EUROLYGA 2023

Geriausias klasėje: monstriškam Jonui – aukščiausias balas

Jonas Valančiūnas vienintelis „Toronto Raptors“ komandoje sulaukė aukščiausio įvertinimo už rungtynes. Jis to tikrai nusipelnė. 23 metų 213 cm ūgio Lietuvos rinktinės centras dar vienas rungtynes sužaidė žvėriškai, bet šįkart jos buvo išskirtinės. Į NBA Rytų konferencijos pusfinalį žengęs lietuvis pagerino savo atkrintamųjų rezultatyvumo rekordą ir ne kartą atkreipė dėmesį puolimo arsenalu, bet „Raptors“ to neužteko, kad ekipa švęstų pergalę.

J.Valančiūnas nusipelnė geriausio balo.<br>Lrytas.lt montažas.
J.Valančiūnas nusipelnė geriausio balo.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2016, 10:17 AM, atnaujinta May 26, 2017, 4:44 PM

Per pratęsimą „Raptors“ 96:102 pralaimėjo „Miami Heat“ krepšininkams, kai papildomą kėlinį fantastišku metimu iš aikštės vidurio išplėšė Kyle'as Lowry, mėginęs nusiplauti gėdą dėl itin nesėkmingų rungtynių.

J.Valančiūnas šioje dvikovoje buvo rezultatyviausias „Raptors“ žaidėjas. Jis pelnė net 24 taškus (dvitaškiai: 10/16, baudų metimai: 4/4), atkovojo 14 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, kartą suklydo, dukart prasižengė.

Tradiciškai „Raptors“ krepšininkams balus skirianti „Raptors Republic“ interneto svetainė būtent J.Valančiūnui parašė aukščiausią „A+“ balą. Kiti to nesulaukė.

„Jis puikiai padirbėjo pradžioje atakuodamas Hassaną Whiteside'ą. Jo žaidimas po krepšiu buvo ryškus. Jo taškų ir pasitikėjimo po krepšiu reikėjo tam, kad užglaistytų K.Lowry puolimo trūkumus“, – rašė raptorsrepublic.com.

Antrasis pagal gerumą buvo Terrence'as Rossas, kuris gavo A su minusu.

Žemiausio balo nusipelnė K.Lowry, kuris per 43 minutes sukrapštė vos 7 taškus.

„Jis antrą kartą šį sezoną nieko nepelnė pirmojoje pusėje. Bet su „Indiana Pacers“ nepaisant nesklandumų puolime, jis ekipai padėjo kitais būdais. Šįkart jis tiesiog neveikė. Jeigu normalusis K.Lowry pasirodytų, „Raptors“ turbūt laimėtų seriją. Tačiau jis puolime buvo visiškas nulis“, – rašė raptorsrepublic.com.

K.Lowry gavo „C-“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.