EUROLYGA 2023

Kazachstano politikas apie R. Butauto klubą: kam mums krepšinis?

Kazachstano parlamento narys Muchtaras Tinikejevas pareiškė, kad šalyje nereikalingai švaistomi pinigai didžiajam sportui ir dėl to nukenčia vaikų sportas. Kaip pavyzdį politikas minėjo futbolo komandą „Kairat“ ir krepšinio klubą „Astana“, kurį treniruoja Ramūnas Butautas.

R.Butautas.<br>vtb-league.com
R.Butautas.<br>vtb-league.com
V.Tichonenka.<br>vtb-league.com
V.Tichonenka.<br>vtb-league.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 5, 2016, 1:44 PM, atnaujinta May 26, 2017, 1:08 PM

„Andrejui Aršavinui „Kairat“ moka daugiau kaip milijoną dolerių. Susimąstykite – daugiau kaip milijoną per metus! Yra legionieių, kurių atlyginimai – 30 tūkstančių dolerių per mėnesį. Mums reikia tokio futbolo? Apskritai tokio sporto reikia ar ne? Kodėl šie pinigai nenukreipiami vaikų sportui, aikštelėms kiemuose įrengti?, – kalbėjo M.Tinikejevas. – Kam mums krepšinis, kuriam leidžiami nemaži pinigai, o vienintelis kazachas klube – direktorius Slava Tichonenka? Visi kiti – legionieriai“.

Parlamentaro kažkodėl Slava (taip trumpinamas rusiškas vardas Viačeslavas) pavadintas Valerijus Tichonenka įsižeidė ir davė atkirtį.

„Astana“ klubui vadovaujantis 1988-ųjų Seulo olimpinis čempionas sakė: „Buvau sukrėstas, kaip šis žmogus neišmano sporto. Tai labai svarbu. Juk mūsų šalyje ne tiek daug olimpinių čempionų ir supainioti mano vardą su kažkuo kitu... Draugai man skambina ir erzina: „Slava, kaip gyveni?“. Pabandykite Ispanijoje Lionelį Messi pavadinti kitu vardu – „Barcelona“ sirgaliai tuoj pat jus sudraskys! O čia... Juokinga ir tuo pat metu liūdna“.

Kazachstane gimęs V.Tichonenka mūru stojo už „Astana“ teisę egzistuoti: „Reikia kalbėti apie tai, kiek vaikų susidomėjo krepšiniu kai šalyje atsirado „Astana“ komanda. Apie tai, kiek mūsų tėvynainių sėdi prie televizorių ar ateina į arenas, kai žaidžia kazachų klubai. Juk tai būtent tas visuomenės sluoksnis, kuriuos mes, sportininkai, gelbėjame nuo žalingų įpročių tik todėl, kad jie suranda užsiėmimą. Ir tokių žmonių Kazachstane vis daugėja“.

„Astana“ direktorius teigė: „Gerai, kad prisiminta, jog Kazachstane yra krepšinis. Turime boksą, imtynes. Bet reikia vystyti ir komandines sporto šakas. Pažiūrėkite, koks dabar ledo ritulio ir futbolo bumas. Norėtųsi, kad ir su mūsų krepšiniu būtų panašiai“.

Tiesa, V.Tichonenkos svajonė kol kas toli nuo realybės. Solidų biudžetą turinti „Astana“ Jungtinėje lygoje užėmė priešpaskutinę, 15-ąją vietą, laimėjusi 7 rungtynes ir patyrusi 23 nesėkmes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.