EUROLYGA 2023

Kodėl niekas negerbia Jono Valančiūno ir „Toronto Raptors“?

LeBronas Jamesas jau dabar kalba, kaip būtų puiku konferencijos finale susitikti Dwyane'ą Wade'ą ir „Miami Heat“ komandą, kurioje ir pats praleido nemažai laiko. Tarytum Jonas Valančiūnas ir „Toronto Raptors“ krepšininkai nė neegzistuotų.

J.Valančiūnas ir „Raptors“ siekia užsitarnauti NBA klubų pagarbą.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas ir „Raptors“ siekia užsitarnauti NBA klubų pagarbą.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2016, 9:47 AM, atnaujinta May 26, 2017, 1:47 PM

NBA Rytų konferencijos pusfinalyje „Heat“ pirmauja tik 1:0, o pergalę Toronte svečiai iškovojo tik per pratęsimą 102:96.

J.Valančiūnas žaidė monstriškai, kai pelnė 24 taškus ir atkovojo 14 kamuolių. Trūko tik Kyle'o Lowry svaraus indėlio. Jis metimu iš aikštės vidurio paskutinę sekundę išplėšė pratęsimą, bet stipriai nuvylė sirgalius, pelnydamas vos 7 taškus.

Galbūt čia „Raptors“ rezervas ir slypi.

Bet NBA mažai kas į tai kreipia dėmesį.

Netgi JAV sporto žiniasklaidos galiūnas ESPN dalį ryto praleido kalbėdamas apie tai, kaip L.Jamesas galėtų žaisti su buvusia savo komanda bei senais draugais.

„NBA yra lyga su kietais vaikais ir superžvaigždėmis, o „Raptors“ dar neparodė, kad yra pakankamai kieti, kad kam nors rūpėtų“, – taip situaciją įvertinti „Toronto Sun“.

Bet „Raptors“ treneris dėl to pernelyg nesijaudina.

„Viskas gerai“, – sakė jis, jau žinodamas apie L.Jameso žodžius.

NBA lygoje niekada nebūna tylu. Kalbos yra didžiulė krepšinio dalis. Visi kalba su visais apie viską. Bet „Raptors“ problema ta, kad dabar apie juos nekalba praktiškai niekas. Bet Toronto klubas turėtų rūpėti.

„Niekas mūsų negerbia. Visi mus nurašė. Vyrukai turėtų įsižeisti dėl to, kad apie juos nekalbama“, – sakė D.Casey.

Jis įsitikinęs, kad svarbiausia, jog savo jėgomis tikėtų patys krepšininkai.

„Privalome tai padaryti, – apie pergalę kalbėjo treneris. – Šiemet, kitąmet ar dar po metų. Sukūrėme planą ir žmonės mus stebėti pradėjo prieš šešerius ar dešimt metų. Mes augame. O pagarbą reikia užsitarnauti. Kaip tai padaryti? Kiekvienais metais iškovojant pergales.“

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį „Raptors“ žais antrąsias rungtynes su „Heat“. Toronto klubas labai retai pralaimi dukart iš eilės. Per paskutinius 29 reguliariojo sezono mačus taip nutiko tik vieną kartą.

Ši „Raptors“ komanda jau turi šansų pranokti „Heat“. Juk būtent ši sudėtis pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo 60 pergalių.

Bet ar „Raptors“ supykdys L.Jameso bei kitų žodžiai ir komanda žengs į Rytų konferencijos finalą tam, kad sugadintų Karaliaus vakarėlį?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.