EUROLYGA 2023

Broliai Maciai: Jonas Valančiūnas – geresnis nei K. Porzingis

Naurio ir Normundo Macių vardai Lietuvoje puikiai žinomi. Lietuvos krepšinio rinktinę atkakliai palaikantys broliai dažnai nevengia pasisakyti krepšinio klausimais ir viską sako taip, kaip galvoja. Vieni dėl to juos mėgsta, kiti – ne.

Broliai Maciai palaiko FIBA ir tiki J.Valančiūnu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Broliai Maciai palaiko FIBA ir tiki J.Valančiūnu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Broliai Maciai palaiko FIBA ir tiki J.Valančiūnu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Broliai Maciai palaiko FIBA ir tiki J.Valančiūnu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Broliai Maciai palaiko FIBA ir tiki J.Valančiūnu.<br>D.Umbraso nuotr.
Broliai Maciai palaiko FIBA ir tiki J.Valančiūnu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 6, 2016, 11:35 AM, atnaujinta May 26, 2017, 10:48 AM

Tačiau broliai į tai nekreipia dėmesio – visada išlieka pozityvūs, su šypsena atsakinėja į žurnalistų klausimus, bendrauja su krepšininkais ir prarėkia balsus krepšinio rungtynėse.

Jie jau dabar laukia Rio de Žaneiro žaidynių ir yra įsitikinę – Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) tikrai nepašalins Lietuvos rinktinės, kuri kovos dėl medalių.

„Lietuvos rinktinė žais Rio. Mums labiau patinka FIBA, nes mes už teisybę. FIBA rengia nuostabų turnyrą, organizacija turi istoriją, žmogiškumą, o Eurolygai svarbu ne komandų, žmogiškumo principai, jiems svarbu pinigai“, – kalbėjo Nauris.

„FIBA laimės. Blogas yra Europos taurės turnyras, ne Eurolygos. Bet manau, kad jie susitars ir vieni žais Eurolygoje, kiti Čempionų lygoje.

Mes už gražų krepšinį. Taip kalbame ne dėl to, kad esame nubausti Eurolygos. Situacija yra nemaloni, bet palaikome FIBA. Jie eina teisingu keliu. Viskas baigsis gerai. Žaisime olimpiadoje ir žaisime dėl medalių“, – sakė jie.

Tiesa, broliai Maciai negali lankytis Eurolygos varžybose, nes 2013 metų kovą, po Eurolygos rungtynių tarp „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ užsipuolė ispanų žvaigždę Rudy Fernandezą.

Tada „Žalgiris“ buvo nubaustas 25 tūkst. eurų bauda, o broliai žadėjo šią sumą kauniečiams grąžinti. Jie teigia, kad bandė kreiptis į Eurolygos vadovus, rašė jiems laiškus ir vyko į būstinę Barselonoje, tačiau buvo ignoruojami.

Kalbai pasisukus apie Lietuvos rinktinę, broliai greitai pralinksmėja. Jie visada palaiko Lietuvą, bet neslepia meilės ir Latvijos rinktinei.

Šios aprangos ir vėl neapsivilks Kristapas Porzingis, tačiau broliai to nesureikšmina ir yra įsitikinę, kad Jonas Valančiūnas NBA arenose pasieks daugiau nei latvis.

„Reikia suprasti svarbų dalyką. J.Valančiūnas jau žino savo vietą. Tai du skirtingi žaidėjai. Jonas jau yra daug laimėjęs, o Porzingis – nieko.

Jonas pasieks daug daugiau NBA. Jis žino viską, žino ką darys aikštėje šimtu procentų. K.Porzingis nežino savo vietos.

Kai Janio Blūmo paklausėmė ar žais rinktinėje K.Porzingis, jis atsakė: koks skirtumas, latviai jau turi tritaškininkus, rinktinei reikia centro, o jis tik nori mesti. Pajuokaujame ir tiek. Norime, kad jam sektųsi, bet mes krepšinyje už Lietuvą“, – juokiasi jie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.