EUROLYGA 2023

Kodėl „Raptors“ žvaigždės ignoruoja monstrą Joną Valančiūną?

„Toronto Raptors“ žvaigždės Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas sužaidė dar vienerias nykias rungtynes NBA atkrintamosiose rungtynėse, tačiau kiti Toronto ekipos žaidėjai ištempė komandą mače, kuris galėjo baigtis katastrofiškai, rašo „Bleacher Report“ puslapis.

J.Valančiūnas negauna pakankamai kamuolių.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas negauna pakankamai kamuolių.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2016, 11:09 AM, atnaujinta May 26, 2017, 10:48 AM

Nepaisant to, kad kelis kartus neišsaugojo turėtos persvaros, „Raptors“ sugebėjo laimėti prieš „Miami Heat“ po pratęsimo 96:92 (29:19, 19:22, 15:24, 23:21, 10:6) bei išlygino serijos iki keturių pergalių rezultatą 1:1.

Tragiškai žaidžiantys K.Lowry ir D.DeRozanas užduoda paprastą klausimą – ar NBA atkrintamųjų šviesos yra per ryškios šiai „Raptors“ komandai?

Jie išsigelbėjo nuo atsilikimo 0:2, kas praktiškai būtų reiškę sezono pabaigą.

Tačiau ar gali „Raptors“ laimėti dar tris kartus prieš „Heat“, jeigu jų gynėjų duetas toliau taip žais?

D.DeRozanas atkrintamosiose meta 33,7 proc. taiklumu, K.Lowry – 30,8 proc. Ir abu krepšininkai dažniausiai išmeta bent po 20 metimų per rungtynes.

Tačiau net ir su tokiu lyderių žaidimu „Raptors“ parodė, kad gali įveikti „Heat“. Bet Toronto treneriai turi suprasti, kad ekipa turi ir daugiau parinkčių puolime.

Puolėjas DeMarre'as Carrollas sužaidė puikiais rungtynes, pelnydamas 21 tašką (7/13 metimų), atkovodamas penkis kamuolius ir perimdamas keturis.

„Jis mus gelbėjo puolime“, – pripažino ir treneris Dwane'as Casey.

„Raptors“ taip pat atranda, ar bent jau turėtų, kad J.Valančiūno žaidimas puolime yra puikus ginklas prieš Hassaną Whiteside'ą.

Būtent jis lemiamu metu surinko 11 taškų, o puolime sugriebė šešis kamuolius. Seriją lietuvis pradėjo nesustabdomai – per dvejas rungtynes renka 19,5 taško ir krepšį atakuoja 68 proc. tikslumu.

Tad nepakankamas J.Valančiūno įtraukimas į puolimą yra pritrenkiantis. Kol K.Lowry ir D.DeRozanas švaistosi metimais, J.Valančiūnas yra per dažnai pamirštamas. Tą pastebėjo ir AP žurnalistas Jonas Krawczynski.

„Kodėl J.Valančiūnas negauna kamuolio kiekvienoje atakoje?“, – klausė jis.

Kol H.Whiteside'as blokais stabdo „Raptors“ gynėjų duetą, J.Valančiūnas – per dažnai pamirštamas. Jis tik dar kartą primena, kad žaisdamas vienas prieš vieną yra galingas ginklas.

Jis neturi jausti perdavimų bado. Tą pripažino ir D.Casey, bet kartu teisinosi, kad H.Whiteside'as dažnai mūsiškį išstumia iš baudos aikštelės.

Tačiau jeigu „Raptors“ nori tęsti kelionę NBA, jie turės atrasti ir kitus žaidėjus, tarp jų ir J.Valančiūną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.