EUROLYGA 2023

Torontas jau ilgisi „mielojo princo“ Jono Valančiūno

„Po velnių. Mes ilgimės tavęs, mielasis prince“, – tokią žinią Jonui Valančiūnui po ketvirtųjų NBA Rytų konferencijos pusfinalio rungtynių siuntė „Raptors Republic“ apžvalgininkas Samas Holako.

J.Valančiūnas dėl traumos praleis „Raptors“ seriją su „Heat“.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas dėl traumos praleis „Raptors“ seriją su „Heat“.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2016, 1:52 PM, atnaujinta May 26, 2017, 1:16 AM

„Raptors“ krepšininkams nepavyko iškovoti pergalės pirmosiose rungtynėse be J.Valančiūno, nors buvo labai arti jos. „Raptors“ išvykoje per pratęsimą 87:94 nusileido „Miami Heat“ komandai ir dabar serijoje iki keturių pergalių rezultatas lygus – 2:2.

J.Valančiūnas iki šiol buvo užtikrinta „Raptors“ jėga puolime ir jo trūkumas aikštėje buvo akivaizdus, juolab, kad DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry šaudė pro šalį ir siutino aistruolius.

D.DeRozanas pelnė 9 taškus (dvitaškiai: 4/16, tritaškiai: 0/1, baudų metimai: 1/ 4), o K.Lowry – 10 taškų (2/5, tritaškiai: 0/6, baudų metimai: 6/7).

Per 10 atkrintamųjų rungtynių J.Valančiūnas vidutiniškai rinko 15 taškų, atkovojo 12,1 kamuolio ir blokavo 1,4 metimo. Dvikovoje su „Heat“ jo vidurkis netgi buvo didesnis – 18,3 taško ir 12,7 atkovoto kamuolio.

Šioje dvikovoje „Raptors“ guodė tik tai, kad „Heat“ neturėjo savojo aukštaūgio Hassano Whiteside'o, bet J.Valančiūniui šis žaidėjas problemų nebūtų kėlęs.

Bet jo aikštėje nebuvo. J.Valančiūnui čiurnos trauma užbaigė bent jau seriją su „Heat“ ir jeigu Dwane'as Casey nesuras būdų rungtyniauti užtikrinčiau ir atgaivinti lyderius, „Raptors“ atkrintamųjų etapas taip ir baigsis.

„D.Casey dabar turi būti kūrybingas. J.Valančiūno šiose serijose nėra, D.DeRozanas netgi negali mesti baudų“, – pastebėjo „Toronto Sun“ žurnalistas Steve'as Simmonsas.

Tačiau scenarijus dar gali būti perrašytas.

B.Biyombo prieš šią dvikovą buvo laikomas prasta pamaina J.Valančiūnui. Specialistai manė, kad gynybos specialisto įgūdžių būtų nepakakę, o puolime jis ne toks paslankus. Galbūt J.Valančiūno batai B.Biyombo yra šiek tiek per dideli, bet jis sužaidė efektingai.

Tai buvo vienintelis „Raptors“ krepšininkas, kuriam raptorsrepublic.com parašė aukščiausią balą – „A+“.

„Be jo „Raptors“ būtų patekusi į gilią duobę. Jam teko stoti į labai didelius batus ir jis tai padarė garbingai. Žinoma, tai nėra ilgalaikis pakaitalas, bet žaidė gerai“, – rašė S.Holako.

B.Biyombo žaidė 31 minutę ir pelnė 13 taškų bei atkovojo 13 kamuolių. Jam pavyko nugesinti Amar'e Stoudemire'ą, kai galingai krovė į krepšį per varžovų žaidėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.