EUROLYGA 2023

Po pragaro Vilniuje – T. Pačėso kritika ir atsargus D. Adomaitis

Tomas Pačėsas atliko daugybę keitimų, bet taip ir neišvydo norimo rezultato. Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris daugybę kartų tiesiog stovėjo sustingęs ir stebėjo, kaip Klaipėdos „Neptūnas“ triuškina jų gynybą.

T.Pačėsas per rungtynes dažnai likdavo sustingęs, o D.Adomaitis iki pabaigos ekipą drąsino emocijomis.<br>lrytas.lt montažas
T.Pačėsas per rungtynes dažnai likdavo sustingęs, o D.Adomaitis iki pabaigos ekipą drąsino emocijomis.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2016, 9:28 PM, atnaujinta May 25, 2017, 10:16 PM

„Serija dar tik prasidėjo. Praradome aikštės pranašumą ir mėginsime jį atsikovoti. Visa komanda sužaidė labai prastas rungtynes. Mus vėl nužudė klaidos. Po jų „Neptūnas“ pelnė apie 20 taškų, o mes – tik du“, – sakė T.Pačėsas.

Gali atsitiesti 

Pirmasis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio mačas Vilniuje trečiadienį baigėsi „Neptūno“ pergale. Uostamiesčio klubas 83:71 nugalėjo vilniečius.

„Žinojome, kad Šarakauskas pataiko, Butkevičius pataikė 3 metimus iš 4. Mes palikome jam per daug vietos. Ewingas ir Girdžiūnas sužaidė solidžiai, o pradžioje vienas prieš vieną nesulaikėme Granto. Tokių mini dvikovų pralaimėjome daug. Nenoriu daryti skubotų išvadų, bet jūs ir aš patys matėme. Dar noriu pažiūrėti vaizdo įrašą, bet šįkart nefunkcionavome. Kovingumas ir agresija nebuvo aukščiausiame lygmenyje, kokiame turi būti per svarbiausias rungtynes“, – sakė T.Pačėsas.

Jis pabrėžė, kad neketina savo komandos laikyti favoritais.

„Nebuvome nei sezono favoritais, nei Karaliaus Mindaugo taurės“, – sakė jis.

Paklaustas, ar Klaipėdoje vyks svarbiausios sezono rungtynės, „Lietuvos ryto“ strategas sakė: „Nežinau. Svarbiausias iki šiol Karaliaus Mindaugo taurėje laimėjome. Šįkart irgi buvo svarbus mačas. Klaidų skaičius trukdė mums net pradėti atakas. Panaikinus šiuos dalykus, mes galime atsitiesti.“

Favoritais netapo

Dainius Adomaitis buvo gerokai emocingesnis ir turėjo tam pagrindą – jo krepšininkai nė karto neleido „Lietuvos rytui“ atsipūsti ir galiausiai perėmę iniciatyvą žudikiškais tritaškiais sušaudė varžovus.

Bet šlovinti savo komandos jis dar nesiruošė: „Jei tai būtų trečioji pergalė, ji būtų man labai saldi, bet laimėjome tik vieną mačą.“

D.Adomaitis džiaugėsi, kad jo komandai pavyko priversti vilniečius atakuoti iš nepatogių situacijų.

„Džiugino vyrų koncentracija – tai akcentavome. „Lietuvos rytas“ žaidžia kietai gynyboje, bet mūsų tikslas neleisti jiems sužaisti atarpų 8:0 ar 10:0. Be to, gerai kovojome dėl kamuolių, – sakė D.Adomaitis. – Bet mes ir netapome favoritais. „Lietuvos rytas“ atvyks į Klaipėdą ir bus favoritu. Tai gerai sukomplektuota komanda, kuri aukštai baigė reguliarųjį sezoną. Dėl to, kad laimėjome čia, netapome favoritais.“

Šį sezoną LKL čempionate dar nė vienas „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ mačas nesibaigė didesniu nei 10 skirtumu.

„Vyrai buvo gerai nusiteikę psichologiškai. Jie buvo labai motyvuoti, o mano darbas buvo padaryti, kad jie savęs neperspaustų. Jie buvo susikaupę, bet neįsitempę. Tai matėsi ir iš žaidimo. Kai kuriais momentais pataikymo procentas buvo geras. Bet namuose jokiu būdu neisime į aikštę galvodami, kad esame favoritai, ar galime kažką daryti mažiau ir mažiau stengtis. Jeigu nors vienas iš mūsiškių taip pagalvos, rezultatas bus aiškus“, – aiškino treneris.

Svarbu pasitikėti savo jėgomis

„Ar viską išdaviau?“, – juokdamasis į trenerį kreipėsi Martynas Mažeika. Rezultatyviausias „Neptūno“ krepšininkas buvo puikios nuotaikos.

„Pavyko susitelkti visas 40 minučių ir pasiekti pergalę. Įvykdėme daugumą nurodymų – susitelkti gynyboje, nes jie yra puolimo komanda. Neleidome jiems įsižaisti. Be to, svarbu patiems pasitikėti. Tai yra atkrintamosios varžybos. Pradžia nebuvo gera, bet anksti radome žaidimą, išlikome rungtynėse ir kontroliavome situaciją“, – sakė M.Mažeika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.