EUROLYGA 2023

Už Jono Valančiūno nugaros – afrikiečio šlovės minutės

Pergalingos „Toronto Raptors“ rungtynės dar net nebuvo įpusėjusios, o Bismackas Biyombo jau spėjo išnaudoti taškų šventimo arsenalą. Sirgaliai po galingo manevro išvydo demonstruojamus raumenis, matė ir Usaino Bolto užpatentuotą „lanko ir strėlės“ šventimą, tvirtą stovėseną ant parketo po dėjimo.

B.Biyombo sirgaliams dovanojo puikių momentų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
B.Biyombo sirgaliams dovanojo puikių momentų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
B.Biyombo sirgaliams dovanojo puikių momentų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
B.Biyombo sirgaliams dovanojo puikių momentų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
B.Biyombo sirgaliams dovanojo puikių momentų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
B.Biyombo sirgaliams dovanojo puikių momentų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 11:46 AM, atnaujinta May 25, 2017, 9:12 PM

B.Biyombo netgi pakartojo legendinio Dikembe Mutombo „pirštą“, kurį afrikietis nukreipė į „Miami Heat“ superžvaigždės Dwyane'o Wade'o veidą. Audrą sukėlęs veiksmas lydėjo bloką „Guminiam“ D.Wade'ui.

23 metų Kongo krepšininkas tapo pirmuoju Dwane'o Casey pasirinkimu, kai traumą patyrė Jonas Valančiūnas. Į gynybą orientuotas krepšininkas negali taip galingai žaisti priekyje, kaip lietuvis, bet savo šlovės minutės jis renka guviai.

B.Biyombo J.Valančiūno traumos visuomet reiškė daugiau minučių, daugiau dėmesio ir daugiau galimybių.

Daugybę kartų D.Casey „Raptors“ komandos dvasia vadintas afrikietis įrodinėja, kad yra vertas visko, ką jam gali pasiūlyti klubas.

Atneša daug energijos

„Raptors“ penktąsias serijos rungtynes laimėjo ir be J.Valančiūno. Savo aikštėje Toronto krepšininkai 99:91 įveikė „Heat“ ir serijoje iki keturių pergalių dabar pirmauja 3:2. Iki Rytų konferencijos liko žingsnis.

Šiose rungtynėse B.Biyombo vedė komandą ir ši žengė paskui savo vedlį. Nuo pat pradžių. Visas 38 minutes.

„Jo veiksmai kalba už save. Jis tiek gynyboje, tiek puolime suteikia daugybę energijos. Ypač tada, kai jis pakartojo U.Boltą. Tokie dalykai mus užveda“, – centrą gyrė DeMaras DeRozanas, kuriam B.Biyombo ne kartą atvėrė kelią po užtvarų.

B.Biyombo blokavo keturis varžovų metimus ir baudė šiuos už mėginimą žaisti žemu penketu. Afrikietis pelnė 10 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, tačiau trys iš jų buvo nusiimti puolime ir baigėsi masyviais momentais.

Jis netgi suteikė daugiau erdvės po savuoju krepšiu Kyle'ui Lowry, atkovojusiam 10 kamuolių.

Treneris gyrė

Kartais nesustojančios B.Biyombo pastangos gelbėdavo prastą „Raptors“ puolimą. Kai K.Lowry ir D.DeRozanas pritrūkdavo šovinių metimams, Toronto komandos puolimas subyrėdavo. Tokį vaizdą sirgaliai išvydo keletą kartų. Dažnai būtent B.Biyombo įkvėpdavo ekipą naujam gyvenmui.

Jis atkovojo kamuolį, kai antrajame kėlinyje nepataikė D.DeRozanas ir tada galingai krovė į krepšį. Bene svarbiausias puolime kamuolys buvo atkovotas ketvirtajame kėlinyje, kai „Raptors“ pirmavo vos penkiais taškais. Tuomet prametė Patrickas Pattersonas ir B.Biyombo ilgomis rankomis sučiupo kamuolį.

„Heat“ komanda pabaigoje nusprendė nemesti tritaškio, o leisti Cory Josephui pelnyti taškus iš po krepšio, bet „Raptors“ viską sutvarkė savaip. B.Biyombo tiesiog apgynė krepšį.

Prieš jį iš arti „Heat“ pataikė vos 6 metimus iš 15.

„Jis žaidė labai solidžiai. Tiek kovojant dėl kamuolių, tiek dėl fizinio pasirengimo, stovėsenos, statant sienelę. Jis taip pasiūlė savo ritmą. Jam buvo labai svarbu atkovoti keletą kamuolių. B.Biyombo ir P.Pattersonas nuostabiai padirbėjo baudos aikštelėje“, – kalbėjo D.Casey.

Atlieka juodą darbą

„Heat“ krepšininkai mėtė vos 36 procentų taiklumu ir viena pagrindinių to priežasčių buvo B.Biyombo. Jis jaučia, kad J.Valančiūno trauma atvėrė nuostabią progą ir šįkart ji – gerokai didesnė nei reguliariajame sezone.

B.Biyombo po sezono turėtų tapti laisvuoju agentu, bet jis dabar kalba garsiai. Būtent centras iš Kongo „Raptors“ komandoje atlieka visą nešvarų darbą ir padėjo komandai pasiekti vieną didžiausių pergalių klubo istorijoje.

„Biz per kiekvienas rungtynes įneša daug energijos. Toks jo žaidimo stilius. Jis niekam nenusileidžia. Tiesiog eina į aikštę ir žaidžia kietai, nepaisant situacijos. Mums tai labai patinka“, – sakė Cory Josephas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?