EUROLYGA 2023

LeBronas Jamesas keistai pasisakė apie negautą MVP titulą

Stephenas Curry antrą kartą iš eilės gavo naudingiausio NBA krepšininko apdovanojimą (MVP). Šįkart jis išrinktas vienbalsiai, tad LeBronas Jamesas negalėjo pasidžiaugti pirmosios vietos balsais. Bet Karalius Jamesas spėjo pakalbėti šia tema ir pasisakė itin keistai.

L.Jamesas pabrėžė, kad naudingiausias ir geriausias žaidėjas – nėra tas pats.<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Jamesas pabrėžė, kad naudingiausias ir geriausias žaidėjas – nėra tas pats.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2016, 12:14 PM, atnaujinta May 25, 2017, 6:27 PM

„Manau, kad įvertinus „naudingiausią“ ir „geriausią“ metų žaidėją gali gauti skirtingus rezultatus. Bet aš nesakau, kad kažkas turi iš kažko atimti apdovanojimą“, – pareiškė L.Jamesas, kuriam priklauso keturi naudingiausio žaidėjo apdovanojimai.

S.Curry praėjusį sezoną vedė „Golden State Warriors“ į triumfą ir sėkmingai ekipą vedą į priekį šį sezoną. Jis jau pradėtas vadinti naujuoju Michaelu Jordanu.

„Warriors“ su juo pasiekė NBA rekordą, kai laimėjo 73 reguliariojo sezono mačus. S.Curry pirmauja pagal pelnomus taškus, perimtus kamuolius, tritaškius ir baudų metimų pataikymą.

„Užtenka pažiūrėti į Stepho numerius. Jis vidutiniškai rinko po 30 taškų, metė 90-50-40 (metimo procentai: baudos, iš žaidimo, tritaškiai) ir jie laimėjo 73 rungtynes. Ar manote, kad dar reikia diskusijų apie šį apdovanojimą? Aš ne. Bet kai kalbi apie patį „naudingiausią“ krepšininką, viskas gali pasukti kitaip. Aišku, negalima iš jo nieko atimti. Jis tikrai nusipelnė šio apdovanojimo“, – filosofijas žėrė L.Jamesas.

Ką tuo norėjo pasakyti „Cleveland Cavaliers“ krepšininkas? Veikiausiai tai, kad jis nesijaučia bent šiek tiek prastesniu už S.Curry.

Abu komandų lyderiai gali susitikti NBA finale, tad galės pratęsti šią diskusiją.

Tačiau L.Jameso mintis nėra iš piršto laužta. Kai S.Curry gavo apdovanojimą, NBA televizijos laida „The Starters“ sukūrė vaizdo klipą ir klausė, ar S.Cury – tikrai geriausias metų NBA krepšininkas? Tai nėra nepagarba žaidėjui ar mėginimas mesti šešėlį.

Tiesiog pradėta svarstyti, kaip nustatyti, ar tikrai buvai naudingiausias ir tai atskirti nuo geriausio. Juk žodis „naudingas“ gali būti vertinamas įvairiai.

„L.Jamesas veikiausiai sunaikintų S.Curry žaidime vienas prieš vieną. Veikiausiai tai padarytų ir Carmelo Anthony“, – rašė „Yahoo Sports“.

S.Curry turėjo nuostabius metus, bet tokius pat turėjo ir komandos draugai Draymondas Greenas (MVP balsavime liko šeštas) ar Klay'us Thompsonas. O tuo metu Paulas George'as ir Damianas Lillardas turėjo prastesnes sudėtis tempti į atkrintamąsias. Ar jie taip netampa „naudingiausiais“ žaidėjais?

Bet MVP apdovanojimas ir buvo sukurtas tam, kad kartu būtų įvertinti ir asmeniniai, ir komandiniai žygiai.

Beje, „Yahoo Sports“ pabrėžė, kad L.Jamesas šį sezoną nenusipelnė MVP apdovanojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?