EUROLYGA 2023

Skandalas Rusijoje: išspirti 24 krepšininkai, dalyvavę lažybose

Rusijos krepšinio federacija pranešė, kad suspendavo 24 žaidėjus, kurie dalyvavo lažybose. Šie žaidėjai atstovavo 11 šalies klubų ir statė už savo ekipų rugtynių baigtį.

A.Kirilenko kyla į karą.<br>ITAR-Tass/Vida press nuotr.
A.Kirilenko kyla į karą.<br>ITAR-Tass/Vida press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2016, 3:49 PM, atnaujinta May 25, 2017, 5:51 PM

Federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka pranešė, kad buvo išanalizuota lažybų kontorų pateikta informacija, įrodanti, kad būrys krepšininkų dalyvavo nelegaliuose susitarimuose.

Tarp nubaustų žaidėjų nėra žvaigždžių. Visi įtariamieji žaidžia Rusijos 2-osios lygos varžybose.

Keturi krepšininkai buvo diskvalifikuoti šešiems mėnesiams, dvylika – iki kito sezono pabaigos, du – iki 2018 metų, o penki iki 2018-2019 m. sezono pabaigos.

Ilgiausių – trejų metų bausmių – sulaukė šie žaidėjai: M.Baranovas, R.Pachniukas (Čeliabinsko „Dinamo“), D.Gladchijus („Altai basket“), E.Kalininas („Irkuck“) ir V.Čičaikinas („Sojuz“).

Federacija neįvardino kiek ir kokias rungtynes paveikė sukčiavę krepšininkai, tačiau paskelbė, jog kai kurių bausmė buvo sušvelninta, žaidėjams pripažinus savo kaltę.

A.Kirilenka jau kurį laiką siekia išvalyti Rusijos krepšinio bėdas – pradedant federacijos skolomis, baigiant lažybų vėžiu.

Jis pradėjo karą su lažybose dalyvaujančiais krepšininkais ir teisėjais pagal specialią programą. Kiek anksčiau Rusijoje buvo nubausta daugiau nei dešimt teisėjų, dalyvavusių lažybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.