EUROLYGA 2023

„Pistons“ norai: Donatą Motiejūną nori pakeisti Domantu Saboniu

„Detroit Pistons“ ekipa vasarį mainų būdu gavo Donatą Motiejūną, tačiau vėliau atsisakė jo ir išsiuntė atgal į „Houston Rockets“. Dabar jie rado kitą lietuvį, kuris gali pakeisti D.Motiejūną – tai Domantas Sabonis, rašo nba.com apžvalgininkas Keithas Langloisas.

Į D.Sabonį nusitaikė „Pistons“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Į D.Sabonį nusitaikė „Pistons“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2016, 11:44 AM, atnaujinta May 25, 2017, 1:16 PM

„Pistons“ atidžiai seka D.Sabonį ir jiems patinka tai, kad lietuvis kaip ir D.Motiejūnas gali žaisti sunkiuoju krašto puolėju ir centru, taip pat atakuoja kaire ranka ir puikiai žaidžia po krepšiu. Dvidešimtmetis taip pat gali pataikyti iš toliau.

D.Sabonis yra kiek žemesnis, tačiau į NBA ateina kaip atkovojamų kamuolių mašina. Tuo labiau jam dar tik dvidešimt – tad puolėjas dar tobulės.

„Jis yra žvėris. Jis turi tai, ko negalima išmokti – mentalitetą“, – „NBA Draft Combine“ stovykloje sakė mūsiškio komandos draugas „Gonzaga Bulldogs“ ekipoje Kyle'as Wiltjeras.

D.Sabonis taip pat turėjo dalyvauti prestižinėje stovykloje, tačiau atsisakė. Tai sukėlė spekuliacijų, kad į lietuvio agentą anonimiškai jau kreipėsi kelios komandos, kurios iš anksto pažadėjo pakviesti D.Sabonį NBA naujokų biržoje.

„Pistons“ turi 18-ą šaukimą, o būtent panaši vieta lietuviui ir žadama.

D.Sabonis nėra geras metikas iš trijų taškų zonos, tačiau neabejojama, kad lietuvis greitai įvaldytų šį ginklą ir taptų puikiu sunkiuoju kraštu arba centru, kai komanda nori žaisti žemu penketu. Būtent to ieškojo „Pistons“, įsigijusi D.Motiejūną, bet galiausiai atsisakiusi jo dėl sveikatos tyrimų.

„Draft Express“ spėja, kad D.Sabonis bus pašauktas 18 šaukimu. Žinant, ko ieško „Pistons“, toks scenarijus tampa labai realus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.