EUROLYGA 2023

NBA naujokų biržoje nuskils autsaideriui, D. Saboniui – žinia

Blogiausią rezultatą reguliariajame šiame NBA sezone pademonstravusi „Philadelpia 76ers“ komanda gavo pirmą šaukimą 2016 metų naujokų biržos burtų traukime. Filadelfijos klubas turėjo tik 26,9 proc. tikimybę nugalėti ir dabar sulauks progos pirmasis pasirinkti jaunąjį krepšininką biržoje, kuri vyks Brukline birželio 23 dieną.

Domantas Sabonis.<br>AFP nuotr.
Domantas Sabonis.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir krepsinis.net inf.

May 18, 2016, 8:40 AM, atnaujinta May 25, 2017, 6:21 AM

Antroji pasirinkimo teisę turės taip pat neblizgėjusi ir su Kobe Bryantu atsisveikinusi „Los Angeles Lakers“ ekipa, trečioji – „Boston Celtics“.

Būtent Bostono komanda yra minima kaip viena pagrindinių stotelių į NBA besibeldžiančiam Domatui Saboniui. Bostonas turės dar vieną šaukimą ir lietuvį galėtų pasikviesti antrame dešimtuke.

NBA analitikai taip pat pastebi, kad D.Saboniu galėtų domėtis ir „Denver Nuggets“ – šios ekipos vienu iš vadovų dirba buvęs šalies krepšinio rinktinės žaidėjas Artūras Karnišovas. Tačiau tuomet krepšinio legendos A.Sabonio sūnus savo pavardę išgirstų tik pagrindinio šaukimo ceremonijos pabaigoje.

Kita vertus, lietuvio žaidimą stebi ir „Sacramento Kings“ skautai, kurie yra įsitikinę, kad klubo vadovybė galėtų D.Sabonį pašaukti ir aštuntuoju šaukimu.

Dabar D.Sabonis – itin užsiėmęs naujokų biržos reikalais. Jis fotografuojasi būsimam pristatymui ir dalyvauja NBA televizijos bei radijo laidose. 

„76ers“ komanda, kurios vadovo pareigas sezono eigoje perėmė Bryanas Colangelo ir prie kurios vairo stovi Brettas Brownas, per pastarąsias dvi naujokų biržas pasirinko aukštaūgius – Joelį Embiidą ir Jahlilą Okaforą.

Šiais metais didžiausiomis naujokų biržos žvaigždėmis laikomas australas Benas Simmonsas ir amerikietis Brandonas Ingramas.

„Lakers“ klubas praėjusiame sezone taip pat turėjo antrąjį šaukimą ir tuomet pasirinko gynėją D‘Angelo Russellą.

„Toronto Raptors“ ekipa, kuriai atstovauja Jonas Valančiūnas, gavo devintąjį naujokų biržos šaukimą, o „Houston Rockets“ komanda su Donatu Motiejūnu pirmajame rate pasirinkti žaidėjo teisės neturės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.