EUROLYGA 2023

Blėstanti J. Valančiūno viltis: „Raptors“ nesitiki jo pagalbos

Lengva, sunkoka, sunki ir problematiška – tokia Lietuvos krepšininko Jono Valančiūno čiurnos traumos istorija. O pastaruoju metu šis sopulys tapo galvos skausmu tiek pačiam žaidėjui, tiek ir jo klubui „Toronto Raptors“. Apie galimybę prisidėti prie ekipos dar prieš savaitę kalbėję Kanados komandos treneriai ir medikai pastaruoju metu tik gūžčioja pečiais – J.Valančiūno sugrįžimas į aikštę vis atidedamas. Ketvirtadienį Klivlande vyks antrasis NBA Rytų konferencijos finalo serijos mačas, tačiau jame ir vėl nežais J.Valančiūnas. O „Raptors“ vadovas Masai Ujiri net prasitarė – lietuvis gali šiame sezone daugiau ir nepasirodyti arenose.

Pradžioje kalbėta, kad J.Valančiūnas greitai pasirodys aikštėje po gautos traumos, dabar – lietuvis gali ir nepasirodyti iki sezono pabaigos.<br>AFP nuotr.
Pradžioje kalbėta, kad J.Valančiūnas greitai pasirodys aikštėje po gautos traumos, dabar – lietuvis gali ir nepasirodyti iki sezono pabaigos.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 8:41 PM, atnaujinta May 25, 2017, 12:18 AM

Dar ketvirtadienio dieną „Raptors“ viešai paskelbė, kad J.Valančiūnas, nors ir bando vaikščioti bei lyg ir judėti treniruočių salėje, negalės padėti „Raptors“ antroje akistatoje su „Cleveland Cavaliers“.

„Mano čiurna pasveikusi tik 50 procentų“, – konstatavo pats J.Valančiūnas, stengdamasis apeiti klausimą apie sugrįžimą.

Čiurnos traumą jis gydosi nuo gegužės 7-osios – ją gavo pusfinalio serijos trečiojw dvikovoje su „Miami Heat“ ekipa.

24 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas jau praleido penkerias Kanados klubo rungtynes.

Prieš NBA konferencijos finalo serijos pradžią „Raptors“ treneris Dwane'as Casey aiškino, kad J.Valančiūnas tikrai nežais pirmose rungtynėse, o toliau viską spręs medikai. Tačiau gali atsitikti, kad sezonas lietuviui gali būti apskritai baigtas.

Kanados komandos vadovas M.Ujiri per šios dienos treniruotę vaikščiojo kaip nesavas – užklaustas žurnalistų, kaip reikalai su J.Valančiūnu, jis pateikė neguodžiančią ir skaudžią tiesą: lietuvis gali ir užbaigti sezoną besigydydamas traumą.

„Mačiau, kaip jis vaikščiojo. Jis nesėdėjo – bent tai nuteikia pozityviai“, – „Toronto Suns“ portalui sakė generalinis direktorius M.Ujiri.

„Nežinau, ar dar sulauksime jo grįžtančio, – liūdnai kalbėjo „Raptors“ vadovas. – Ar mes norėtume, kad tas vyras vėl išbėgtų į aikštę? Mes norėtumėme, kad jis grįžtų žaisti, nes su juo mūsų žaidimas yra kitoks. Manau, kad jis būtų tapęs geriausiu šios serijos aukštaūgiu. Ir tai mums padėtų žaisti su „Cavaliers“. Bet toks tas NBA gyvenimas – negalime stovėti, turime judėti pirmyn.“

Be J.Valančiūno žaidusi „Raptors“ pirmąjį NBA Rytų konferencijos finalo mačą pralaimėjo net 84:115.

24 metų 211 cm ūgio Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas šį sezoną per susitikimą vidutiniškai renka po 13,1 taško, atkovoja po 9,6 kamuolio, blokuoja po 1,3 metimo bei renka po 15,4 naudingumo balo.

Antrosios serijos rungtynės Klivlande bus žaidžiamos artėjančią naktį, 3.30 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.