EUROLYGA 2023

Kitaip nei Lietuvoje, NBA madas diktuoja įžaidėjai

LeBronas Jamesas mėgsta sakyti, kad šiais laikais NBA valdo įžaidėjai. „Cleveland Cavaliers“ puolėjo žodžius patvirtina šio sezono atkrintamosios varžybos, kuriose šios pozicijos krepšininkai tiesiog žiba.

Visos keturios stipriausios NBA komandos turi puikius įžaidėjus: S.Curry (kairėje viršuje), K.Irvingą (dešinėje viršuje), K.Lowry (kairėje žemai) ir R.Westbrooką (dešinėje žemai).<br>AP nuotr.
Visos keturios stipriausios NBA komandos turi puikius įžaidėjus: S.Curry (kairėje viršuje), K.Irvingą (dešinėje viršuje), K.Lowry (kairėje žemai) ir R.Westbrooką (dešinėje žemai).<br>AP nuotr.
Keturios stipriausios NBA ekipos turi puikius įžaidėjus: S.Curry („Warriors“) (nuotr.) , K.Irvingą („Cavaliers“), K.Lowry („Raptors“) ir R.Westbrooką („Thunder“).<br>AP nuotr.
Keturios stipriausios NBA ekipos turi puikius įžaidėjus: S.Curry („Warriors“) (nuotr.) , K.Irvingą („Cavaliers“), K.Lowry („Raptors“) ir R.Westbrooką („Thunder“).<br>AP nuotr.
K.Irvingas („Cavaliers“)<br>AP nuotr.
K.Irvingas („Cavaliers“)<br>AP nuotr.
K.Lowry („Raptors“)<br>AP nuotr.
K.Lowry („Raptors“)<br>AP nuotr.
R.Westbrookas („Thunder“)<br>AP nuotr.
R.Westbrookas („Thunder“)<br>AP nuotr.
L.Jameso vedama „Cavaliers“ komanda sutriuškino „Rockets“ ekipą 115:84.<br>AP nuotr.
L.Jameso vedama „Cavaliers“ komanda sutriuškino „Rockets“ ekipą 115:84.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

„Lietuvos rytas“

2016-05-19 13:01, atnaujinta 2017-05-25 02:06

Keturių stipriausių NBA komandų kovose – įžaidėjų žvaigždžių kvartetas.

Rytų konferencijos finale, prasidėjusiame antradienį, Kyrie Irvingas („Cleveland Cavaliers“) žaidžia prieš Kyle’ą Lowry („Toronto Raptors“).

Vakaruose Russellas Westbrookas („Oklahoma City Thunder“) kovoja prieš Stepheną Curry („Golden State Warriors“).

Maždaug po mėnesio vienas jų laikys Larry O’Brieno trofėjų, skirtą NBA čempionams.

„Tai visai ne keista, – sakė L.Jamesas, siekiantis šeštuosius metus iš eilės patekti į NBA finalą. – Tai turbūt yra keturi geriausi įžaidėjai mūsų lygoje, trūksta tik Chriso Paulo. Lowry, Stephas, Russas ir Ky – balsuočiau už šiuos keturis vaikinus.“

Rodikliai – įspūdingi

K.Lowry, K.Irvingo, R.Westbrooko ir S.Curry vidutinės rungtynės šį sezoną atrodo taip: 23,9 taško ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo.

Kartu sudėjus šį sezoną jie jau pasiekė 94 dvigubus dviženklius ir 21 trigubą dviženklį (iš jų 18 – R.Westbrookas).

Dar svarbiau – pergalės. „Warriors“ pergalių ir pralaimėjimų santykis yra 75 ir 9, kai žaidžia S.Curry, „Cavaliers“ su K.Irvingu – 46 ir 16, „Raptors“ su K.Lowry – 62 ir 30, o „Thunder“ su R.Westbrooku – 64 ir 28.

Įžaidėjai jau parodė savo jėgą pirmosiose konferencijos finalo rungtynėse – R.Westbrookas pelnė 27 taškus ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų, o K.Irvingas irgi surinko 27 taškus ir buvo rezultatyviausias žaidėjas Klivlande, kur dėl traumos nežaidė Jonas Valančiūnas.

Kai šie keturi įžaidėjai buvo sveiki ir žaidė, jų komandos šį sezoną laimėjo trejas iš ketverių rungtynių.

„Tai puikiai sutampa su tuo, ką sakau“, – linksėjo L.Jamesas.

Sugeba keisti krepšinį

K.Lowry nuvedė „Raptors“ į pirmąjį konferencijos finalą per klubo istoriją. Serijoje su „Heat“ per pirmuosius du mačus jis pelnė 25 taškus, bet per likusias penkerias rungtynes įmetė 139.

K.Irvingas šiuo metu keliauja su „Cavaliers“ per devynių pergalių iš eilės seriją.

R.Westbrookas, turbūt greičiausias ir atletiškiausias įžaidėjas, buvo ginklas, kuriuo „Thunder“ komanda nupūtė nuo kelio „San Antonio Spurs“ ekipą.

S.Curry antrą sezoną iš eilės yra naudingiausias NBA žaidėjas. Į antrąjį NBA čempionų titulą besitaikantis universalusis „Warriors“ snaiperis iki trečiadienio buvo pataikęs 402 tritaškius.

„Jis yra pavyzdys, kaip krepšinis yra žaidžiamas dabar. Ne tik NBA, bet ir jaunimo varžybose.

Tai, kaip jis žaidžia, labai skiriasi nuo mano jaunystės krepšinio, – apie S.Curry sakė „Heat“ treneris 45 metų Erikas Spoelstra. – Jo perdavimai ir visa kita keičia žaidimą. Todėl jis yra toks didis. Ir tai nuostabu krepšiniui.“

Šiuolaikiniai įžaidėjai grąžino „Raptors“ trenerį Dwane’ą Casey į laikus, kai senosios kartos įžaidėjai Johnas Stocktonas, Magicas Johnsonas ar Kevinas Johnsonas rasdavo būdų traukti savo komandas į priekį per svarbiausias rungtynes.

„Gera žiūrėti. Aš manau, visai NBA nuostabu turėti tokius vaikinus kaip Kyle’as, Kyrie ir R.Westbrookas, kurie žaidžia tokiu aukštu lygiu, – kalbėjo D.Casey. – Tavo komanda yra tiek stipri, kiek stiprus yra tavo įžaidėjas.

Kalbu ne vien apie pelnytus taškus, bet ir kelią, kuriuo jis veda komandą, kaip duoda toną gynybai, kaip diriguoja puolimui.

Smagu žiūrėti, kaip rungtynių eigą diktuoja įžaidėjai, likę geriausiųjų ketverte.“

Treneriai – buvę gynėjai

Kad ir kokie būtų geri įžaidėjai, jie nėra vieni atkrintamosiose varžybose.

Visi jie turi superžvaigždžių savo komandose – DeMarą DeRozaną Toronte, L.Jamesą ir Keviną Love’ą Klivlande, Keviną Durantą – Oklahomoje, Klay Thompsoną, Draymondą Greeną – Ouklande.

Be to, įžaidėjai turi trenerius, kurie gerai žino, ką šios pozicijos krepšininkai turi daryti aikštėje.

D.Casey pats buvo įžaidėjas stiprioje Kentukio universiteto komandoje. „Thunder“ treneris Billy Donovanas yra žaidęs JAV studentų finalo ketverte, kai buvo Providenso ekipos įžaidėjas.

„Cavaliers“ treneris Tyronnas Lue žaidė šioje pozicijoje vienuolika metų NBA ir dusyk tapo čempionu.

„Warriors“ strategas Steve’as Kerras labiau garsėjo kaip metikas, bet jis mokėjo valdyti kamuolį ir iškovojo penkis aukso žiedus atstovaudamas „Chicago Bulls“ ir „Spurs“ klubams.

„Vis daugiau gynėjų imasi treniruoti ir gauna galimybių tapti treneriais, – sakė buvęs NBA treneris Jeffas van Gundy. – Kitaip tai sunku paaiškinti.

Tokie žaidėjai kaip S.Curry ir R.Westbrookas, K.Lowry ir K.Irvingas labai padeda treneriams – patikėkite manimi.“ (AP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.