EUROLYGA 2023

T.Pačėsas po pergalės prieš „Neptūną“: „Šiek tiek pasimušėme“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa Lietuvos krepšinio lygos LKL pusfinalio ketvirtajame mače išnešė sveiką kailį iš uostamiesčio, kai 74:73 pranoko „Neptūną“ ir išlygino serijos rezultatą – 2:2. Vilniečiai dar ketvirtojo kėlinio pradžioje turėjo 7 taškų deficitą, tačiau surado jėgų atsitiesti ne tik šioje dvikovoje, bet ir serijoje: sostinės atstovai buvo atsilikę 0:2.

T.Pačėsas<br>M.Kulbio nuotr.
T.Pačėsas<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir krepsinis.net inf.

2016-05-20 22:01, atnaujinta 2017-05-24 21:17

„Kažkiek nuo mūsų nusisuko sėkmė. Būtų galima pasakyti, kad labai geros rungtynės, jeigu būtume laimėję. Aikštelėje kova buvo įnirtinga, o įdėtos pastangos – maksimalios. Pralaimėjome mūšį, bet nepralaimėjome karo. Vilniuje žinosime, kad laukia dar 40 minučių karo“, – ryžtingai po nesėkmės buvo nusiteikęs „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis.

Tuo tarpu vilniečių vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas liko patenkintas savo auklėtinių žaidimu, kurie sugebėjo laimėti sunkioje kovoje ir varžovų teritorijoje.

„Klaipėda yra krepšinio miestas ir atmosfera buvo nuostabi. Laimėjome sunkiomis sąlygomis. Įrodėme, kad ne tik „Neptūnas“ gali laimėti dukart prieš mus, bet ir mes prieš juos. Lauksime rungtynių sekmadienį, kur viskas išsispręs“, – kalbėjo strategas.

– Kas leido nepalūžti, kai turėjote ketvirtame kėlinyje 7 taškų deficitą?

– Šiek tiek apsimušėme prie suoliuko ir nusiraminome. Pabaigoje sumažinome sudėtį ir G.Oreliko žaidimas sunkiuoju kraštu mums atvėrė daug galimybių, į kuriuos varžovai tinkamai nesureagavo. A.Gudaičio ir G.Oreliko kombinacija pabaigoje lėmė tai, jog išsivežėme į priekį ir laimėjome. Antanas šiai dienai yra prastesnėje sportinėje formoje ir tikimės, kad kitose rungtynėse sužais geriau.

Aikštelėje pasirodęs Marius Runkauskas per 3 minutes gavo 3 pražangas. Ar gynėjas nepersistengė?

– Taip, persistengė. Bet su teisėjais jis pasikalbėjo per pertrauką, kurie pripažino, jog vienos baudos tikrai nebuvo. Marius įneša daug energijos, yra darbštus ir šiandien jo gimtadienis, todėl padarėme jam dovaną. Marius praėjusiame mače nepelnė taškų, bet padarė daug gerų perdavimų, pats nesuklydo. Detalės mums leido laimėti, nes „Neptūnas“ suklydo daugiau kartų nei mes. Net prie gero Baderio pataikymo sugebėjome laimėti, o tai jau sako daug. – Pirmasis kėlinys buvo itin nerezultatyvus.

– Ar žaidėjus slėgė įtampa?

– Taip, tai buvo įtampa, ką parodo ir baudų nepataikymas. Šiai dienai tiek vieni, tiek kiti nesusitvarkė. Bandysime nuraminti žaidėjus ir įvesti ramybę. Mus daro favoritais ir tas vaidmuo yra labai sunkus. Lengvai žaisti „Neptūnui“, kai niekas iš jų nieko nesitiki. Mes atlikome puikų darbą ir būsime pasiruošę sekmadienio rungtynėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.