EUROLYGA 2023

Iššūkis šokėjoms – persirengti per 30 sekundžių

Krepšinio komandos „Lietuvos rytas“ šokėjos retkarčiais per skubėjimą į aikštelę išbėga išvirkščiais apdarais, pameta sijonus. Kartą mergina šoko su dviem dešinės kojos batais. Tačiau didžiausia kiekvienos šokėjos baimė – pamiršti apsimauti šortus.

Kiekvienos „Lietuvos ryto“ šokėjos spintoje – per 50 skirtingų aprangos komplektų.<br>T.Bauro nuotr.
Kiekvienos „Lietuvos ryto“ šokėjos spintoje – per 50 skirtingų aprangos komplektų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

May 22, 2016, 3:00 PM, atnaujinta May 24, 2017, 4:40 PM

Prieš išbėgdamos į aikštelę“Lietuvos ryto“ komandos šokėjos stengiasi viena kitą draugiškai apžiūrėti – ar nekyšo etiketės, ar taip, kaip reikia, apsivilko drabužius, ar gerai prisitaisė papuošalus. Vis dėlto netikėtų situacijų nepavyksta išvengti.

Nieko nuostabaus. Juk merginoms pasikeisti aprangą tenka vos daugiau nei per pusę minutės. Per tą laiką reikia nubėgti į rūbinę ir vėl sugrįžti į aikštelę.

Tad jau skuosdamos iš aikštelės merginos ima nusirenginėti, nusiimti aksesuarus, kad sutaupytų laiko.

Juolab kad kartais persirengti reikia nuo galvos iki kojų, persiauti ir batus. Tiesa, visada ant merginų lieka tik kūno spalvos apatinis trikotažas.

„Rengtis turime kaip galime greičiau. Naujoms merginoms iš pradžių tai būna tikras iššūkis. Kartais pasitaiko, kad nespėjusios pasikeisti drabužių išgirstame pirmuosius dainos akordus.

Tuomet puoštis baigiame pakeliui į aikštelę. Per skubėjimą merginos ką nors pamiršta arba išvirkščiai apsivelka. Viliamės, kad žiūrovai to nepastebi“, – nusišypsojo 25 metų šokėjų komandos kapitonė Edita Navickaitė.

Kiekvienos šokėjos spintoje – per 50 skirtingų aprangos komplektų ir drabužių detalių. Lygiai tiek merginos yra paruošusios šokių. Per rungtynes jos parodo iki 16 šokių.

Kiekvienoms rungtynėms šokėjos kruopščiai suplanuoja šokius ir prie jų priderina aprangą. Nuo ko priklauso, kokį apdarą parenka šokiui?

„Drabužiai turi nevaržyti judesių, atlikdamos gimnastikos elementus turime jaustis patogiai. Kadangi kai kurie apdarai labai atviri, per tuos šokius, kuriuose yra daugiau gimnastikos elementų, stengiamės atitinkamas kūno vienas uždengti“, – pasakojo Edita.

Žinoma, merginos daugiausia ovacijų sulaukia tuomet, kai šoka su labiau kūnus apnuoginančiais drabužiais.

Edita pastebėjo, kad žiūrovai visuomet atkreipia dėmesį, kai šokėjos pasirodo su naujais apdarais.

Šį sezoną merginų spintas papildė stilingi kombinezonai su komandos rėmėjų „Švyturio“ ženklu ir loterijų „Superloto“ bei „Perlas“ apdarai.

Dalį drabužių šokėjoms yra pasiuvusi įmonė „Audimas“.

„Lietuvos ryto“ šokėjų komandoje šoka 13 profesionalių šokėjų bei sportininkių, galinčių pasigirti asmeniniais laimėjimais.

Per rungtynes vienu metu šoka 8–10 merginų. Jų amžius – nuo 19 iki 25 metų. Yra ir antroji merginų grupė. Joje – 20 šokėjų.

Bet ne visos dar yra pasirengusios išbėgti į aikštelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo