EUROLYGA 2023

Vilnių nukovusio „Neptūno“ treneris D.Adomaitis: „Pirksiu vyno“

LKL čempionas Kauno „Žalgiris“ žais, tačiau Vilniaus „Lietuvos ryto“ vietą užims Klaipėdos „Neptūnas“. Sekmadienį lemiamame LKL pusfinalio penktajame mače sostinės „Siemens“ arenoje „Lietuvos rytas“ paskutinę akimirką nusileido „Neptūnui“ 72:73 ir pralaimėjo seriją 2:3.

Dainius Adomaitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Adomaitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2016, 7:32 PM, atnaujinta May 24, 2017, 4:00 PM

„Tai jau buvo istorijoje toks įvykis – pasižiūrėkite tas antraštes ir patys pakartokite“, – į klausimą, kaip vertinti sensacingai pasibaigusias varžybas kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas.

„Manau buvo labai įtemptos rungtynės ir galėjo laimėti abi komandos.  Bet baigtį nulėmė labai svarbūs elementai – kamuolių atsikovojimas ir baudų metimai. Visus juos pralaimėjome, nekalbant apie tritaškius. Tai lėmė, kad pralaimėjome ir rungtynes. Sveikinau savus, kad kovėmės iki galo. Rungtynių baigtį nulėmė vienas neatkovotas kamuolys“, – be nuotaikos kalbėjo T.Pačėsas.

Paklausus, ar Vilniaus komanda bus motyvuota mažojo finalo akistatai su Utenos „Juventus“ ekipa, T.Pačėsas neabejojo: „Kalbame apie profesionalų klubą ir profesionalius žaidėjus. Koks nori-nenori. Jie profesionalai ir turi žaisti“.

Tuo tarpu „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis švytėjo – taip aukštai septynerių savo karjeros metų odisėjoje jis, kaip komandos vedlys, dar nebuvo užkopęs: „Tai sensacija. Galiu pasakyti, kad dvylika „Neptūno“ karių įveikė dvylika „Lietuvos ryto“ karių. Kova buvo labai rimta“.

Jis tikino, kad tiek jis, tiek pagalbininkai rengėsi ketvirtfinaliams ir pusfinaliams ir ekipa per juos atrodė puikiai: „Man reikės nupirkti dėžę vyno visiems fizinio parengimo treneriams už tokį gerą ekipos paruošimą ketvirtfinaliui ir pusfinaliui“.

 – Šioje serijoje jūsų ekipa buvo stipresnė?  – spaudos konferencijoje buvo paklaustas D.Adomaitis. 

– Mes nugalėjome stipresnę komandą. Ir tai yra faktas. Nereikia būti labai protingu, jog tai suprastum. Buvo labai sunku žaisti tiek taktiškai, tiek fiziškai. Visoje serijoje nenusileidome ir sugebėjome primesti mums palankesnį žaidimą, nors turėjome nemažai silpnų vietų. Aš net nieko nesakiau, mus motyvavo ir tai, kad ne mes buvome įvardinti favoritais, ne mes kalbėjome spaudoje, kad reikia kuo greičiau 3:0 laimėti seriją prieš „Neptūną“.

– Turėsite ką priešpastatyti „Žalgiriui“?

– Mums ši pergalė yra fantastiška. Apie „Žalgirį“ pradėsime galvoti rytoj – duokite nors dieną pasidžiaugti pergale. Jėgų rezervas finalui – vienas iš klausimų. Esame geriausios sportinės formos ir klausimas, kiek mums pavyks ją išlaikyti. 

– Ekipos lyderis D.Ewingas šiandien žibėjo – įmetė 24 taškus. Kaip vertinate jo žaidimą?

– D.Ewingas parodė lyderio savybes. Daug kas kritikavo mane ir turėjome pastabų dėl jo, bet taip žaidžia lyderiai. Jis nebijo imtis atsakomybės. Jis yra turbūt vienas geriausių Lietuvoje žaidžiančių krepšininkų. Danielio žaidimo supratimas yra aukščiausio lygio. Mažai yra tokių protingų krepšininkų kaip jis.

– Vilniečiai turėjo labai daug laiko tam, jog pasiruoštų lemiamoms kovoms.

– „Lietuvos rytas“ turbūt ruošėsi finalui. Turėjo gerą situaciją LKL tvarkaraštyje ir Tomas Pačėsas padarė fantastišką darbą, kai jie laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę. Viskas buvo logiška, jog jie rengėsi tik finalui ir negalvojo apie jokį kitą rezultatą. 

- Dirbote „Lietuvos ryto“ komandoje ir buvote atleistas. Tai savotiškas revanšas už tą poelgį?

– Jokių pykčių „Lietuvos rytui“ neturiu ir neturėjau. Mano pasitraukimas iš Vilniaus ekipos buvo gera motyvacija dirbti ir toliau tobulėti bei mokytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.