EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio rinktinės mačai Rio – ar įstengsite neužmigti

Lietuvos sporto sirgalių šią vasarą lauks bemiegės naktys – galimas dalykas, kad padidės ir žadintuvų pardavimai. Mat artėjant 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms jau darosi aišku, kad pagrindiniai startai, dominantys lietuvius, vyks pas mus laikrodžio rodyklėms artėjant prie vidurnakčio ar dar blogiau – gilią naktį.

Jons Kazlausaks ir Jonas Valančiūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Jons Kazlausaks ir Jonas Valančiūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2016, 4:32 PM, atnaujinta May 24, 2017, 1:03 PM

Lengvosios atletikos ar plaukimo finalus Lietuvos sporto aistruoliai stebės dažniausiai nuo 1 valandos nakties. Šiek tiek anksčiau bus galima pamatyti sunkiosios atletikos, bokso ar imtynių akistatas. Tačiau labiausiai lietuvius domins įvykiai olimpiniame krepšinio turnyre, kuriame viena iš galimų pretendenčių į medalius ir vėl įvardijama Lietuvos vyrų nacionalinė ekipa. Tačiau tik vieną iš grupės mačų Lietuvos sporto gerbėjai galės pamatyti nekovodami su noru prigulti pamiegoti.

Kovo 11-ąją Mieso gyvenvietėje netoli Ženevos buvo ištraukti 2016 metų olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyrų burtai.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, laimėjusi tiesioginį kelialapį į Rio de Žaneirą, aklos Fortūnos dėka buvo nusiųsta į B grupę, kur pirmame varžybų etape žais su Argentinos, Ispanijos, Brazilijos, Nigerijos rinktinėmis ir vieno iš trijų atrankos turnyrų nugalėtoja.

Tad suderinus tvarkaraščius ir laikus tapo žinoma, kad Jono Kazlausko vedama ekipa pasirodymą Rio pradės akistata su šeimininke Brazilijos rinktine rugpjūčio 7-ąją, o mačas Lietuvos laiku bus žaidžiamas 20 val. 15 min. Visas dvikovas mūsų šalies atstovai žais „Carioca“ arenoje – toje pačioje, kurioje ir vyks lemiamos turnyro dvikovos dėl medalių.

Rugpjūčio 9-ąją Lietuva privalės santykius aiškintis su Afrikos atstovais – Nigerijos krepšininkais ir mūsų šalies aistruoliai šias rungtynes stebės jau rugpjūčio 10 dieną – mačas startuos 1 valandą nakties.

Dar didesnė nemigos dozė aistruolių lauks tuomet, kai jie norės pamatyti trečiąsias lietuvių rungtynes su Argentina. Jos vyks Brazilijoje rugpjūčio 11 dieną, tačiau pas mus jau bus diena vėliau, o rungtynės startuos 4 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Rugpjūčio 13-ąją olimpiniame krepšinio turnyre mūsiškiai varžysis su grėsminga Ispanija, o Lietuvoje varžybų transliacija prasidės rugpjūčio 14 dieną 1 valandą nakties.

Baigs J.Kazlausko kariauna grupės rungtynes su kol kas neįvardinta atrankos turnyro nugalėtoja ir šis mačas taip pat bus itin vėlus – jį galima bus išvysti rugpjūčio 16 dieną 4 val. 30 min.

Jei mūsų krepšininkai prasimuštų tarp keturių geriausių grupės komandų, jie ketvirtfinalį rugpjūčio 17 dieną, priklausomai nuo užimtos vietos, žaistų arba nuo 17 val., arba nuo 19.30 val., arba nuo 0 val. 45 min., arba nuo 4 val. 15 min.

Olimpiados vyrų krepšinio turnyro pusfinalius numatyta žaisti rugpjūčio 19-ąją: pirmoji akistata Lietuvos laiku bus žaidžiama 22 val. 30 min. o antroji – jau rugpjūčio 20-osios 1 valandą nakties.

Olimpinių medalių dalybos vyks Europai priimtinu lauku: dėl bronzos apdovanojimų rugpjūčio 21-ąją dvi komandos santykius aiškinsis nuo 17 val. 30 min., o dėl aukso rinktinės grumsis 22 val. 45 min.

A grupėje olimpinių žaidynių kovas pradės JAV, Venesuelos, Kinijos bei Australijos rinktinės bei dviejų kitų atrankos turnyrų nugalėtojai.

Į atkrintamąsias rungtynes pateks po keturias pirmąsias grupių komandas.

Olimpinės atrankos turnyrai liepos 4-10 dienomis vyks trijuose miestuose.

Belgrade (Serbija) dėl vienintelio kelialapio į Rio kovos Angolos, Čekijos, Japonijos, Latvijos, Puerto Riko ir Serbijos ekipos.

Maniloje (Filipinai) dėl kito kelialapio kausis Filipinų, Kanados, Naujosios Zelandijos, Prancūzijos, Senegalo ir Turkijos vyrų rinktinės, o Turine (Italija) viena iš kitos atimti kvietimą sieks Graikijos, Irano, Italijos, Kroatijos, Meksikos ir Tuniso vyrų rinktinės.

Paaiškėjus turnyrų nugalėtojams bus traukiami dar vieni burtai, kurie išaiškins, kuriose olimpinio turnyro grupėse žais nugalėtojai.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė olimpinį kelialapį iškovojo, pernai iškopusi į Europos čempionato finalą. Lietuvos krepšininkai olimpinėse žaidynėse dalyvaus septintą kartą iš eilės.

Olimpinis krepšinio turnyras turnyras Rio de Žaneire vyks rugpjūčio 6-21 dienomis. Jame dalyvaus po 12 geriausių pasaulio vyrų ir moterų rinktinių.

Oficialus olimpinių vasaros žaidynių RIO 2016  transliuotojas Lietuvoje – „Lietuvos ryto“ televizija. Olimpinės vasaros žaidynės tiesiogiai iš Rio de Žaneiro jau rugpjūčio 5 – 21 dienomis!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.