EUROLYGA 2023

S.Jasaitis: „Nustebino žinia, kad aš baigiau karjerą rinktinėje“

Lietuvos krepšinio rinktinės ir italų Kapo d‘Orlando „Betaland“ ekipos žaidėjas Simas Jasaitis kur kas anksčiau, nei buvo numatyta, baigė šį sezoną. Ekipa gegužės pirmosiomis dienomis buvo išplatinusi pranešimą, kad 34-erių lietuvis čempionato mače gavo sunkią kaklo traumą ir privalės gydytis ją ne tik namie, bet ir pas Suomijos medikus. „Nereikia man vykti į Suomiją. Ta trauma yra „normali“ ir pagydoma. Truputį sureikšminta viskas“, – kalbėjo Sicilijoje metus žaidęs S.Jasaitis, kuriam žiniasklaida jau „piešė“ niūriausias prognozes.

Simas Jasaitis norėtų sugrįžti į Siciliją, tačiau prieš tai žada išsigydyti sopulius<br>G.Šiupario nuotr.
Simas Jasaitis norėtų sugrįžti į Siciliją, tačiau prieš tai žada išsigydyti sopulius<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-30 15:07, atnaujinta 2017-05-23 17:18

Italijos spaudoje aplink lietuvį „sklandė“ ne viena sensacinga žinia – po traumos suskubta teigti, kad lietuvio karjera apskritai pakibo ant plauko, o pats žaidėjas viešai pranešė, jog daugiau niekada nežais nacionalinėje vyrų krepšinio rinktinėje.

„Ta žinia mane gerokai nustebino. Nesakiau apie tai, bet italų žurnalistai patys padarė išvadas“, – kalbėjo lietuvis.

Jis atsiribojo nuo teiginių, kurie pasklido spaudoje. „Nebūsiu Brazilijoje – į rinktinę jau negrįšiu“, – neva kalbėjo S.Jasaitis.

„Sensacija – iš nieko. Manęs paklausė, ar aš pratęsiu sutartį su Sicilijos komanda, ar galvoju apie rinktinę. Tai ir pasakiau, kad dabar neverta apskritai kalbėti apie ateitį, nes nežinia, kas gali atsitikti. Teigiau, kad žaidėjo trauma bet kada gali turėti tam tikrų padarinių ir Brazilija gali būti „uždaryta“. Gal blogai išvertė iš anglų į italų kalbą mano mintį, tačiau po to Lietuvoje perskaičiau, kad baigiu karjerą rinktinėje. Nustebino tokia naujiena, nes aš tikrai nesirengiau sakyti apie karjeros pabaigą rinktinėje, o ypač tai deklaruoti Italijoje“, – lrytas.lt sakė krepšininkas.

Kapo d‘Orlando „Betaland“ Sicilijoje yra vienintelė ekipa, kuri varžosi elitinėje Italijos lygoje. Nė vienas kitos sporto šakos klubas nėra taip aukštai pakilęs, tad 13 tūkstančių gyventojų turinčio miestelio sporto gerbėjai džiaugėsi, jog ekipa šį sezoną neiškrito iš Italijos aukščiausiosios lygos čempionato – su 11 pergalių ir 19 pralaimėjimų liko 13-oje vietoje tarp 16 komandų.

Šį sezoną S.Jasaitis Italijos pirmenybėse aikštelėje vidutiniškai praleido po 28 minutes, pelnė po 11,8 taško, atkovojo po 3,9 kamuolio bei rinko po 10,7 naudingumo balo.

„Pas mus sezonas – kaip supynės: tai aukštai, tai labai žemai. Pradžioje, kai pasiekėme kelias svarbias pergales, visi pradėjo svaigti, kad turime būti tarp 8 stipriausių klubų. Po to sekė „duobė“ ir garsiai svarstyta, kad privalome bent likti elito čempionate, o po dar kelių sėkmingų mačų manyta, jog galime nukauti bet kurią čempionato komandą. Buvo problemų, kai keitėsi ekipos treneriai, bet tai darbo sudėtinė dalis...

Šiaip, Italijos pirmenybių lygis yra aukštas ir visiškai nesvarbu, ar tu paskutinėje, ar pirmoje vietoje. Sakysime, mes buvome žemai, bet įveikėme šalies čempioną Rimanto Kaukėno ir Darjušo Lavrinovičiaus vedamą Emilijos Redžio „Grissin Bon“. Ir taip visos rungtynės – nuspėti baigties neįmanoma“, – pasakojo dabar su šeima į Lietuvą sugrįžęs žaidėjas.

- Jūsų sutartis Kapo d‘Orlando „Betaland“ klubu pasibaigė. Bus kita karjeros stotelė, ar žadate sugrįžti į Siciliją?,lrytas.lt paklausė S.Jasaičio.

– Man ir šeimai patiko Sicilijoje. Nėra ten klube viskas sutvarkyta, kaip Eurolygos komandose, tačiau tikrai jokių bėdų su organizacija nebuvo. Ekipos vadovybė norėtų, kad pratęsčiau sutartį. Nenoriu kol kas žengti jokių žingsnių, kol nebūsiu visu šimtu procentų sveikas ir pasirengęs žaisti. Susitvarkysiu su sopuliais, tuomet ir galutinai nutarsiu dėl kito sezono iššūkių.

- Pramokote italų kalbos?

– Na, šiek tiek – bendrų frazių. Klube buvo labai nemažai užsienio žaidėjų – iš Serbijos, Makedonijos, JAV, buvo ir gruzinas, tad dažniau aiškinomės viską angliškai, o ne itališkai.

- Kalbant apie Lietuvos rinktinę – nesakote jai „viso gero“?

– Kaip ir sakiau, to niekada nebuvau pareiškęs. Jei manęs reikės rinktinei, jei sveikata leis – aš visada pasirengęs.

- Kaip manote, ar Lietuvos nacionalinė ekipa Rio de Žaneire gali sudrebinti šalies sportą olimpiniu medaliu?

– Na, visų pirma, dar neaiški galima mūsų komandos sudėtis. Kandidatų yra nemažai. Gal tik gali būti šiokių tokių problemų su Donatu Motiejūnu – juk jis taps laisvuoju agentu ir privalės ieškotis naujo NBA klubo. Bet jei viskas išsispręs greitai, jo pasijungimas prie ekipos bus tikrai reikšmingas.

Kita vertus, kur bedalyvautų Lietuvos krepšinio rinktinė, kokios sudėties ji bebūtų, iš jos tikimasi tik aukščiausių vietų, keliami aukščiausi reikalavimai – neatsimenu, kad būtų pasakyta, jog galima būti penktoje ar aštuntoje vietoje. Tik medaliai. Rio de Žaneiras nebus kažkuo išskirtinis – visi specialistai ir sirgaliai kalbės tik apie medalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.