EUROLYGA 2023

Arvydas Sabonis laukia naujo Lietuvos krepšinio skeptro

Arvydas Sabonis ir toliau vadovaus Lietuvos krepšiniui. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento antradienį laukia tik trumpas formalumas, nes jokios konkurencijos kovoje dėl posto šalies krepšinio legenda nesulaukė.

A.Sabonis LKF prezidento rinkimuose konkurencijos neturi.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Sabonis LKF prezidento rinkimuose konkurencijos neturi.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-31 07:00, atnaujinta 2017-05-23 15:57

A.Sabonis antradienį per LKF ataskaitinę-rinkiminę konferenciją bus perrinktas naujai kadencijai, kuri apima 2017-2020 metus.

„LKF subūrėme gerą darbuotojų komandą, yra galimybė tęsti pradėtus darbus. Todėl nusprendžiau dalyvauti rinkimuose dar vienai kadencijai“, – anksčiau sakė A.Sabonis.

Pirmąjį kartą LKF prezidentu jis buvo išrinktas 2012 metais.

A.Sabonio sprendimas toliau vadovauti LKF reiškia, kad pasaulyje gerai žinoma krepšinio figūra ir toliau savo kailiu jaus FIBA ir Eurolygos karo karštį.

Nors FIBA neseniai pareiškė, kad yra patenkinta, kaip krepšinio federacijos reagavo į jos pareiškimus dėl Eurolygos komercinės struktūros (ECA) rengiamo Europos taurės turnyro, manoma, kad po Rio de Žaneiro olimpiados prasidės naujos atakos.

FIBA anksčiau grasino mesti iš olimpiados komandas, kurios nepaklus reikalavimams bausti klubų, nesutinkančių žaisti naujai organizuojamoje FIBA Čempionų lygoje. LKF pritarė FIBA reikalavimams. Šiuo keliu pasekė ir kitos federacijos.

Neseniai FIBA pareiškė, kad nemes komandų iš olimpiados, nes federacijos reagavo tinkamai.

FIBA pastarajame kare kovojo ne dėl Eurolygos klubų, o Europos taurėje žaisti norinčių komandų. Lietuvoje Europos taurėje žaisti planuoja Vilniaus „Lietuvos rytas“, tad pagal FIBA reikalavimus, LKF turės suspenduoti klubą.

Manoma, kad kitais metais FIBA nusitaikys ir į Eurolygos klubus, o tai reiškia, kad imtų spausti ir Kauno „Žalgirį“.

Mes padarėme žingsnį dėl visos Lietuvos krepšinio ateities tarptautinėje arenoje. Jeigu bus tokia situacija, ir toliau tai darysime, – apie grėsmę „Žalgiriui“ anksčiau kalbėjo A.Sabonis. – Patikėkit, mums buvo nelengva tai padaryti. Atsidūrėme prie sienos, nes pakibo olimpinės žaidynės. Nežinau, ką galėjo padaryti kiti.“

A.Sabonis šią vasarą užbaigs savo pirmąjį, kaip LKF prezidento, olimpinį ciklą. Rugpjūčio 6-ąją prasidės Rio de Žaneiro olimpiados krepšinio turnyras.

Lietuvos rinktinė rungtyniaus B grupėje, kur dėl vietos ketvirtfinalyje varžysis su Argentina, Ispanija, Brazilija, Nigerija ir atrankos turnyrą įveikusia komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.