EUROLYGA 2023

Bronis Ropė dėl FIBA veiksmų kreipėsi į Europos Komisiją

Buvęs Lietuvos krepšinio A ir B lygų prezidentas, dabartinis europarlamentaras Bronis Ropė kreipėsi į Europos Komisiją dėl galimai nesąžiningos komercinės praktikos Europos krepšinyje.

B.Ropė kreipėsi į Europos komisiją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
B.Ropė kreipėsi į Europos komisiją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2016, 8:53 PM, atnaujinta May 23, 2017, 12:26 PM

Šių metų kovo mėnesio pabaigoje – balandžio mėnesio pradžioje Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) pagrasino nacionalinėms krepšinio federacijoms, kad, joms priklausantiems Europos šalių krepšinio klubams pasirinkus žaisti Europos krepšinio lygų sąjungos (ULEB) organizuotame Europos taurės turnyre (Eurocup), šių šalių federacijos neteks teisės dalyvauti FIBA organizuojamose Eurolygos varžybose.

Be to, FIBA, kaip Tarptautinio olimpinio komiteto narė, teigė neleisianti tokių šalių nacionalinėms rinktinėms dalyvauti olimpinėse žaidynėse.

Krepšinis yra sporto šaka, rūpinti milijonams europiečių, propaguojanti sportą, sveiką gyvenimo būdą ir sąžiningos sportinės konkurencijos principus. Krepšinio čempionatų organizavimas Europoje, kaip ir visame pasaulyje, yra itin didelio masto komercinė veikla, tuo tarpu FIBA veikloje galima įžvelgti nesąžiningos konkurencijos požymių.

Atsižvelgdamas į tai Europos Parlamento narys Bronis Ropė, paprašė raštiško atsakymo iš Europos Komisijos, ar Europos Sąjungos kompetencija apima tokių galimai nesąžiningų komercinių praktikų, kuriomis užsiima Europoje veikiančios tarptautinės skėtinės komercinės organizacijos, reguliavimą. Be to, Komisija paprašyta atsakyti, ar ji ketina tirti šį galimai nesąžiningos komercinės praktikos, galimai neteisėto FIBA turimos struktūrinės galios ir komercinio šantažo atvejį.

Apie gautą atsakymą bus informuota Lietuvos krepšinio federacija, krepšinio klubai ir visuomenė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.