EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ treneris T.Pačėsas užminė mįslę apie savo ateitį

Vilniaus „Lietuvos rytas“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną užbaigė trečioje vietoje – per pastaruosius trejus metus tai antrasis toks vilniečių trofėjus. Nesėkmingai sužaidę LKL pusfinalio seriją su Klaipėdos „Neptūnu“, Vilniaus ekipa paskutiniuosius tris mačus čempionate baigė pergalėmis – mažajame finale nurungė Utenos „Juventus“ 85:83, 83:78, o šiandien – 89:81. Be to, šiame sezone sostinės atstovai nutraukė ilgą trofėjų badą – po daugiau kaip penkerių metų vadovaujami T.Pačėso laimėjo „Karaliaus Mindaugo“ taurę.

Tomas Pačėsas<br>J. Stacevičiaus
Tomas Pačėsas<br>J. Stacevičiaus
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 9:31 PM, atnaujinta May 23, 2017, 8:47 AM

„Kaip bebūtų sunku, turime likti vyrais – sveikinu „Lietuvos rytą“, jis buvo šįkart stipresnis. Jei nori laimėti medalius, turiu griūti, parodyti daugiau energijos. Tikrai nenoriu nieko kaltinti po šios serijos. Teisybei reikia žiūrėti į akis – varžovai buvo stipresni“, – po paskutiniojo sezono mačo kalbėjo „Juventus“ treneris Antanas Sireika.

„Ar mums būtų palankiau, jei kovoje dėl LKL bronzos žaistume su „Neptūnu“? Iškart sakau – ne. Sakiau, kad pas mus ateis silpnesnė pusfinalio poros komanda“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Europos čempionas A.Sireika. Kitą vertus, strategui teko atsakyti ir į klausimus apie savo ateitį.

„Man malonu dirbti buvo Utenoje, tačiau nieko nesvajoju – nieko nesakau apie ateitį“, – apie galimybę likti „Juventus“ ekipoje kalbėjo A.Sireika. Tačiau jis pats pripažino, kad turi pasiūlymą iš klubo dar viena sezonui.

Šis bronzinis trofėjus „Lietuvos ryto“ treneriui Tomui Pačėsui nesuteikė didelio džiaugsmo – sezono viduryje ekipą perėmęs strategas tikėjosi, greičiausiai, varžytis su finale su Kauno „Žalgiriu“.

„Uteną norėčiau tikrai pasveikinti – mums buvo sunku. Šios dienos mače padarėme vos 8 klaidas ir tai lėmė pergalę. Dabar kažkaip nesinori analizuoti dvikovos, norisi tik padėkoti klubo vadovybei ir sirgaliams už palaikymą“, – dėstė savo mintis T.Pačėsas.

- Ko daugiau pasibaigus sezonui – pozityvių emocijų: juk laimėjote „Karaliaus Mindaugo“ taurę, ar nusivylimo dėl LKL bronzos?, – buvo paklaustas T.Pačėsas.

– Negaliu pasakyti. Gal... Iš labai gero sezono, jis tapo vidutinis. Tas pralaimėjimas pusfinalyje nuo „Neptūno“ galvoje likęs ir šiandien. Jo neištrinsi. Kartėlis šioks toks tikrai yra.

– Kokį pažymį parašytumėte savo komandai ir žaidėjams pasibaigus čempionatui?

– Žurnalistams parašyčiau dešimt, o jūs, žurnalistai, parašykite tuos pažymius patys: ir žaidėjams, ir man.

- Kaip galvojate – koks turėtų būti „Lietuvos rytas“ kitą sezoną?

– Kas bus treneris, tas ir galvos apie naują ekipos sudėtį.  Aš nenorėčiau užsiimti ne savo darbu. Analizę, žinoma, reikės padaryti, bet viską spręs tas strategas, kuris ruoš komandą kitam sezonui. Ilgai galvojau, ar šio sezono viduryje priimti Vilniaus ekipos pasiūlymą. Minimalias korekcijas atlikome, o žaidėjai stengėsi, nenoriu kiekvieno analizuoti atskirai. Tą darys klubas. Buvo daug bangavimo. Iki pusfinalio savo sprendimą čia atvykti vertinau labai gerai. Džiaugiuosi už klubą, miestą, kad pavyko kažką svarbaus iškovoti. Taurė duoda viltį, kad klubas atsistojo į teisingą kelią ir kad ateitis laukia gražesnė. LKL vylėmės kažko daugiau, bet to neužtenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.