EUROLYGA 2023

„Žalgirį“ išgyręs prancūzas Kauno areną prilygino NBA

Leo Westermannas turėjo nemažai pasiūlymų iš Eurolygos klubų, bet nutarė, kad smagiausiai ir įdomiausia bus vykdyti vaikystės dievaičio iškeltas užduotis. Kauno „Žalgiris“ su 23 metų 196 cm ūgio Prancūzijos įžaidėju sudarė sutartį pagal formulę „1+1“ ir su ekipa jau kitą sezoną varžysis naujojo formato Eurolygoje.

L.Westermannas (nuotraukoje) teigė, kad nuo vaikystės dievino Š.Jasikevičių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Westermannas (nuotraukoje) teigė, kad nuo vaikystės dievino Š.Jasikevičių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 2:28 PM, atnaujinta May 23, 2017, 10:29 AM

„Man nebūtinai siūlė būti pagrindiniu žaidėju. Daugiau antru ar trečiu įžaidėju, – apie kitų klubų pasiūlymus francebleu.fr sakė L.Westermannas. – Kaune aš būsiu numeris vienas.“

L.Westermannas turėjo daugiau priežasčių rinktis Kauną. Viena svarbiausių – pabudinti užmigusį žvėrį, kuris 2012 metais buvo išrinktas geriausiu Europos jaunimo krepšininku.

„Kauno klubas jau taikė panašią metodiką, kai buvo įsigijęs po traumos pasveikusį Veljko Mršičių (kroatas „Žalgiryje“ žaidė 1996–1997 m. – Red.). Dalis klubų nusitaiko į talentingus žaidėjus, kurie rinkoje nebūtinai vertinami gerai dėl traumų ar prastesnių sezonų. O „Žalgiris“ turi gerą treniruočių ir pasirengimo bazę, išugdo žaidėjų Lietuvos rinktinei. Tokie klubai gaudo žaidėjus už santykinai gerą kainą ir juos reanimuoja“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ anksčiau sakė buvęs „Žalgirio“ sporto direktorius Šarūnas Sakalauskas.

„Žalgiryje“ jį mokys vienas geriausių Europos įžaidėjų Šarūnas Jasikevičius. Būtent Lietuvos rinktinės įžaidėją L.Westermannas ir dievino.

„Nuo vaikystės jis buvo vienas mano mėgstamiausių žaidėjų. Tai buvo mano siekiamybė. Visi, kas domisi krepšiniu, žino Š.Jasikevičių, o dabar jis parodė, kad tikrai manęs nori savo komandoje. Visada smagu, kai tavęs trokšta tavo dievukas“, – sakė L.Westermannas.

Jis negailėjo ir pagyrų Kaunui.

„Jų infrastruktūra – išskirtinė. Arena verta NBA. Per kiekvienas rungtynes – 15 tūkstančių žmonių. Tai krepšinio šalis. Visi žino, kad dievinu ypatingas atmosferas, kur gyvenama krepšiniu. Toks šiandieną yra Kaunas ir man tai buvo geriausias pasirinkimas“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.