EUROLYGA 2023

Iš areštinės – į Talino areną: Gintaras Einikis grįžo į aikštę

Gintaras Einikis dar savaitgalį naktį praleido ant policijos areštinės gulto, bet ketvirtadienį jis mėtė į krepšį per šventines rungtynes. Jau ne vienerius metus gėdingais skandalais garsėjantis buvęs krepšininkas Estijoje prisijungė prie krepšinio šventės, skirtos pagerbti Talino „Kalev“ klubą, kuris – paskutinysis SSRS čempionato nugalėtojas.

G.Einikis per veteranų rungtynes grįžo į aikštę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
G.Einikis per veteranų rungtynes grįžo į aikštę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2016, 7:38 PM, atnaujinta May 23, 2017, 6:00 AM

G.Einikis Estijoje vilki Kauni „Žalgirio“ veteranų komandos marškinėlius. Šioje ekipoje yra ir Valdemaras Chomičius. Į žalgiriečių gretas pakviesti ir Romanas Brazdauskis, Vitoldas Masalskis, Virginijus Jankauskas, Darius Lukminas, Darius Dimavičius ir net Gintaras Einikis. Komandai vadovauja Anatolijus Čiupkovas.

„Žalgirio“ veteranai kovoja su garsiaisiais „Kalev“ krepšininkais.

G.Einikis į Estiją išvyko ne su komanda. „Žalgirio“ veteranai Taliną pasiekė iš Vilniaus, o G.Einikis iš Palangos keliavo į Rygą, o tada pasiekė Taliną.

Krepšinio istorija

1991-siais, kai Nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos sporto klubai atsisakė dalyvauti Sovietų Sąjungos čempionatuose, „Kalev“ prasimušė į pirmenybių finalą ir įveikė kovoje dėl aukso tuometinį Leningrado „Spartak“.

patys estai tikina, kad tai nebuvo labai jau „švari“ „Kalev“ pergalė – tais metais SSRS čempionatas, pasitraukus „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Statybai“, buvo labai keisto formato. Ir Elito, ir pirmosios lygos komandos pradžioje buvo suskirstytos į keturias grupes po keturias komandas ir visos jos suvažiuodavo į vietą miestą, kad sužaistų taip vadinamą vieną turą. Tik dvi ekipos iš grupės turėjo žengti tolyn – „Kalev“ pradžioje pralaimėjo visus tris mačus Saratove, vieną pergalę iš trijų šventė Krasnodare, o be dviejų laimėjimų Maskvoje jiems buvo būtina įveikti vietos „Dinamo“.

Kaip dabar aiškėja, Estijos klubo atstovai suskubo „pašnekėti“ su maskviečiais, kurie sutiko netikėtai nusileisti varžovams už 3 tūkst. rublių. Tiek tais laikais kainavo naujas „Moskvič“ automobilis. Pinigus sugebėjo surasti jaunas „Kalev“ žaidėjas Tairas Tenno, o Maskvoje „Kalev“ nugalėjo 104:82. Po to sekė sėkmingas turas Taline ir kelialapis į atkrintamuosius mačus, kuris vainikavo galutinę pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.