EUROLYGA 2023

Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno sąjungai – palanki žinia

Domantas Sabonis pasirodė „Toronto Raptors“ klubui ir kalbėjo apie tai, kad lietuviai tiesiog išprotėtų iš laimės, jeigu jis žaistų kartu su Jonu Valančiūnu. Ir kol į NBA naujokų biržą susiruošęs Lietuvos rinktinės aukštaūgis porino tiesą, „Raptors“ klubą pasiekė itin svarbi žinia.

D.Sabonis ir J.Valančiūnas galėtų kartu žaisti „Raptors“ klube.<br>lrytas.lt montažas
D.Sabonis ir J.Valančiūnas galėtų kartu žaisti „Raptors“ klube.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-08 18:39, atnaujinta 2017-05-22 10:01

J.Valančiūną keitęs ir šiam traumą patyrus ne kartą suspindėjęs gynybos specialistas Bismackas Biyombo nutarė išmėginti save laisvųjų agentų rinkoje. 23-ejų 206 cm ūgio krepšininkas atkrintamosiose per 25 minutes įmesdavo po 6,2 taško, atkovodavo po 9,4 kamuolio, blokuodavo po 1,4 metimo.

B.Biyombo tapo svarbiu žaidėju, padėjusiu klubui pasiekti geriausią istorijoje rezultatą – žaisti Rytų konferencijos finale.

B.Biyombo pareiškė, kad norėtų su „Raptors“ žaisti ir kitą sezoną, tačiau suprantama, kad jo vertė kyla ir jis nori užsidirbti.

B.Biyombo priėmė sprendimą žengti į laisvųjų agentų rinką, tad 3 milijonų JAV dolerių sutartis – panaikinta. Manoma, kad po vasaros jis uždirbs penkiskart daugiau.

Nbcsports.com rašė, kad B.Biyombo vertė laisvųjų agentų rinkoje gali pasiekti 17 milijonų JAV dolerių per metus.

„Raptors“ klubas norėtų jį susigrąžinti, bet dėl algų kepurės dydžio to padaryti praktiškai negali. Šiuo metu „Raptors“ prioritetas – susigrąžinti DeMarą DeRozaną, o tai kainuos labai daug.

B.Biyombo jau domina ne vieną „Raptors“ klubą, todėl dabar svarstoma, ką Torontas gali pasiūlyti aukštaūgiui.

Jeigu „Raptors“ tiesiog neturės, ką padėti ant stalo, turės dar vieną užduotį, nes ekipai ir taip reikia stiprinti priekinę liniją. D.Sabonis taikosi į sunkiojo krašto puolėjo poziciją ir „Raptors“ dar reikėtų įsigyti tikrą vidurio puolėją, bet lietuvio universalumas padėtų ekipai lengviau išgyventi B.Biyombo pasitraukimą.

„Raptors“ turi 9-ąjį ir 27-ąjį šaukimus.

D.Sabonis neseniai lankėsi ir „Phoenix Suns“ klube.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.