EUROLYGA 2023

Geruolio iš Klaipėdos tikslas – išgydyti Jono Kazlausko skausmą

Mantas Kalnietis Rio de Žaneiro olimpiadoje gali turėti naują dublerį. Jonas Kazlauskas nusprendė iš kandidatų sąrašo išbraukti Europos čempionate žaidusį Luką Lekavičių ir suteikti šansą pasirodyti kitiems. Lietuvos rinktinės strategas šįkart pasirinko su L.Lekavičiumi anksčiau konkuravusį Vaidą Kariniauską, Marių Grigonį ir tiesiog negalėjo nesuteikti progos Mindaugui Girdžiūnui.

M.Girdžiūnas gavo garbingiausio LKL žaidėjo prizą.<br>D.Umbraso ir J.Stacevičiaus nuotr.
M.Girdžiūnas gavo garbingiausio LKL žaidėjo prizą.<br>D.Umbraso ir J.Stacevičiaus nuotr.
M.Girdžiūnas gavo garbingiausio LKL žaidėjo prizą.<br>D.Umbraso ir J.Stacevičiaus nuotr.
M.Girdžiūnas gavo garbingiausio LKL žaidėjo prizą.<br>D.Umbraso ir J.Stacevičiaus nuotr.
M.Girdžiūnas gavo garbingiausio LKL žaidėjo prizą.<br>D.Umbraso ir J.Stacevičiaus nuotr.
M.Girdžiūnas gavo garbingiausio LKL žaidėjo prizą.<br>D.Umbraso ir J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 11, 2016, 3:09 PM, atnaujinta May 22, 2017, 2:09 AM

Pastarasis jau pernai patraukė J.Kazlausko akį.

„Jam sutrukdė silpnokas žaidimas sezono pabaigoje per atkrintamąsias varžybas“, – sakė J.Kazlauskas.

Šiemet treneris išvydo kitokį M.Girdžiūną. Tad krepšininkas turi šansų tapti J.Kazlausko galvos skausmo – M.Kalniečio dublerio paieškų – vaistu.

„Su treneriu persimetėme tik keletu žodžių. Tiesiog kalbėjome apie tai, kad nori mane išmėginti. Daugiau pakalbėsime, kai nuvyksiu į stovyklą“, – per 23-iojo LKL sezono uždarymą su lrytas.lt sakė Klaipėdos „Neptūno“ įžaidėjas.

Vos prieš akimirką jis savo rankose laikė legendinės laidos „Krepšinio pasaulyje“ mikrofoną, o per LKL apdovanojimų ceremoniją atsiėmė Garbingiausio žaidėjo titulą.

Būtų tenkinusi ir bronza

27 metų 188 cm ūgio įžaidėjas su uostamiesčio komanda turėjo svaiginantį sezoną. Puikios dvikovos Europos taurėje, o tada – neįtikėtinas žygis Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

„Neptūnas“ šiemet privertė Vilniaus „Lietuvos rytą“ kovoti dėl bronzos, kai pusfinalyje 3:2 palaužė praėjusio sezono vicečempionus.

M.Girdžiūnas svariai prisidėjo prie šio pasiekimo, todėl jam reikėtų atseikėti nemenką dalį plojimų, trečiadienį aidėjusių per LKL sezono uždarymą.

„Natūralu, kad kitiems dėl psichologijos buvo sunkiau, nes mes neturėjome ko prarasti, – apie atkrintamąsias kovas kalbėjo M.Girdžiūnas. – Bronza mus irgi būtų tenkinusi, tačiau džiaugiuosi, kad viskas susiklostė taip, kad patekome į finalą.“

Rinktinėje šansus vertina vienodai

Patekimas į rinktinės kandidatų sąrašą – rimtas postūmis bet kuriam krepšininkui, bet krepšinio specialistas Rūtenis Paulauskas lrytas.lt tiesiai šviesiai sakė, kad V.Kariniauskas ir M.Grigonis tikrai nepateks į galutinį sąrašą. Šansų jis nesuteikė ir M.Girdžiūnui.

„Jų šansai visada tokie, kad jie jų tiesiog turi, bet ar žais jau šiais metais, tikrai ne. Kalbame apie patekimą, tad šiems žaidėjams dar labai daug trūksta iki įtakos darymo komandos žaidimui“, – sakė R.Paulauskas.

M.Girdžiūnas tiki savo šansais, nors ir žino, kad teks kovoti su nepalankia tikimybių teorija. Per LKL atkrintamąsias jis rinko 11,6 taško, atliko 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir vidutiniškai žaidė 25 minutes. Dainius Adomaitis jam kamuolį patikėjo ir per svarbius momentus.

„Šansai – kaip ir kitų mano pozicijos žaidėjų. Jie – vienodi. Pažiūrėsime, kuris labiau tiksime treneriui. Visi sieksime vietos rinktinėje, sprendimą priims treneris“, – kalbėjo M.Girdžiūnas.

Klaipėdos iškeisti nenori

M.Girdžiūnas apie savo galimybes žiniasklaidoje neskaito. Krepšininkas net neturi „Facebook“ paskyros.

„Nelabai į tai gilinuosi, tai ir neskaitau“, – šypsojosi jis.

Jeigu ir nepavyktų prasimušti į rinktinės sąrašą, M.Girdžiūnas turėtų džiaugtis jau žengtu žingsniu. J.Kazlauskas apie jį galvojo pernai, šiemet pakvietė į stovyklą, tad, jeigu ne dabar, greitai turėtų prasimušti į rinktinės sudėtį.

O pats kvietimas M.Girdžiūno užriesti nosies neprivertė. Uostamiesčio sienos jam netapo slegiančios.

„95 procentai, kad liksiu su „Neptūnu“. Esu čia labai patenkintas ir ko nors daugiau ieškoti nenoriu“, – sakė M.Girdžiūnas.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas

Gynėjai: Rokas Giedraitis, Mindaugas Girdžiūnas, Marius Grigonis, Adas Juškevičius, Mantas Kalnietis, Vaidas Kariniauskas, Artūras Milaknis, Renaldas Seibutis.

Puolėjai: Deividas Gailius, Paulius Jankūnas, Mindaugas Kuzminskas, Donatas Motiejūnas, Domantas Sabonis, Edgaras Ulanovas, Jonas Mačiulis.

Vidurio puolėjai: Artūras Gudaitis, Robertas Javtokas, Antanas Kavaliauskas, Darjušas Lavrinovičius, Jonas Valančiūnas.

Pasirengimą mūsiškiai pradės birželio 20-ąją Palangoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.