EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ pamainos Š.Jasikevičiui toli neieškos: ims patikrintą

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas per vieną vakarą neteko trenerio – Ispanijos spaudos tvirtinimu, dar sausį trejiems metams sutartį su Kauno ekipa sudaręs Šarūnas Jasikevičius trečiadienį sukirto rankomis su ispanų „Barcelona“ klubu.

Darius Maskoliūnas turėtų perimti „Žalgirio“ trenerio postą iš Š.Jasikevičiaus.<br>M.Kulbio nuotr.
Darius Maskoliūnas turėtų perimti „Žalgirio“ trenerio postą iš Š.Jasikevičiaus.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 12:20 PM, atnaujinta May 20, 2017, 9:38 PM

Pagal pirminę sutartį, Šaras katalonų klubą treniruos dvejus metus su galimybe dar metams ją pratęsti. Nors į atsilaisvinusią kėdę buvo jau sodinami keli garsūs ir kol kas be darbo sėdintys šalies krepšinio specialistai – Rimas Kurtinaits, Kęstutis Kemzūra ar Valdemaras Chomičius, „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas neeksperimentuos. Lrytas.lt žiniomis, ekipą perimti bus siūloma Š.Jasikevičiaus asistentui Dariui Maskoliūnui.

Tai jau ne pirmasis kartas, kai kauniečių komandai vadovaus šis specialistas.

D.Maskoliūnas kaip niekas iš kitų galimų kandidatų yra itin susijęs su „Žalgirio“ klubu – nuo 1992-ųjų net septynerius metus atstovavo ekipai kaip žaidėjas, o nuo 2007-ųjų tapo Kauno komandos trenerio asistentu. Po dvejų metų, pasitraukus iš posto strategui Gintarui Krapikui, jis perėmė vadovavimą Vladimiro Romanovo valdomame „Žalgiryje“, bet jau 2010 metų gegužės 11-ąją buvo atleistas su formuluote „dėl esminio sportinės veiklos sutarties pažeidimo“.

Neoficialiai teigiama, kad naujajam „Žalgirio“ treneriui D.Maskoliūnui neteks ieškotis ir pagalbininko – jis jau turi asistentą. Tai šįmet su žalgiriečių komanda išsiskyręs Gintaras Krapikas.

Š.Jasikevičius „Žalgirio“ komandos trenerio postą iš G.Krapiko perėmė sausio 9-ąją. Pastarasis komandą tam tikrais laikotarpiais treniravo nuo 2006-ųjų, o nuo 2014-ųjų balandžio 8 dienos buvo klubo strategas.

Dėl ne itin gerų šio sezono Eurolygos rezultatų „Top 16“ etape G.Krapikas buvo priverstas pasitraukti iš „Žalgirio“, bet niekur nedirbo. Dabar specialistas kartu su D.Maskoliūnu rengia Lietuvos krepšinio rinktinę Rio de Žaneiro olimpiadai ir yra Jono Kazlausko asistentai.

Nors sezono metu Kauno ekipos vadovas P.Motiejūnas tikino, kad Š.Jasikevičius užsilaikys „Žalgirio“ klube ir jo ateities vizijos pagrindu bus formuojama kito sezono kauniečių klubo sudėtis, jau pasibaigus Lietuvos krepšinio lygos kovoms prasitarė nesąs įsitikinęs, kiek ilgai Šaras vadovaus komandai.

„Tikimybė, kad vienas ar kitas žmogus išeis, visada yra. Nesvarbu, ar tai būtų Š.Jasikevičius, ar kas kitas. Šarūnas yra pradedantis treneris, turintis ambicijų. Mes suprantame situacijos neaiškumą ir lauksime jos pabaigos. Žinome savo galimybes. Norime, kad Šaras dirbtų toliau, o kaip bus – laikas parodys“, – po LKL pabaigtuvių kalbėjo P.Motiejūnas.

Jau prieš savaitę Š.Jasikevičius patraukė į Barseloną, kur susitiko su savo geru draugu Žydrūnu Ilgausku. Ten abu vyrai stebėjo Ispanijos krepšinio lygos finalus, o Šaras neoficialiai dėliojo galimos sutarties sąlygas. Vos tik pasibaigė Ispanijos krepšinio sezonas, o „Barcelona“ nesugebėjo iškovoti čempiono titulo, pasklido kalbos, kad strategą Xavi Pascualį keičia Š.Jasiekvičius.

„Š.Jasikevičius „Žalgiryje“ 2013–2014 metų sezone baigė krepšininko karjerą ir iškovojo pirmąjį LKL žiedą, o šiemet triumfavo jau kaip treneris. Šarą ir Barseloną sieja ypatingas ryšys – lietuvis ten praleido ketverius metus kaip žaidėjas ir yra atidaręs net nuosavą restoraną.

 Š.Jasikevičius su „Barcelona“ pirmą kartą tapo Eurolygos čempionu. Biografinėje knygoje Š.Jasikevičius minėjo, kad jam Barselona yra antri namai ir ten jis jaučiasi itin patogiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.