EUROLYGA 2023

Milijonai jau šviečiasi: kiek uždirbs Domantas Sabonis?

Domantas Sabonis ketvirtadienio naktį Lietuvos laiku taps NBA naujoku. Lietuvos krepšinio legendos Arvydo Sabonio sūnus kartu su šeima prestižiniame Žaliajame kambaryje lauks išskirtinio gyvenimo momento. 20 metų 211 cm ūgio D.Sabonis prisijungs prie elitinėje lygoje rungtyniaujančio Jono Valančiūno ir į laisvųjų agentų rinką patekusio Donato Motiejūno.

D.Sabonis atvers NBA duris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis atvers NBA duris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 7:54 PM, atnaujinta May 20, 2017, 8:09 PM

NCAA Gonzagos universitete rungtyniavęs D.Sabonis dabar pratinsis ir prie naujos detalės. Jeigu studentai negalėjo gauti atlygio, tai įžengęs į NBA Domantas gali tikėtis dosnių pinigų.

Nuo kito sezono įsigaliojant naujai televizijos transliacijų sutarčiai NBA algų limitas gerokai išaugs, o kartu stiebsis ir NBA naujokų atlyginimai, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Jeigu D.Sabonis būtų pašauktas aštuntas, per pirmuosius iš trejų sutarties metų jis uždirbtų 2,4 mln. dolerių, jei tryliktas – 1,8 mln., jei devynioliktas – 1,3 mln.

Tačiau dar svarbiau, koks klubas jį pasirinks, kokioje terpėje jaunuolis galės augti ir tobulėti.

„Žinoma, daug krepšininkų svajoja apie „San Antonio Spurs“ – tokiame klube tikrai malonu žaisti, – šyptelėjo krepšinio agentas Tadas Bulotas. – Kiekvienam žaidėjui būtų gera patekti į komandą, kuri moka dalytis kamuoliu.

Kita vertus, Domantas gali rasti vietą bet kuriame klube, nes yra juodadarbis, kuris bet kuriuo atveju atkovos daug kamuolių, labai stengsis ir ras savo vaidmenį.“

„East Players“ vadovas mano, jog D.Sabonis turėtų apsišarvuoti kantrybe ir pirmąjį sezoną NBA nesitikėti daug žaidimo laiko.

„Jei jo nebus pirmajame penkete, žaidimo laikas bus ribotas, – kalbėjo J.Valančiūno agentas. – Galbūt jam teks nukeliauti į antrinę lygą.

Pirmieji metai daugumai NBA pirmamečių būna sunkūs, tai jokia naujiena.

Linas Kleiza, net ir Dirkas Nowitzki pirmą sezoną žaidė mažai. Donatas Motiejūnas irgi turėjo pakovoti dėl savo laiko.

Tik jei žaidėjas pakviečiamas pirmajame penkete, kaip Jonas Valančiūnas ar Kristapas Porzingis, jis gauna daugiau žaidimo laiko, nes klubų vadovai purto už atlapų trenerius ir reikalauja, kad aukštu numeriu pasirinktas talentas rungtyniautų daug.“

J.Valančiūno agentas mano, kad D.Sabonis į NBA žengia tinkamu metu: „Jei nuogirdos yra teisingos, kitais metais NBA naujokų birža bus stipresnė, vadinasi, bus ir didesnė konkurencija.

Todėl Domantui naudinga eiti šiemet, kai yra didesnė tikimybė, jog kortos naujokų biržoje sukris sėkmingai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.