EUROLYGA 2023

Domantą Sabonį iškeitusiai „Magic“ kabinama nevykėlių etiketė

„Oklahoma Thunder“ – didžiausi NBA naujokų biržos nugalėtojai. Tokias antraštes po įvykusių mainų, kurių dalimi tapo ir Domantas Sabonis, buvo galima išvysti JAV žiniasklaidoje.

Domantą Sabonį NBA naujokų biržoje 11-uoju pašaukė „Orlando Magic“.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Domantą Sabonį NBA naujokų biržoje 11-uoju pašaukė „Orlando Magic“.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2016, 9:46 AM, atnaujinta May 20, 2017, 6:54 PM

„Thunder“ paaukojo žirgą, tačiau mainais gavo valdovę: „Orlando Magic“ ekipai perleido kitąmet laisvuoju agentu tapsiantį Sergę Ibaką, įsigijo Victorą Oladipo ir Ersaną Ilyasovą bei gavo teises į 11-ąjį NBA naujokų biržos šaukimą – D.Sabonį.

„Orlando Magic“ NBA naujokų biržą paliko pralaimėję. Taip mainus, kuriuose dalyvavo ir D.Sabonis, įvertino „The Washington Post“.

„S.Ibaka yra talentingas puolėjas, galintis ir mesti tritaškius, ir blokuoti metimus, tačiau po šių metų jis taps laisvuoju agentu, tad „algų kepurė“ kitą sezoną vėl šoks aukštyn“, – rašė „The Washington Post“.

„CBS Sports“ Oklahomos ekipos mainus įvertino aukščiausiu pažymiu.

„Sėkmė daugeliu aspektų: Oklahoma išvengė derybų su S.Ibaka 2017-aisiais, V.Oladipo yra pagerinta Diono Waiterso versija, E.Ilyasova atstos S.Ibaką ties tritaškio linija, o D.Sabonis jiems bus dar vienas aukšto kalibro žaidėjas, drauge su Stevenu Adamsu, Enesu Kanteru ir Mitchu McGary“, – skelbė „CBS Sports“.

Neabejojama, kad D.Sabonio „Thunder“ komandoje laukia itin rimta konkurencija, tačiau lietuvio ginklu ekipoje, kurioje pirmaisiais smuikais griežia Kevinas Durantas ir Russellas Westbrookas, turėtų tapti kovojimas dėl atšokusių kamuolių.

„E.Ilyasova ir D.Sabonis puikiai papildys komandą, tačiau neaišku, kiek minučių jie gaus perpildytoje puolėjų grandyje. Domantas bandys papirkti „Thunder“ fanus energija, atkovotais kamuoliais ir įgūdžiais su kamuoliu. Jei naujokas taikliai mes tritaškius, Samas Presti įvykdė tikrą apiplėšimą“, – „Thunder“ vadybininko S.Presti manevrais žavėjosi „CBS Sports“.

JAV žiniasklaida netruko prisiminti, kad kovo mėnesį D.Sabonis aikštėje buvo kur kas pranašesnis nei devintuoju NBA naujokų biržoje „Toronto Raptors“ pasirinktas austras Jakubas Poeltlas. Lietuvio vedama Gonzaga „Bulldogs“ eliminavo J.Poeltlą ir Jutos ekipą NCAA šešioliktfinalyje.

Tąkart D.Sabonis pelnė 19 taškų bei atkovojo 10 kamuolių, o J.Poeltlo sąskaitoje – vos 5 taškai ir 4 atkovoti kamuoliai.

„D.Sabonis 19 taškų pelnė įvairiais būdais. Jis sudaužė gynybines užtvaras, veržėsi link krepšio žaisdamas du prieš du bei pataikė 4 iš 6 metimų, kai nuo jo atakų gynėsi J.Poeltlas“, – lygino „sbnation.com“.

„Thunder“ mainai teigiamo atgarsio sulaukė ir socialiniuose tinkluose.

„Magic“ įrašų „Twitteryje“ geriau tegu neskaito“, – juokavo „The Washington Post“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?