EUROLYGA 2023

Domantas Sabonis – ne vienintelis: ką dar iškeitė NBA klubai?

Domantas Sabonis NBA naujokų biržos vakarą ilgai „Orlando Magic“ kepurėlės nedėvėjo. Tryliktuoju lietuviu, išgirdusiu savo vardą NBA naujokų biržoje, tapęs Domantas savo vardą išgirdo labai simboliškai. Vienuoliktuoju numeriu jį pasirinko „Magic“ klubas, bet labai greitai internete plito D.Sabonio nuotrauka su „Oklahoma City Thunder“ kepure.

D.Sabonį pasirinkęs „Magic“ klubas jį iškeitė ir lietuvis atsidūrė „Thunder“ komandoje.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
D.Sabonį pasirinkęs „Magic“ klubas jį iškeitė ir lietuvis atsidūrė „Thunder“ komandoje.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
D.Sabonį pasirinkęs „Magic“ klubas jį iškeitė ir lietuvis atsidūrė „Thunder“ komandoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonį pasirinkęs „Magic“ klubas jį iškeitė ir lietuvis atsidūrė „Thunder“ komandoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-24 12:00, atnaujinta 2017-05-20 18:30

Jau per pirmą ar antrą D.Sabonio pirmojo interviu metu jam buvo pranešta, kad į Floridą jis nekeliaus.

Teisės į jį buvo iškeistos. Po poros valandų tai jau tapo oficialu – D.Sabonis tapo „Oklahoma City Thunder“ nariu.

„Magic“ nutarė prie D.Sabonio pridėti gynėją Victorą Oladipo ir puolėją Ersaną Iljasovą. Už tai „Magic“ gavo trečią pagal ryškumą „Thunder“ žvaigždę puolėją Serge'ą Ibaką.

Bet nerimauti dėl to, kad lietuvis buvo iškart iškeistas nereikėtų. Keitimai per NBA naujokų birža – įprastas reiškinys ir šįkart jų buvo nemažai.

Keitimai per NBA naujokų biržą:

„Sacramento Kings“ iškeitė teises į aštuntąjį NBA naujokų biržos šaukimą puolėją Marquese Chrissą. M.Chrissas karjerą tęs „Phoenix Suns“ klube, o už tai „Kings“ gaus tryliktąjį šaukimą centrą Georgios Papagiannis iš Graikijos. „Kings“ taip pat gaus teises į 28-ąjį NBA naujokų biržos šaukimą Skal Labissiere ir 2020 metų antrojo rato šaukimą bei teises į gynėją Bogdaną Bogdanovičių.

„Los Angeles Clippers“ iškeitė teises į 33-uoju šaukimu pasirinktą naujoką centrą Cheick Diallo. Už tai iš „New Orleans Pelicans“ klubo jie gaus teises į gynėją iš Prancūzijos David Michineau, kuris buvo pasirinktas 39-uoju šaukimu bei 40-ąjį šaukimą naujoką centrą Diamond Stone.

Dėl finansinių reikalų „Milwaukee Bucks“ atidavė „Golden State Warriors“ klubui teises į gynėją Patrick McCaw.

„Utah Jazz“ klubo 42-uoju šaukimu pasirinktas Isaiah Whiteheadas keliaus į „Brooklyn Nets“ komandą. Pastaroji sutiko su mainais ir į Jutą išsiųs 55-ąjį šaukimą Marcus Paige. Mainuose užsiminta ir apie pinigus.

„Atlanta Hawks“ klubas antrajame šaukimų rate 54-uoju numeriu pasirinko gynėją Kay Felderį, bet jis už pinigus keliauja į „Cleveland Cavaliers“ ekipą.

Trišalius mainus vykdyti nusprendė „Indiana Pacers“, „Utah Jazz“ ir „Atlanta Hawks“ klubai. „Hawks“ išsiuntė gynėją Jeffą Teague į „Pacers“ ir gavo Jutos klubo 2016 metų pirmojo rašo šaukimą. Tai – šiemet dvyliktuoju šaukimu pasirinktas puolėjas Taureanas Prince'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.