EUROLYGA 2023

Klaipėdoje – Lietuvos rinktinės kandidatų debiutai ir haka

Svarbiausių žaidėjų dar laukianti Lietuvos krepšinio rinktinė kontrolinėmis rungtynėmis su Naująja Zelandija šiandien Klaipėdoje pradeda 12 repeticijų seriją rengdamasi olimpinėms žaidynėms.

Naujosios Zelandijos krepšininkai nustebino Lietuvos rinktinę maorių šokiu haka 2014 m. pasaulio čempionate.<br>G.Šiupario nuotr.
Naujosios Zelandijos krepšininkai nustebino Lietuvos rinktinę maorių šokiu haka 2014 m. pasaulio čempionate.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

2016-06-29 09:25, atnaujinta 2017-05-20 09:41

Antrą savaitę Palangoje besitreniruojantys mūsų šalies krepšininkai pirmąkart pasirodys mūsų šalies krepšinio sirgaliams, bet, kaip sako Gintaras Krapikas, – „keistokos sudėties.“

Štai ką verta žinoti apie Jono Kazlausko ekipą prieš pirmąjį kontrolinį mačą Klaipėdoje.

Debiutantai. Mindaugas Girdžiūnas, Vaidas Kariniauskas, Marius Grigonis ir Edgaras Ulanovas pirmą kartą užsivilks Lietuvos rinktinės aprangą.

„Bus keista matyti save su žalia apranga, kai žiūrovai įpratę matyti mane su mėlyna „Neptūno“ apranga, – prieš pirmąjį mačą musukrepsinis.lt sakė 27 metų M.Girdžiūnas. – Svarbiausia yra neperdegti stebint saviems žiūrovams ir artimiesiems.“

Kiti Palangoje sportuojantys rinktinės kandidatai – Adas Juškevičius, Renaldas Seibutis, Artūras Milaknis, Deividas Gailius, Mindaugas Kuzminskas, Robertas Javtokas ir Antanas Kavaliauskas – yra žaidę rinktinėje oficialiose pirmenybėse, o Rokas Giedraitis pernai rungtyniavo kontroliniame mače.

Trūksta. Iš 18 kandidatų penki prie ekipos prisidės vėliau.

Šiandien į Lietuvą iš Barselonos parskrenda Mantas Kalnietis ir Paulius Jankūnas, paprašę J.Kazlausko daugiau poilsio po klubų sezono.

Penktadienį į rinktinės stovyklą atvažiuos Lietuvoje pailsėjęs Jonas Valančiūnas, o dar po kelių dienų turėtų atvykti per NBA naujokų biržą pakviestas Domantas Sabonis („Oklahoma City Thunder“) ir Jonas Mačiulis, kuris vėliausiai iš visų – praėjusią savaitę – baigė klubų sezoną su Madrido „Real“ tapęs Ispanijos čempionu.

Mažai vilčių, kad prie olimpinės rinktinės prisidės Donatas Motiejūnas, norintis pasirašyti naują sutartį su „Houston Rockets“ arba kitu NBA klubu.

Kaukė. Nosies lūžį per pratybas Palangoje patyręs D.Gailius vėl treniruojasi ir turėtų pasirodyti šios dienos rungtynėse dėvėdamas specialią kaukę.

Varžovai. Naujoji Zelandija rengiasi liepos 5–10 dienomis Filipinuose vyksiančiam vienam iš trijų olimpinės atrankos turnyrų. Jos gretose nebus 35 metų snaiperio Kirko Penney – buvęs žalgirietis šiemet baigė karjerą rinktinėje, kuriai atstovavo net 15 metų.

Dar vasarį neatstovauti Naujajai Zelandijai nusprendė Stevenas Adamasas. Šį sezoną vienu svarbiausių „Oklahoma City Thunder“ žaidėjų tapęs vidurio puolėjas ir toliau dėmesį yra nukreipęs į NBA, o ne į gimtosios šalies rinktinę, kuri nesulaukė S.Adamso 2014 metų pasaulio čempionate, o pernai – Okeanijos varžybose.

Naujosios Zelandijos lyderis turėtų būti gynėjas Corey Websteris – rezultatyviausias rinktinės žaidėjas 2014 metų pasaulio čempionate ir vienas rezultatyviausių Australijos lygos krepšininkų praėjusį sezoną.

Tikslai. „Naujoji Zelandija ir Tunisas (su šia Azijos komanda lietuviai Klaipėdoje žais penktadienį. – Red.) yra kitame pasirengimo etape, jau yra sužaidę kontrolinių rungtynių, o mums svarbu pradėti rungtyniauti po kelių treniruočių, nors sudėtis ir yra keistoka.

Mums trūksta pagrindinių žaidėjų, kuriems teks pagrindinis krūvis olimpinėse žaidynėse, – sakė J.Kazlausko asistentas Gintaras Krapikas. – Šiame etape svarbu patikrinti žaidėjus, kurie pretenduoja į komandą. Kad jie jaustų, jog už jų nugaros nėra lyderių, ir atsiskleistų.“

Haka. Naujosios Zelandijos nacionalinės komandos laikosi tradicijos prieš rungtynes sušokti griausmingąją haka. Galima tikėtis, kad įspūdingu maorių šokiu Lietuvos rinktinės varžovai palepins ir Klaipėdoje susirinkusius žiūrovus.

„Suplokite prieš šlaunis rankomis, išpūskite krūtinę, sulenkite kelius, nuleiskite klubus, iškreipkite pėdas, kiek tik galite, – dudens Naujosios Zelandijos komandos lyderis. – Aš mirštu, aš mirštu...“

„Aš gyvenu, aš gyvenu“, – jam atsakys komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.