EUROLYGA 2023

Rimas Kurtinaitis – skandalingo ruso valdomos ekipos akiratyje

Rimas Kurtinaitis trenerio karjerą gali pratęsti Italijoje. Sportando.com praneša, kad į 56-erių lietuvį nusitaikė Kantu „Pallacanestro“ komanda, kurią valdo skandalingasis rusas Dmitrijus Gerasimenko.

R.Kurtinaitis.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2016, 8:28 PM, atnaujinta May 20, 2017, 5:01 AM

„Pallacanestro“ kitą sezoną žais Eurolygos rengiamose Europos taurės varžybose ir dabar ieško trenerio.

Pirmasis jų pasirinkimas – praėjusio sezono viduryje darbo Maskvos srities „Chimki“ netekęs R.Kurtinaitis.

D.Gerasimenko jau kalbėjosi su R.Kurtinaičiu apie galimybę dirbti Italijoje. Skelbiama, kad lietuvis nori ilgalaikio kontrakto ir darbo ten, kur organizacija kels rimtus ir ambicingus tikslus.

Tokie R.Kurtinaičio norai – puikiai suprantami. Treneris penkerius metus praleido aukščiausius tikslus keliančioje „Chimki“ komandoje, o dabar ir toliau iš jos žeriasi pinigus.

Anksčiau rusų žiniasklaida teigė, kad „Chimki“ nenorėjo ginčų su lietuviu ir nusprendė tiesiog jam mokėti algą iki kontrakto pabaigos.

R.Kurtinaitis praėjusią vasarą su ekipa pasirašė sutartį iki 2018 metų. Tad dar dvejus metus jis gali gyventi nieko neveikdamas. Tačiau algos jis iš „Chimki“ negaus, jeigu sudarys sutartį su kita komanda.

Tuo tarpu D.Gerasimenko pagarsėjo tuo, kad valdydamas Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ komandą žengė į aikštę Rusijos pirmenybėse ir Europos taurėje. Jis taip pat provokavo sirgalius ir dažnai pasisako politinėmis temomis.

Tą jis padarė net kelis kartus, kol šiame sezone „Krasnyj Oktiabr“ subyrėjo – buvo suimti visi jos svarbiausi vadovai, o žaidėjai išsibėgiojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?