EUROLYGA 2023

Jėgas atgavęs Gintaras Krapikas – apie reikalavimus naujokams

„Čia reikia keistis. Tu čia stovi ir neleidi eiti. Jis grįš atgal. Jūs turite viską matyti“, – tarytum į žaidėjo vaidmenį įsijautęs aiškino Jonas Kazlauskas. Lietuvos rinktinės treneris penktadienio rytą toliau šlifavo keletą komandos derinių ir ruošė ekipą antrajam iš šešių rinktinės mačų tėvynėje.

G.Krapikas nuo sausio pradžios nedirbo „Žalgiryje“, tad į rinktinę atvyko pailsėjęs.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Krapikas nuo sausio pradžios nedirbo „Žalgiryje“, tad į rinktinę atvyko pailsėjęs.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Krapikas nuo sausio pradžios nedirbo „Žalgiryje“, tad į rinktinę atvyko pailsėjęs.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Krapikas nuo sausio pradžios nedirbo „Žalgiryje“, tad į rinktinę atvyko pailsėjęs.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-07-01 12:03, atnaujinta 2017-05-20 04:11

Tuo metu Gintaras Krapikas iš kiek toliau stebėjo procesą. Prieš keletą minučių jis prižiūrėjo dalį komandos, kaip ši mėtė baudų metimus, o ties tritaškio linija stojus ir kalbėti pradėjus J.Kazlauskui, asistentas buvo ties šonine linija.

Netrukus jis patraukė prie žurnalistų: su šypsena ir turintis, ką pasakyti.

Iš naujokų nori stabilumo

Lietuvos rinktinė trečiadienį 88:58 į miltus sumalė Naujosios Zelandijos krepšininkus. Rimto pasipriešinimo tikėtis gal nereikėtų ir penktadienį – lietuviai 18 val. 30 min. Klaipėdoje žais su Tunisu.

„Pirmosios rungtynės tikrai buvo neblogos. Ypatingai – debiutantams. Jie pasirodė neblogai. Penktadienį norėtųsi, kad jie tai dar kartą pakartotų. Nesinorėtų, kad rungtynės būtų sužaistos iš baimės ar emocijos, o paskui lauktų prastas mačas. Norisi, kad žaidimas būtų stabilus ir galėtų dar kartą patvirtinti, kad rungtynės buvo neatsitiktinės ir jie – geroje formoje ir pasiruošę padėti komandai“, – aiškino J.Kazlausko asistentas.

Naujoji Zelandija nepasirodė rimta varžove, o Tunisas irgi neskamba kaip ekipa, kuri galėtų pridaryti rimtesnių bėdų net ir Jono Valančiūno, Donato Motiejūno, Domanto Sabonio ir Jono Mačiulio dar neturinčiai komandai.

„Turime privalumą – mūsų žaidėjams tas pats, prieš kokį priešininką žaisti. Jie į aikštę eina maksimaliai nusiteikę kovoti ir tai jie parodė per pirmąsias rungtynes. Įsivaizduoju, kad taip bus ir su Tunisu“, – sakė G.Krapikas.

Po poilsio – išsiilgęs darbų

G.Krapikas praėjusį sezoną pradėjo prie Kauno „Žalgirio“ vairo, bet baigė iš šalies stebėdamas, kaip jį pakeitęs Šarūnas Jasikevičius iškovoja Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų žiedus.

G.Krapikas su komanda atsisveikino dar sausio pradžioje. Keletą rimtų smūgių patyrusio „Žalgirio“ vadovai atsisveikinti su treneriu nutarė po skaudaus pralaimėjimo Eurolygos „Top 16“ etape. Kantrybė trūko, kai Bambergo „Brose“ net 96:63 sutriuškino „Žalgirį“.

G.Krapikui „Žalgirio“ sprendimas buvo netikėtas, bet jis iškart pasakė: „Esu žalgirietis ir tuo viskas pasakyta.“

Pulti ieškoti naujo darbo jis neketino. Ilsėjosi ir tada ėmėsi ne ką lengvesnio, bet mielo darbo rinktinėje.

„Žaidėjams blogiausia, kai treneriai – gerai pailsėję, nes norime daug dirbti. Žinoma, juokauju, – juokėsi G.Krapikas. – Be abejo, kad malonu sugrįžti į rinktinę, kur atmosfera – nuostabi, o žaidėjai ateina su dideliu noru dirbti. Po kelių mėnesių pertraukos grįžti ir malonu, ir džiugu.“

Ar jis sulaukė naujų pasiūlymų?

„Nevertėtų kalbėti apie kažkokius neįvykusius faktus. Kai bus įvykusių dalykų, mielai pasidalinsiu“, – sakė G.Krapikas.

Daugiau minučių – kitiems

– Ar per rungtynes su Tunisu daugiau laiko gaus tie, kurie ilgiau sėdėjo ant suolo pirmosios rungtynėse?

– Vienareikšmiškai taip. Renaldo galimybes žinome ir suprantame, ką jis gali, bet ir jam reikia įeiti į rungtynių ritmą. Šįkart tie, kurie žaidė mažiau trečiadienį, gaus daugiau laiko. Tai bus ir Renaldas Seibutis, kuris buvo komandoje, bet visai nežaidė. Jis tikrai gaus daugiau minučių ir geresnį vaidmenį.

Jis yra visiškai sveikas, tiesiog norėjome pažiūrėti į kitus.

– Kada jau pilnai turėsite visą komandą?

– Norėtume kuo greičiau, bet yra taisyklės, kurios riboja pasiruošimą. Mantas Kalnietis ir Paulius Jankūnas su mumis dirba jau nuo ketvirtadienio vakaro. Šįvakar į rungtynes parskris Domantas Sabonis, o Jonui Valančiūnui leista nuo liepos 1 dienos sportuoti su mumis.

Tada trūks Jono Mačiulio ir Donato Motiejūno.

– Kada atvyks J.Mačiulis?

– Jis Ispanijos čempionatą baigė vėliausiai, todėl atvyks nuo Kauno stovyklos – liepos 7-osios.

– Ar yra naujų žinių dėl D.Motiejūno?

– Nežinau nieko naujo, išskyrus tai, ką skaičiau spaudoje: kad jis buvo susitikime su treneriu ir viskas vyko teigiamai, bet kaip tai atrodys, kai bus galima pasirašyti sutartis, sužinosime vėliau. Kitų naujienų neturiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.