EUROLYGA 2023

Milijonais kvepiantis NBA turgus: didieji Lietuvos troškimai

Mindaugas Kuzminskas ir Donatas Motiejūnas laukia pasiūlymų iš NBA klubų, o Domantas Sabonis – žinių, ar žais kartu su viena garsiausių lygos žvaigždžių. Liepos 1 dieną atsivėrė platūs NBA turgaus vartai.

NBA turguje netrūksta lietuviškų akcentų.<br>„Lrytas.lt“ montažas
NBA turguje netrūksta lietuviškų akcentų.<br>„Lrytas.lt“ montažas
E.Mockevičius.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
E.Mockevičius.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
L.Chatkevičius.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
L.Chatkevičius.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
D.Sabonis.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
D.Sabonis.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
M.Kuzminskas.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
M.Kuzminskas.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
A.Gudaitis.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Gudaitis.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Motiejūnas.<br>„USATodaySports“/ „Scanpix“ nuotr.
D.Motiejūnas.<br>„USATodaySports“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jul 1, 2016, 4:31 PM, atnaujinta May 20, 2017, 3:17 AM

Klubai jau oficialiai gali pradėti derybas su krepšininkais. Informacinę erdvę greitai užliejo gausybė gandų, o sirgaliai laukia žinių ne tik apie savo dievaičius, bet ir apie taškomus milijonus.

NBA algų kepurė vasarą bus bent 20 milijonų JAV dolerių platesnė nei pernai, kai klubai turėjo 70 milijonų JAV dolerių ribas.

NBA turguje netrūksta ir lietuviškų akcentų.

D.Motiejūno, M.Kuzminsko ar D.Sabonio istorijos – ryškios ir aiškios, tačiau prie NBA durų stovi ir dar keli krepšininkai, kurių galimybės patekti – labai miglotos.

Svarbiausi klausimai

Donatas Motiejūnas: kur tęs karjerą?

D.Motiejūnui „Rockets“ klubas siuntė nemažai ženklų, kad ketina pateikti pasiūlymą. Iki šiol Hjustone rungtyniavęs 25 metų D.Motiejūnas pernai nesulaukė pasiūlymo pratęsti sutarties, nes klubas norėjo pamatyti, kaip jam seksis susitvarkyti su traumos padariniais.

D.Motiejūnui, regis, tai padaryti pavyko, ir dabar „Rockets“ vadovybė jį nori toliau matyti savo komandoje. Jau kalbama, kad „Rockets“ jam pateikė kvalifikacinį pasiūlymą – vienų metų 3,4 milijono JAV dolerių vertės sutartį.

D.Motiejūnui pasiūlymus gali teikti ir kiti klubai, bet jis yra apribotas laisvasis agentas, tad „Rockets“ turi pirmenybę.

Hjustono klubui tiesiog reikėtų mokėti ne mažiau nei siūlė bet kuris kitas klubas.

Praėjusį sezoną D.Motiejūnas jau buvo atsidūręs ant „Detroit Pistons“ slenksčio, bet galiausiai šio klubo strategas nutarė nutraukti mainus ir taip sukėlė nemenką skandalą Lietuvoje.

Mindaugas Kuzminskas: ar sulauks deramo pasiūlymo?

M.Kuzminskas jau demonstravo savo galimybes Amerikoje. Pats krepšininkas nekalba apie klubus, kuriuose viešėjo. Buvo gandų apie „Atlanta Hawks“, „Boston Celtics“, „Los Angeles Lakers“, „Utah Jazz“ komandas, bet jie nėra patvirtinti.

Pats M.Kuzminskas ilgai laukti neketina. Jeigu NBA klubai nepateiks greitų ir konkrečių pasiūlymų, liks žaisti Europoje ir būtinai Eurolygos klube.

M.Kuzminskas NBA klubams turi aiškų kriterijų – minutes. Krepšininkas neketina leisti laiko ant suolo.

„Mano geriausi metai ateityje“, – sakė vis geriau rungtyniaujantis 26 metų 205 cm ūgio žaidėjas.

Domantas Sabonis: su kuo teks žaisti?

D.Sabonis dėl savo vietos NBA klube – ramus. 20 metų 211 cm ūgio krepšininkas NBA naujokų biržoje savo vardą išgirdo per 11-ąjį šaukimą ir jį pasirinko „Orlando Magic“ klubas, bet staigiai po mainų legendos sūnus atsidūrė „Oklahoma City Thunder“ klube.

Būtent su „Thunder“ klubo manevru ir susijęs D.Sabonio klausimas. „Thunder“ klubo vadovai neslepia, kad trokšta, jog komandoje išliktų superžvaigždė Kevinas Durantas.

Krepšininkas žengė į laisvųjų agentų rinką ir tikrai sulauks gausybės pasiūlymų. Algų kepurės ribos gerokai išsiplėtė, tad komandų, galinčių K.Durantui pateikti svarių argumentų, – nemažai. Jau po NBA sezono girdėti kalbant apie tai, kad keletas turtingų klubų laukia, kada baigs galioti jo sutartis su „Thunder“.

D.Saboniui tikrai būtų puiki proga pasimokyti iš šios 27 metų 206 cm ūgio krepšinio mašinos. Bet prieš tai reikia sužinoti, ar K.Durantas išdrįs palikti „Thunder“ komandą ir bičiulį Russellą Westbrooką.

Veikiau svajonės

Egidijus Mockevičius: ar pavyks peršokti aukštą kartelę?

E.Mockevičius savo vardo NBA naujokų biržoje neišgirdo, bet pasirašė iš dalies garantuotą sutartį su „Brooklyn Nets“. Tai reiškia, kad klubas ją galės nutraukti po Vasaros lygos. Susitarimas su „Nets“ E.Mockevičiui sukūrė puikią progą parodyti save klubo vadovams ir sužaisti Vasaros lygoje.

Sutartis taip pat reiškia, kad „Nets“ klubas turi pirmenybę įsigyti 23 metų 208 cm ūgio žaidėją.

Evansvilio universitete pastarąjį sezoną jis vidutiniškai rinko 15,7 taško ir atkovojo po 14 kamuolių.

Vasaros lyga – viena iš paskutinių E.Mockevičiaus galimybių šiemet patekti į NBA.

Bet vargu ar šiam krepšininkui šiemet pavyks labai nustebinti „Nets“ vadovus.

Laimonas Chatkevičius: ar pateiks sensaciją?

Pietų Karolinos universitetą baigęs L.Chatkevičius tapo įdomia staigmena lietuviškų pavardžių sąraše. 23 metų 208 cm ūgio puolėjas su „Dallas Mavericks“ klubu nutarė žengti į Vasaros lygą.

Per praėjusį NCAA sezoną jis vidutiniškai žaidė 22 minutes, pelnė 10,2 taško, atkovojo 4,8 kamuolio.

L.Chatkevičius irgi buvo NBA naujokų biržos dalyvių sąraše, bet joks klubas jo nepasirinko.

Šaunu, kad jam teks išmėginti save Vasaros lygoje, bet vargu ar kas nors tikisi, jog šis krepšininkas iš tiesų pasieks NBA.

Artūras Gudaitis: ar įrodys, kad pasiruošęs?

23 metų 208 cm ūgio puolėją dar 2015 metų NBA naujokų biržoje pasirinko „Philadelphia 76ers“ klubas, bet A.Gudaitis savo pavardės laukė labai ilgai. „76ers“ jį pasirinko antrajame šaukimų rate 47-uoju numeriu.

Netrukus teisės į A.Gudaitį buvo perduotos „Sacramento Kings“ klubui. Būtent su „Kings“ klubu A.Gudaitis ir nutarė padirbėti per vasarą.

Aukštaūgis pranešė J.Kazlauskui, kad į rinktinės stovyklą neatvyks, nors ir buvo įtrauktas į kandidatų sąrašą. Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkas nurodė, kad dabar jam svarbiausia tobulėti ir gerai pasirodyti prieš NBA komandos vadovus.

A.Gudaičio šansus vertinti – labai sunku, bet ir šis krepšininkas patenka į „dar ne šiemet“ sąrašą, juolab kad „Kings“ klube aukštaūgių tikrai netrūksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.