EUROLYGA 2023

Salvėmis prabilęs Adas Juškevičius sulaukė daugiau pylos

„Adas Juškevičius. Adas Juškevičius. Adas Juškevičius“, – rungtynių pranešėjas buvo priverstas tris kartus iš eilės ištarti Lietuvos rinktinės gynėjo pavardę, kai šis trečiajame kėlinyje vieną po kito smaigstė tolimus metimus.

A.Juškevičius rinktinėje buvo rezultatyviausias.<br>Indrė Pix. nuotr.
A.Juškevičius rinktinėje buvo rezultatyviausias.<br>Indrė Pix. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2016, 8:51 PM, atnaujinta May 20, 2017, 2:43 AM

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubą prieš porą dienų palikęs 27 metų krepšininkas Jonui Kazlauskui aiškiai įrodinėjo, kad Rio de Žaneiro olimpiadoje jis – būtinas. A.Juškevičius tapo viena pagrindinių priežasčių, kodėl Lietuvos rinktinė 81:56 sutriuškino Tunisą.

Tai buvo antroji triuškinama Lietuvos rinktinės pergalė draugiškų rungtynių serijoje. Trečiadienį Klaipėdoje Lietuva 88:58 sutriuškino Naująją Zelandiją.

„Pradėjome vangiai, darėme daug klaidų, bet susitvarkėme drausmę ir perlaužėme rungtynių eigą. Rungtynių pradžioje ir pabaigoje trūko drausmės, bet rungtynės buvo visai geros „, – sakė A.Juškevičius.

Jis per 15 minučių pelnė 17 taškų ir buvo rezultatyviausias komandoje. Ir įžaidėjo, ir atakuojančio gynėjo pozicijoje galintis žaisti krepšininkas pataikė abu mestus dvitaškius, 4 tritaškius iš penkių ir vieną iš dviejų baudų metimų.

Ir nors sirgalius užvedė, A.Juškevičius daug pagyrimų neišgirdo.

„Daugiau pastabų, nes prastai užbaigėme. Treneris sakė, kad nesvarbu, kiek laimime, reikia laimėti kiek įmanoma daugiau ir nepaleisti rungtynių pabaigoje“, – sakė A.Juškevičius.

J.Kazlauskas jau anksčiau sakė ir po rungtynių pakartojo, kad dar nėra reikalo žarstytų komplimentų.

Lietuvos rinktinė jau dabar turi atvykusius Domantą Sabonį, Joną Valančiūną, Mantą Kalnietį ir Paulių Jankūną, bet nė vienas iš jų dar nežaidė. J.Kazlauskas per antras rungtynes vertėsi su pradžioje turėtais dvylika krepšininkų.

„Yra daug naujų žaidėjų ir šie mačai leido pamatyti, kaip nauji žaidėjai apsipranta komandoje, kiek jie gali padėti rinktinei. Treneriams tai proga juos apžiūrėti, o mums – susižaidimo pradžia ir gera įžanga į tolimesnį pasiruošimą“, – sakė A.Juškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.