EUROLYGA 2023

NBA klubai toliau beria milijonus: kas išlošė 3-ąją dieną?

NBA rinką toliau drebina laisvųjų agentų etapas. Daugiau nei 20 milijonų JAV dolerių išsipūtus NBA klubų algų kepurėms, vadovai negaili švaistyti pinigų net ir kiek abejotinoms sutartims.

J.Crawfordas pasirašė naują sutartį.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
J.Crawfordas pasirašė naują sutartį.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
D.Williamsas.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
D.Williamsas.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
P.Gasolis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
P.Gasolis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Wade'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Wade'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 4, 2016, 11:22 AM, atnaujinta May 19, 2017, 11:00 PM

Tačiau jie turi tokią prabangą. Vasarą algų kepurės lubos nuo 70 milijonų JAV dolerių šoktelėjo iki maždaug 95 milijonų.

Kas įvyko trečiąją rinkos dieną?

Manu Ginobilis paskelbė, kad žais ir 15-ąjį savo NBA sezoną. 38 metų argentinietis turėtų greitai pratęsti sutartį su „San Antonio Spurs“ klubu. Praėjusią vasarą M.Ginobili su „Spurs“ pasirašė sutartį pagal formulę „1+1“. Praėjusį mėnesį jis nusprendė nepasinaudoti proga pasinaudoti dar vienerių metų sutartimi, kuri 2016-2017 metų sezoną būtų verta 2,9 milijono. Dabar M.Ginobili turėtų susižerti daugiau.

Jamalas Crawfordas pasirašė naują sutartį su „Los Angeles Clippers“. Laisvuoju agentu tapęs gynėjas sutarė dėl trejų metų 42 milijonų JAV dolerių kontrakto. 36 metų J.Crawfordas yra vienintelis krepšininkas NBA istorijoje, kuriam pavyko triskart laimėti Šeštojo žaidėjo apdovanojimą. Apie tai pranešė ESPN ir „USA Today“.

Deronas Williams susitarė su „Dallas Mavericks“ klubu. 32 metų įžaidėjas pasirašė vienerių metų 10 milijonų JAV dolerių vertės sutartį, pranešė ESPN. D.Williamsas prie „Mavericks“ prisijungė praėjusį sezoną, kai jo paslaugų 2014-2015 metais atsisakė „Brooklyn Nets“ klubas. Penkiskart Visų žvaigždžių savaitgalio dalyvis „Mavericks“ klube vidutiniškai rinko 14,1 taško ir atliko 5,8 rezultatyvaus perdavimo.

Rajonas Rondo nusprendė sukirsti rankomis su „Chicago Bulls“ klubu. Praėjusį sezoną „Sacramento Kings“ komandoje žaidęs 30 metų įžaidėjas pasirašė dvejų metų 28 milijonų JAV dolerių sutartį. Paie tai pranešė „The Undefeated“.

Pau Gasolis sulaukė nemenko susidomėjimo. ESPN pranešė, kad per pastarąsias dienas krepšininku susidomėjimą parodė „Portland Trail Blazers“, „Minnesota Timberwolves“ ir „Toronto Raptors“ klubai. Prie jų reikėtų pridėti dar ir anksčiau susidomėjimą rodžiusį „San Antonio Spurs“ klubą. „Spurs“ laikoma rimčiausia pretendente įsigyti 35 metų ispaną, kuris praėjusį sezoną žaidė „Chicago Bulls“ komandoje. „Spurs“ dar vaikosi Keviną Durantą.

Kevinas Durantas užbaigė paskutinįjį susitikimą su „Oklahoma City Thunder“ klubu, pranešė ESPN. Tai – antrasis svarbiausio NBA turgaus žaidėjo susitikimas su „Thunder“ vadovais. „Thunder“ visais būdais mėgina išsaugoti K.Durantą. Pastarasis savo sprendimą turėtų priimti per keletą dienų.

Dwyane'as Wade'as yra „Milwaukee Bucks“ laisvųjų agentų taikinių sąraše. ESPN pranešė, kad „Bucks“ į susitikimų tvarkaraštį įtraukė ir „Miami Heat“ klube nuo karjeros NBA pradžios žaidžiantį 34 metų gynėją. „Bucks“, kaip ir „New York Knicks“ ar „Chicago Bulls“ dabar neturi reikiamos erdvės algų kepurėje, kad galėtų įsigyti D.Wade'ą. Tačiau Nba kalbama, kad „Bucks“ ir D.Wade'as gali atrasti sprendimo būdą. ESPN pranešė, kad situaciją stebi ir „Denver Nuggets“ klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.