EUROLYGA 2023

NBA pinigų taškymo matematika pribloškia ir daug mačiusius

NBA matematika stebina net ir daug mačiusius. Liepos 1-ąją atsidarė NBA turgus ir klubai ėmė švaistytis didžiulėmis sumomis, kurias išpūtė po to, kai lyga nusprendė nuo 70 milijonų JAV dolerių iki maždaug 95 mln. padidinto algų kepurę.

Išsipūtus NBA algų kepurei klubai taško milijonus ir tam galo nematyti.<br>lrytas.lt montažas
Išsipūtus NBA algų kepurei klubai taško milijonus ir tam galo nematyti.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2016, 10:50 AM, atnaujinta May 19, 2017, 8:41 PM

Per pirmąsias 96 laisvųjų agentų rinkos valandas NBA klubai susitarė dėl 3 milijardų JAV dolerių vertės kontraktų, kuriuos pasirašinėti galės šios savaitės antrojoje pusėje.

Tai reiškia, kad per keturias dienas praktiškai kiekvieną sekundę NBA komandos išleido po 9 tūkstančius JAV dolerių.

Pinigus dar pamėtys

Ir nors nuo liepos 1 iki 4-osios sutartys ėmė kristi tarsi domino eilutė, ateityje laukiama dar didesnių sumų.

Jau dabar Kevinas Durantas sutarė palikti „Oklahoma City Thunder“ klubą dėl „Golden State Warriors“, Alas Horfordas – „Atlanta Hawks“ komandą dėl „Boston Celtics“, o Mike'as Conley sutiko likti „Memphis Grizzlies“, bet už neįtikėtinai galingą sutartį.

Bet erdvės išlaidauti dar yra. LeBronas Jamesas dar nėra sudaręs naujos sutarties, o Dwyane'as Wade'as dalyvauja įvairiuose interviu. Vien šie du krepšininkai turėtų priversti klubus gerokai pakratyti pinigines.

„NBA ir kiti verslai nėra sukurti lygiai“, – sakė „Thunder“ generalinis direktorius Samas Presti, kai K.Durantas paskelbė, kad su „Warriors“ sudarys sutartį pagal formulę „1+1“.

Sutarties vertė gali būti apie 54 milijonus JAV dolerių.

Sumos – tarsi nepagrįstos

NBA sudaryta naujoji televizijos teisių sutartis, kurios vertė 24 milijardai JAV dolerių, leido apie 25 milijonais pakelti algų kepurę. Ir tai – tik šiemet. Suma gali didėti dar, o NBA specialistai sutaria: prognozuoti išlaidų dabar tiesiog neįmanoma.

M.Conley sutartis už penkerius metus gali būti verta 153 milijonų JAV dolerių. Štai dukart Visų žvaigždžių rungtynių dalyvis, buvęs NBA simbolinės pirmosios komandos narys ir buvęs geriausiai besiginantis krepšininkas su „New York Knicks“ sutarė dėl ketverių metų sutarties. Suma – 72 milijonai JAV dolerių.

Tai – praktiškai tokios pat vertės sutartis, kokią sudarė Kentas Bazemore, praėjusį sezoną vidutiniškai rinkęs 6,4 taško per rungtynes.

Ieškoti priežasčių tokioms sutartims – labai sunku.

Štai prieš metus Tyleris Johnsonas sugrįžo į namus po Orlande vykusios Vasaros lygos. Jam lūžo žandikaulis ir iš dalies garantuotas kontraktas negelbėjo nuo visiškai neaiškios ateities. Ketvirtadienį jis pasirašys ketverių metų 50 milijonų JAV dolerių sutartį su „Brooklyn Nets“ klubu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.