EUROLYGA 2023

Trys priežastys, kodėl Rokas Giedraitis neįtiko Jonui Kazlauskui

Rokas Giedraitis po paskutinės Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotės Palangoje pasuks kitu keliu nei jo bendražygiai. Jonas Kazlauskas antradienį nutarė atsisakyti pirmojo krepšininko ir „atkabino“ Vilniaus „Lietuvos ryte“ sezoną pradėjusį ir vėliau „Šiauliuose“ jį tęsusį R.Giedraitį.

J.Kazlauskas atsisakė R.Giedraičio paslaugų.<br>lrytas.lt montažas
J.Kazlauskas atsisakė R.Giedraičio paslaugų.<br>lrytas.lt montažas
R.Giedraičiui teko atsisveikinti su rinktine.<br>Indrė Pix. nuotr.
R.Giedraičiui teko atsisveikinti su rinktine.<br>Indrė Pix. nuotr.
Lietuvos rinktinė pergales grindžia komandiniu krepšiniu.<br>Indrė Pix nuotr.
Lietuvos rinktinė pergales grindžia komandiniu krepšiniu.<br>Indrė Pix nuotr.
Lietuvos rinktinė atsisakė pirmojo krepšininko.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos rinktinė atsisakė pirmojo krepšininko.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 5, 2016, 4:09 PM, atnaujinta May 19, 2017, 7:35 PM

23 metų krepšininkui tai buvo antrasis kartas Lietuvos kandidatų rinktinėje. Joje R.Giedraitis debiutavo pernai, kai, pasak paties J.Kazlausko, turbūt pats nesitikėjo sulaukti kvietimo.

Pernai Lietuvos rinktinė turėjo daugiau laiko pasiruošimu ir R.Giedraitis spėjo sužaisti tris draugiškus mačus, o tada kartu su Mariumi Runkausku turėjo palikti ekipą.

Šįkart R.Giedraitis spėjo sužaisti dvejas rungtynes Klaipėdoje. Kai Lietuva 88:58 sutriuškino Naująją Zelandiją, jis pelnė 2 taškus, o prie pergalės 81:56 prieš Tunisą prisidėjo 5 taškais.

Jam antrąjį kartą nepavyko „išgyventi“ iki „Huawei Cup“ turnyro.

„Tebesu įsitikinęs, kad Rokas yra perspektyvus žaidėjas, bet kaip treneris turiu rinktis geriausiu žaidėjus“, – tarė J.Kazlauskas ir palinkėjo R.Giedraičiui sėkmės.

Kodėl R.Giedraitis galėjo neįtikti J.Kazlauskui?

Patirties trūkumas

R.Giedraitis šį sezoną vedė „Šiaulių“ klubą į triumfą Baltijos krepšinio lygoje (BBL). Pats lemiamose rungtynėse pelnė 23 taškus, bet žaisti prieš Tartu „Rock“ komandą – viena, o varžytis su geriausiais pasaulio krepšininkais – kita. R.Giedraičiui lūžiu tapo šio sezono rokiruotė, po kurios jis ir atsidūrė „Šiaulių“ klube. Nors su Vilniaus „Lietuvos rytu“ ir laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę, R.Giedraičiui Tomo Pačėso schemose vietos neatsirado. Po „Lietuvos ryto“ sprendimo išsiųsti krepšininką į „Šiaulius“ R.Giedraičio akcijos rinktinėje krito labai stipriai.

J.Kazlauskas dar pernai kalbėjo apie būtiną patirtį ir panašu, kad R.Giedraičiui per šį sezoną jos prikaupti nepavyko. Europos taurėje R.Giedraitis sužaidė 10 rungtynių, aikštėje vidutiniškai praleido beveik 18 minučių, bet rinko po 6,1 taško, perimdavo po 1 kamuolį.

Rinktinėje R.Giedraitis turėjo progų parodyti savo gabumus, bet įtampa kišo koją. Jo pozicijoje rinktinėje yra gerokai labiau patyrusių krepšininkų, tad R.Giedraičiui reikia tikėtis proveržio sezono. Kol kas belieka tenkintis trumpu J.Kazlausko dėmesiu.

Individualus žaidėjas

Viena stipriausių R.Giedraičio savybių – individualus žaidimas. Tai ryškiai atsiskleidė per praėjusį sezoną. „Lietuvos ryte“ R.Giedraitis sugebėjo suspindėti, bet Europos taurėje, kur buvo reikalaujama daugiau komandinių pastangų, jo žaidimas strigo. Perėjus į „Šiaulius“ situacija gerokai pasikeitė – R.Giedraičiui buvo suteikta visiška laisvė ir jis išjudino savo raumenis.

R.Giedraitis dėl savo braižo netgi buvo lyginamas su Kevinu Durantu.

Stiprus individualus žaidėjas – rimta paspirtis komandai, bet J.Kazlauskas nėra vieno žmogaus šou mėgėjas. Lietuvos rinktinės treneris pergales kala ant komandinio krepšinio priekalo, braižo schemas ir reikalauja paklusnumo.

Improvizuoti pas J.Kazlauską galima tik vardą užsitarnavusiems krepšininkams.

Dabar R.Giedraičiui teks tobulėti ir rinktis: keisti savo braižą ar laukti pokyčių rinktinės vadovybėje.

Nepakankamai tvirtas

J.Kazlauskas dar pernai pareiškė, kad R.Giedraitis turėtų pagrindinį dėmesį skirti savo kūnui. „Jam tai didžiausia problema“, – tada sakė Lietuvos rinktinės treneris.

Per sezoną R.Giedraičio raumenys tikrai tapo ryškesni, bet jam vis dar trūksta jėgos. Naujoji Zelandija tapo puikia varžove, galinčia išryškinti, kas moka ir mėgsta pasistumdyti, o kas yra tiesiog per silpnas.

J.Kazlauskui R.Giedraitis kovoje įspūdžių nepaliko.

„Mano palinkėjimas Rokui būtų – daugiau investuoti į save ir savo ateitį“, – ši frazė – iškalbingesnė nei dėžutė „Raffaello“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.