EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ treneris: „Toks jausmas, kad žaisime Eurolygoje“

„Pasikeitus Eurolygos ir Europos taurės turnyrų formatams, „Lietuvos rytas“ žaidžia tarp stipriausių Europos krepšinio klubų. Ir tai aiškiai matosi pasižiūrėjus į visas 24 komandas, kurios žais šio sezono Europos taurėje. Lengvų ar silpnų ekipų dabar jau nėra – visi klubai yra su gera savo istorija, su stipriais pavadinimais, o mūsų grupėje tikrai susirinko rimti konkurentai. Žinoma, kol kas dar varžovai nėra sukomplektavę sudėtis, bet klubų vardai sako, kad tai bus labai pajėgūs varžovai“, –  po burtų traukimo ceremonijos Barselonoje kalbėjo “Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys.

Tomas Pačėsas<br>M.Kulbio nuotr.
Tomas Pačėsas<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2016, 5:13 PM, atnaujinta May 19, 2017, 2:19 PM

Šiandien Barselonoje ištraukus Europos taurės turnyro burtus, vilniečiai pateko į B grupę kartu su rusų Maskvos srities „Chimki“, vokiečių Berlyno ALBA, ispanų Bilbao „Basket“, serbų Belgrado „Partizan“ ir italų Kantu „Foxtown“ komandomis.

„Esame patenkinti, su kokiais varžovais turėsime žaisti“, – sakė Vilniaus klubo direktorius M.Purlys.

Visus Europos taurės turnyro namų mačus „Lietuvos rytas“ žais „Siemens“ arenoje. Varžybų startas – spalio 12-ąją.

24 klubai paskirstyti į keturias grupes. Po keturias geriausias pateks į „Top 16“, paskui vyks ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalas – visi iki 2 pergalių.

„Aš po burtų pagalvojau, kad mes patekome ne į Europos taurę, o Eurolygą, – lrytas.lt kalbėjo neseniai sutartį su klubu pratęsęs „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas. – Iš Eurolygos buvo išbrauktos aštuonios komandos, kurios papildė Europos taurę. Ir kaip matome, net trys jų – „Chimki“, ALBA ir „Partizan“ žais mūsų grupėje. Gaila, bet šįkart burtai „Lietuvos rytui“ buvo labai nepalankūs. Paprasčiau pasakius – nevykę burtai mums“.

Sostinės klubo strategas tikino, kad ateinančiame Europos taurės jo vedama ekipa nebus grupės favorite, tačiau duoti skambių garantijų jis taip pat nežada.

„Anksčiau skaičiau kaip „Lietuvos ryto“ žaidėjai spaudoje aiškindavo, kad kovos, sieks laimėti taurę. Aš to nesakysiu, nes geriau nustebinti savo sirgalius netikėtu rezultatu nei stebinti pasisakymais. Mūsų grupėje yra nemažai klubų su milijoniniais biudžetais ir mes tikrai nesame favoritai. Maža to – pasakysiu, kad prasibrauti iš grupės bus užduotis iš filmo „Misija neįmanoma“. Nesakau, kad neįmanoma, bet labai sunku. Visi varžovai rimti – net tas pats Kantu klubas, vadovaujamas ruso milijonieriaus Gerasimenkos. Ką jis sugalvos, kiek norės sudrebinti Europą, nėra žinoma, bet bent jau pradžioje tai jis turėtų surinkti galingą sudėtį“, – aiškino T.Pačėsas.

- Ne itin linksmai kalbate apie burtus.

– Aš kalbu žvelgdamas į realią situaciją. Matau su kuo teks konkuruoti ir galiu pasakyti, kad daug ką šiame turnyre lems mūsų žaidimas namie – jei svajosime išlikti kandidatais į kitą etapą, privalėsime itin gerai žaisti namie. Bandysime išspausti iš šios situacijos maksimumą naudos.

- Planuojate stiprinti sudėtį, galvojant apie Europos taurės kovas?

– Su esama sudėtimi vargu ar pajėgtume ką nors nuveikti taurės turnyre. Jau žinome varžovus, todėl sėsime su vadovybe ir aiškinsimės, ką galime padaryti buriant konkurencingą ekipą.

- Ką laikytumėte grupės favoritu?

– Manau, kad aišku, kad labai pajėgūs yra turtingi klubai – visų pirma, tai „Chimki“. Nežinia kaip sekasi, tačiau girdėjau, jog iš problemų liūno išsikapstė Bilbao ekipa – kokia ji bebūtų, tačiau Ispanijos pirmenybių komanda visada yra rimtas varžovas. Apie ALBA ir „Partizan“ neverta net ir kalbėti. Tad favoritų yra ne vienas.

Europos taurės turnyro burtai

A grupė: Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“, Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“, Zagrebo „Cedavita“, Zeliona Guros „Stelmet“, Atėnų AEK, Emilijos Redžo „Grissin Bon“. 

B grupė: Maskvos srities „Chimki“, Berlyno „Alba“, Bilbao „Basket“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Kantu „Foxtown“, Belgrado „Partizan“. 

C grupė: Malagos „Unicaja“, Miuncheno „Bayern“, Mursijos UCAN, Sasario „Bando di Sardegna“, Sankt Peterburgo „Zenit“, Podgoricos „Budučnost“

D grupė: Krasnodaro „Lokomotiv“, „Valencia“, Liublianos „Olimpija“, Jeruzalės „Hapoel“, Ulmo „Rapthiopharm“, Trento „Dolomiti Energia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.