EUROLYGA 2023

Į NBA įšokęs Domantas Sabonis: „Organizacija – žiauriai gera“

Domantas Sabonis šiemet juda itin greitai: alinantis, bet sėkmingas sezonas, kelios dienos poilsio, kelionės į NBA klubų individualias treniruotes, svaiginanti sėkmė NBA naujokų biržoje ir – Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovykla.

D.Sabonis šįkart tikisi rimtesnio vaidmens rinktinėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Sabonis šįkart tikisi rimtesnio vaidmens rinktinėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Sabonis šįkart tikisi rimtesnio vaidmens rinktinėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Sabonis šįkart tikisi rimtesnio vaidmens rinktinėje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 7, 2016, 1:15 PM, atnaujinta May 19, 2017, 2:55 PM

20 metų 211 cm ūgio krepšininkas jau praėjusią savaitę prisijungė prie Jono Kazlausko komandos, kuri nuo birželio 20 dienos ruošiasi Rio de Žaneiro olimpiadai.

Arvydo Sabonio sūnus norėjo atvykti anksčiau liepos 1-ąją ir sužaisti prieš Naująją Zelandiją ar Tunisą, bet stipriausio krepšinio lyga pasaulyje pakeitė jo planus.

D.Sabonis tapo trečiuoju lietuviu NBA, kai naujokų biržoje išgirdo savo vardą. Simboliškai vienuoliktuoju šaukimu D.Sabonį pasirinko „Orlando Magic“ klubas, bet jis buvo iškart iškeistas.

Dabar D.Sabonis spintelėje turi „Oklahoma City Thunder“ klubo kepurėlę, bet ji guli padėta saugiai.

Pernai Lietuvos rinktinėje debiutavęs ir su komanda Europos vicečempionu tapęs Domantas dabar visą dėmesį skiria pasiruošimui Rio de Žaneiro olimpiadai.

„Labai džiaugiuosi, kad esu rinktinėje. Taip pat – kad patekau į „Thunder“ klubą. Organizacija – žiauriai gera. Ten buvau keturias dienas. Žiauriai patiko“, – sakė D.Sabonis.

Tik jis po NBA naujokų biržos pateko į kitokią „Thunder“ nei ji yra dabar. Komandą per laisvųjų agentų langą paliko Kevinas Durantas. Lyderis nutarė pasirašyti sutartį su „Golden State Warriors“ komanda.

„Biški, – paklaustas, ar nusivylė, kad išėjo K.Durantas, sakė D.Sabonis. – Norisi komandoje turėti tokią žvaigždę. Bet komanda vis tiek gera. Vasara dar ilga.“

Lietuvos rinktinė trečiąsias rungtynes iš numatytų šešerių savo šalyje žais sekmadienį. Liepos 10 dieną Vilniuje lietuviai susitiks su Venesuela.

Ten sirgaliai galės išvysti ir D.Sabonį. Šįkart – ne besišnekantį ant suolo, o aikštėje.

„Jau savaitę esu su rinktine. Esu labai patenkintas. Čia geriausi Lietuvos krepšininkai. Kol kas viskas gerai“, – sakė D.Sabonis.

Šiemet jis tikisi įnešti didesnį indėlį į rinktinės žaidimą.

„Kiekvieną dieną mėginu dirbti kuo geriau, kad treneris tai pamatytų“, – kalbėjo D.Sabonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.