EUROLYGA 2023

R.Kaukėnas deda tašką savo karjeroje – traukiasi iš krepšinio

39-erių Rimantas Kaukėnas priėmė vieną sunkiausių sprendimų savo gyvenime – nusprendė baigti profesionalaus krepšininko karjerą.

Rimantas Kaukėnas<br>D.Umbraso nuotr.
Rimantas Kaukėnas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2016, 3:26 PM, atnaujinta May 19, 2017, 2:29 PM

Apie tai 2007-ųjų Europos čempionato trečiosios vietos laimėtojas oficialiai pranešė Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubui, kuriame žaidė nuo 2013 metų ir būtent ši Italijos ekipa tapo paskutine gynėja stotele.

„Kai pasibaigus sezonui aš su šeima atsisėdome apmąstyti galimą mano ateitį, nusprendžiau vis dėlto uždaryti šį gyvenimo skyrių ir pasitraukti iš krepšinio. Tai buvo pats sunkiausias mano gyvenimo sprendimas“, – atsisveikinimo laiške rašė R.Kaukėnas.

Ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės narys su nacionaline ekipa atsisveikino 2012-siais, daugiau kaip dešimtmetį oficialiose varžybose vilkėjęs marškinėlius su užrašu „Lietuva“. Dar tuomet buvo kalbų, kad A.Kaukėnas trauksis iš didžiojo krepšinio, tačiau krepšininkas paneigdavo gandus ir sudarydavo naujas sutartis su žinomomis ir garsiomis ekipomis.   

192 cm ūgio R.Kaukėnas praėjusiame Italijos lygos sezone vidutiniškai įmesdavo 12,9 taško, atkovodavo 1,4 kamuolio, atlikdavo 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 10,1 naudingumo balo per 25 žaidimo minutes.

„Sprendimą išeiti priėmiau dėl daugelio veiksnių – daugiausiai dėl sveikatos priežasčių. Nenoriu susižeidęs ir vėl ilsėtis po du, tris ar net keturis mėnesius – taip atsirastų galimybės pavesti komandą. Manau, kad atėjo laikas atlaisvinti vietą jaunimui. Reikia, kad jie prisiimtų daugiau atsakomybės, nes visi žinome, kad jie turi tam įgūdžių“, – rašė garsus Lietuvos krepšininkas.

 R. Kaukėnas karjerą pradėjo Siton Hallo universitete NCAA lygoje, kurioje praleido ketverius metus. 2000-siais baigęs mokslus krepšininkas grįžo į Europą ir tapo Galil Eliono „Hapoel“ komandos lyderiu. Šioje ekipoje praleidęs vieną sezoną R. Kaukėnas atvyko į Lietuvą ir tapo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos nariu.

Krepšininkas šioje komandoje buvo vienas naudingiausių žaidėjų ir padėjo jai laimėti LKL ir NEBL čempionatus. Po dviejų metų krepšininkas išvyko į Belgiją ir tapo Ostendės „Telindus“ klubo nariu.

Šiam klubui R.Kaukėnas Belgijos lygoje pelnė po 15,5 taško, o ULEB taurėje jo statistika buvo kiek prastesnė – vidutiniškai po 12,9 taško.

2003–2004 m. lietuvis tapo Bonos „Telekom“ nariu ir didžiausiu sezono atradimu. Nors lietuviui buvo numatomas tik pagrindinio atsarginio vaidmuo jis netikėtai tapo komandos lyderiu, o jo taškų vidurkis siekė 18.

Po tokio sėkmingo sezono R. Kaukėnas išvyko į Italiją. Iš pradžių jis žaidė Kantu „Vertical Vision“ komandoje, kurioje, kaip ir „Telekom“ komandoje, buvo lyderis, o nuo 2005 m. lietuvis jau rungtyniavo Sienos „Montepaschi“ komandoje.

 2009 m. liepos 21 d. pasirašė vienerių metų kontraktą su galimybę pratęsti jį dar sezonui su Madrido „Real“ komanda.

2010 m. liepos 28 d. sugrįžo į Sienos klubą ir pasirašė trejų metų sutartį.

2012 m. rugpjūčio pradžioje pasirašė kontraktą iki sezono pabaigos su Kauno „Žalgirio“ klubu, o 2013 m. spalio 24 d.  sukirto rankomis dėl vieno mėnesio sutarties su Vitorijos „Laboral Kutxa“ klubu.

Nuo 2013 m. lapkričio mėnesio rungtyniavo Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klube.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.