EUROLYGA 2023

Užsienyje daugiausiai titulų yra susirinkęs Jonas Mačiulis

Daliai geriausių Lietuvos krepšininkų jau plušant rinktinės treniruočių stovykloje, Jonui Mačiuliui vis dar reikėjo lieti prakaitą ginant Madrido „Real“ garbę Ispanijos lygos finale. Šią vasarą ilgiausiai klube užtrukęs Lietuvos krepšininkas tik prieš dvi savaites sužaidė paskutines rungtynes ir papildė trumpą užsienio lygų čempionais tapusių lietuvių sąrašą.

J.Mačiulis<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Mačiulis<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jul 8, 2016, 1:38 PM, atnaujinta May 19, 2017, 12:33 PM

Dvigubos pergalės

Kitų šalių profesionalų lygų čempionais šiais metais tapo tik trys Lietuvos krepšininkai. „Real“ puolėjas J.Mačiulis šventė pergalę Ispanijoje, sezono viduryje iš Kauno „Žalgirio“ į Milano „Emporio Armani“ išvykęs Mantas Kalnietis – Italijoje, Obervarto „Gunners“ aukštaūgis Adomas Drungilas – Austrijoje.

Visi trys džiaugėsi dvigubomis pergalėmis. Jų komandos šiais metais ne tik tapo čempionėmis, bet ir buvo stipriausios nacionalinės taurės varžybose.

J.Mačiulis nacionaliniu čempionu tapo jau penktą sezoną iš eilės. 2012 m. jis iškovojo auksą Italijoje (su Sienos „Montepaschi“), 2013 ir 2014 m. – Graikijoje (su Atėnų „Panathinaikos“), o pernai su dabartine komanda „Real“ – Ispanijoje.

M.Kalnietis ir A.Drungilas užsienio šalių čempionais tapo pirmą kartą.

Laimėjo sidabrą ir bronzą

Kad bent vienas lietuvis taps Italijos čempionu, buvo aišku dar prieš finalo seriją. Lemiamame mūšyje sustabdyti „Emporio Armani“ klubą bandė Emilijos Redžo „Grissin Bon“, kuriame žaidė Rimantas Kaukėnas ir Darjušas Lavrinovičius, o trenerio padėjėju dirbo Donatas Slanina. Tačiau Lietuvos krepšinio veteranai turėjo praleisti jaunesnį M.Kalnietį ir antrus metus iš eilės tenkinosi Italijos pirmenybių sidabru.

Varžovų pranašumą paskutiniame mūšyje pripažino dar keli Lietuvos krepšininkai. Artūras Milaknis (Kazanės „Uniks“) tapo Vieningos lygos, Evaldas Žabas ir Karolis Petrukonis (Tartu „Rock“) – Estijos lygos, nuo paauglystės mūsų šalyje krepšinio paslaptis krimtęs ir Lietuvos vaikinų rinktinėse žaidęs ukrainietis Michailas Anisimovas (Kijevo „Dynamo“) – Ukrainos vicečempionu.

Mačai dėl trečiosios vietos rengiami nedaugelyje šalių. Trijose tarp bronzinių prizininkų buvo lietuvių: Lenkijoje – treneris Donaldas Kairys ir Mantas Česnauskis (Slupsko „Czarni“), Rumunijoje – sezono viduryje iš Klaipėdos „Neptūno“ išvykęs Simas Galdikas (Bukarešto „Steaua“), Baltarusijoje – Vytautas Kamarūnas (Mahiliovo „Barisfen“).

Iškovojo kitų titulų

Lietuvos krepšininkai svetur išovojo ir kitų titulų. FIBA Europos taurės laimėtoju tapo Frankfurto „Skyliners“ klubas, kuriame žaidė Tomas Dimša. Turnyro finale „Skyliners“ nuliūdino Ovidijų Varanauską, kuris atstovavo kitai finalininkei Varėzės „Openjobmetis“ komandai.

Kelis mėnesius Domžalų „Helios“ komandoje žaidęs Martynas Andriuškevičius tapo pirmą kartą surengto Alpių-Adrijos regioninio turnyro čempionu. „Helios“ paskui iškovojo ir Slovėnijos pirmenybių auksą, bet lūkesčių nepateisinusio M.Andriuškevičiaus tuo metu Domžalų ekipos sudėtyje jau nebuvo.

Vaidas Kariniauskas su komandos draugais iš „Kymi“ pasiekė maksimalų rezultatą Graikijos antrojoje lygoje. Kymio ekipa tapo antrosios pakopos čempione ir iškovojo kelialapį į pirmąją lygą. Nacionaliniu čempionu šiais metais tapo dar vienas lietuvis. Darius Kiminius su Oslo „Centrum Tigers“ mėgėjų ekipa iškovojo Norvegijos pirmenybių auksą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.