EUROLYGA 2023

FIBA karas su Eurolyga atėmė darbą iš Rimo Kurtinaičio?

Praėjusio sezono viduryje Maskvos srities „Chimki“ komandą palikęs garsus Lietuvos krepšinio treneris Rimas Kurtinaitis ilgai ilsėtis nėra nusiteikęs – aktyviai ieškosi darbo. ir beveik buvo suradęs, tačiau FIBA ir Eurolygos nesutarimai ir grasinimai šalių federacijoms gali nublokšti lietuvį į krepšinio užribį.

Rimas Kurtinaitis<br>M.Patašiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Miknevičiūtė

Jul 11, 2016, 1:21 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:38 AM

„Toks trenerio darbas: šiandien tu čia, rytoj kitur, – krepsninis.net teigė treneris R.Kurtinaitis. – „Chimki“ komandai daviau geriausią, ką galėjau. Kažkas pavyko, kažkas – ne, neišgyvenu dėl to.“

Atrodė, kad R.Kurtinaičio ateitis vasarą ėmė aiškėti ir jau buvo galima kalbėti apie naują karjeros stotelę. Garsus specialistas patvirtino, jog juo pastaruoju metu domėjosi Italijos komanda, o žiniasklaidoje kaip tik buvo minimas rusų milijonieriaus Dmitrijaus Gerasimenkos valdomas Kantu „Pallacanestro“ klubas.

„Agentas man pranešė apie pasiūlymą, pasakiau, kad Italijoje dirbti norėčiau, nes ten – pajėgi lyga, gera šalis“, – sakė lietuvis.

Nors R.Kurtinaitis tikėjosi siūlymų perimti Eurolygos klubo vadžias, tarpsezonio metu didžiulio dėmesio jis nesulaukė.

„Taikiausi į Eurolygos klubą, bet realybė tokia, kad iš ten jokio pasiūlymo nebuvo. Neslėpsiu to. Džiaugiuosi, kad ta viena komanda manęs nori“, – sakė Palangoje atostogavęs R.Kurtinaitis.

Italijos ekipos pasiūlymas tenkino R.Kurtinaitį ir buvo telikę susidėlioti formalumus. Jau per šią savaitę strategas būtų galėjęs padėti parašą po sutartimi, tačiau čia atsirado viena didelė problema. FIBA ir Eurolygos karas dėl įtakos palietė R.Kurtinaitį itin skaudžiai – nežinia, ar lietuvis sukirs rankomis su Kantu komanda.

Keturi Italijos klubai, o tarp jų ir „Pallacanestro“, išsigandę Italijos krepšinio federacijos sankcijų ir pašalinimo iš vietinio čempionato, pasitraukė iš Europos taurės turnyro. Šis klubas turėjo žaisti vienoje grupėje su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa.

Eurolyga nekomentuoja, kuo baigsis italų ekipų pasitraukimas iš turnyro.

Tuo tarpu R.Kurtinaitis atsidūrė kryžkelėje: jis svarstė treniruoti tik Eurolygos ar Europos taurės turnyro klubus, o ne vietiniuose frontuose kovojančias komandas. Pasirodžiusios naujienoms apie pasikeitusią situaciją Kantu Klube gali rimtai paveikti lietuvio apsisprendimą dėl ateities, kuri jau buvo beveik aiški.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.