EUROLYGA 2023

Jonas Kazlauskas gerbia Donato Motiejūno sprendimą neatvykti

Jonas Kazlauskas per kiekvieną spaudos konferenciją nuo Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklos pradžios vis sulaukdavo klausimų apie Donatą Motiejūną. 25 metų puolėjas buvo įtrauktas į kandidatų sąrašą, bet iškart treneriui pasakė, kad prie rinktinės prisidės tik tada, kai turės sutartį su NBA klubu.

J.Kazlauskas teigė, kad D.Motiejūnas galėjo rimtai padėti komandai, bet gerbia krepšininko sprendimą.<br>lrytas.lt montažas
J.Kazlauskas teigė, kad D.Motiejūnas galėjo rimtai padėti komandai, bet gerbia krepšininko sprendimą.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-14 12:24, atnaujinta 2017-05-18 22:14

Lietuvos rinktinė stovyklauti pradėjo birželio 20 dieną, o liepos 7-ąją J.Kazlauskas jau turėjo visus, išskyrus D.Motiejūną.

J.Kazlauskas teigė, kad į situaciją pernelyg nesikiša ir laukia žinių iš krepšininko. Galiausiai D.Motiejūnas paskelbė, kad į rinktinę neatvyks.

„Kiek galime, tiek laukiame, kaip išsispręs situacija su Donatu. Visi puikiai suprantame, koks jis geras žaidėjas, galintis duoti komandai labai daug. Visą laiką sakiau, kad mes suprantame Donato situaciją ir tikrai gerbsime bet kokį jo sprendimą. Todėl laukėme ir jo neskubinome. Tačiau artėja laikas, kai mes turime paskelbti galutinį dvyliktuką, galų gale mums reikia būti garbingiems ir tų žaidėjų, kurie jau senokai treniruojasi, atžvilgiu“, – apie situaciją kalbėjo J.Kazlauskas.

D.Motiejūnas – laisvasis apribotas agentas. Į jį daugiausia teisių turintis „Houston Rockets“ klubas neskuba daryti ėjimo ir dėl šios priežasties lietuvis neprisidėjo prie rinktinės. D.Motiejūnui sutartis gali siūlyti visi NBA klubai, tačiau „Rockets“ užtenka mokėti bent doleriu daugiau ir jis tęs karjerą Hjustone.

Derybos su laisvaisiais agentais NBA prasidėjo liepos 1-ąją, o nuo 9-osios imta pasirašinėti sutartis.

Ir nors jas pasirašė jau daugybė krepšininkų, D.Motiejūnas priverstas laukti ir atsisakyti to, ko labai troško, – su rinktine žaisti Rio olimpiadoje.

Dvyliktuką skelbs savaitgalį

Lietuvos rinktinė ketvirtadienį žais kontrolines rungtynes su Baltarusijos komanda, o pirmadienį Kaune susitiks su Ispanija. Tai bus paskutinės rinktinės rungtynės Lietuvoje.

Dvylikos žaidėjų sąrašą, kuris bus išsiųstas į Olimpinį komitetą, Lietuvos rinktinės treneriai planuoja paskelbti savaitgalį, prieš paskutines kontrolines rungtynes Kaune su Ispanijos rinktine. Tačiau, norint apsidrausti nuo galimų įvairių netikėtumų, į likusią pasirenimo dalį Ispanijoje, Argentinoje ir Brazilijoje keliaus 14 žaidėjų.

„Maža kas gali nutikti – per tą laiką dar žaisime penkerias rungtynes, todėl vežamės 14 žaidėjų“, – sprendimą aiškino J.Kazlauskas.

Remiantis olimpinių žaidynių taisyklėmis, iki liepos 18 d. užregistruotus žaidėjus galima keisti traumos ar ligos atveju iki krepšinio turnyro techninio susirinkimo, kuris numatytas rugpjūčio 5 d. 9 val. 30 min. vietos laiku. Prieš rungtynes su Baltarusija J.Kazlauskas neregistravo Jono Valančiūno, Pauliaus Jankūno ir Edgaro Ulanovo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.