EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinė jau savaitgalį paskelbs galutinį dvyliktuką

Naujos sutarties NBA laukiantis Donatas Motiejūnas negalės padėti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire. Tai paaiškėjo ketvirtadienį.

Lietuvos rinktinė kol kas triuškinamai laimėjo visus draugiškus mačus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos rinktinė kol kas triuškinamai laimėjo visus draugiškus mačus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

musukrepsinis.lt

Jul 14, 2016, 12:50 PM, atnaujinta May 18, 2017, 10:14 PM

„Kiek galime, tiek laukiame, kaip išsispręs situacija su Donatu. Visi puikiai suprantame, koks jis geras žaidėjas, galintis duoti komandai labai daug. Visą laiką sakiau, kad mes suprantame Donato situaciją ir tikrai gerbsime bet kokį jo sprendimą, – sakė rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas – Todėl laukėme ir jo neskubinome. Tačiau artėja laikas, kai mes turime paskelbti galutinį dvyliktuką, galų gale mums reikia būti garbingiems ir tų žaidėjų, kurie jau senokai treniruojasi, atžvilgiu.“

Dvylikos žaidėjų sąrašą, kuris bus išsiųstas į Olimpinį komitetą, Lietuvos rinktinės treneriai planuoja paskelbti savaitgalį, prieš paskutines kontrolines rungtynes Kaune su Ispanijos rinktine. Tačiau, norint apsidrausti nuo galimų įvairių netikėtumų, į likusią pasirenimo dalį Ispanijoje, Argentinoje ir Brazilijoje keliaus 14 žaidėjų.

„Maža kas gali nutikti – per tą laiką dar žaisime penkerias rungtynes, todėl vežamės 14 žaidėjų“, – sprendimą aiškino J.Kazlauskas.

Olimpinių žaidynių taisyklės skelbia, kad iki liepos 18 d. užregistruotus žaidėjus galima keisti traumos ar ligos atveju iki krepšinio turnyro techninio susirinkimo, kuris numatytas rugpjūčio 5 d. 9 val. 30 min. vietos laiku.

Lietuvos krepšinio rinktinė ketvirtadienį žaidžia paskutines tarptautinio turnyro rungtynes. Kėdainiuose 18.15 val. lietuviai žais su baltarusiais. Trenerio sprendimu joms neregistruojami Jonas Valančiūnas, Paulius Jankūnas ir Edgaras Ulanovas.

Prieš šias rungtynes nuo 15.45 val. Kėdainių arenoje susikaus Venesuelos ir Nyderlandų rinktinės. Žiūrovai, turintys bilietus į Lietuvos rungtynes, šią dvikovą gali stebėti nemokamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.