EUROLYGA 2023

Jonas Mačiulis: prieš ispanus sieksime laimėti

Lietuvos rinktinė pirmadienį pasirengimo cikle sužais penktąsias draugiškas rungtynes ir pagaliau sutiks rimtą varžovą – Ispaniją. Dvikovos su Europos čempionais laukia ir Jonas Mačiulis, kuris teigė, kad atėjo pats laikas išbandyti savo jėgas su stipriais varžovais ir patiems keliauti link geros sportinės formos, kurią reikės demonstruoti olimpiadoje.

Jonas Mačiulis dvikovoje su ispanais taupytis nežada.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Mačiulis dvikovoje su ispanais taupytis nežada.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net

Jul 17, 2016, 5:32 PM, atnaujinta May 18, 2017, 3:36 PM

– Ar pagrindinis tikslas bus laimėti?

– Visada pagrindinis tikslas yra laimėti. Aišku, treneriai turės savo užduočių. Visada yra noras laimėti, net draugiškas rungtynes žaidžiame dėl pergalės.

– Ar jau atėjo laikas žaisti prieš stipresnį varžovą?

– Taip, atėjo laikas. Jau artėjame prie olimpiados, nes liko trys savaitės ir keturiolika žaidėjų. Tikrai jau reikia geresnių rungtynių ir stipresnių varžovų. Dabar jau tokius oponentus ir sutiksime. Prieš pasiruošimo finišo tiesiąją tie mačai su stipriais varžovais tikrai pravers.

– Ar jaučiasi rinktinėje palengvėjimas, kai yra paskelbtas dvyliktukas?

– Ne, nesijaučia. Yra dar du žmonės, kurie nors ir nėra dvyliktuke, bet negali atsipalaiduoti ir negali pradėti svajoti apie atostogas. Visko būna ir per draugiškas rungtynes, nes pasistumdai ar dar kas nenumatyto nutinka. Reikia tikėtis, kad visi sveiki nuvažiuosime. Reikia išlaikyti susikaupimą ir tiems 13–14 žaidėjams, nes jie bet kada gali būti ir pagrindinėje sudėtyje.

– Su ispanais laukia dvejos draugiškos rungtynės ir dar mačas grupėje. Ar tai reiškia, jog ne visas kortas atskleisite?

– Treneriai nuspręs, ar jie žais atviromis kartomis, ar blefuos. Mes, krepšininkai, eisime ir stengsimės, nes reikia jau sieki tos geros sportinės formos. Toliau jau nuo trenerio priklausys, kokius jis derinius nurodys žaisti ar kaip gintis.

– Ar jau jaučiatės susižaidę?

– Ne, dar nesijaučiame susižaidę, nes iš dvyliktuko Antanas nesitreniruoja, aš neseniai prisijungiau. Dar nesame ta komanda, kokia buvo pernai. Dar kelios draugiškos rungtynės yra puiki proga susižaisti.

M. Kuzminskas: jau norisi rimtesnių iššūkių

Tris sezonus Ispanijoje žaidęs Mindaugas Kuzminskas puikiai pažįsta tiek daugelį krepšininkų, tiek varžovų komandos žaidimo stilių. Puolėjas pripažįsta, jog rinktinei jau nori rimtesnių iššūkių nei kad buvo iki šiol per pirmąsias penkerias kontrolines rungtynes.

– Ar jau atėjo laikas žaisti su stipresniais varžovais?

– Pamatysime rytoj, ar atėjo tas laikas. Tiek žiūrovams, tiek mums patiems norisi tų rimtesnių iššūkių. Nemažai laiko sportuojame, dar nemažai laiko liko, bet jau reikia pradėti žaisti rimčiau.

– Puikiai pažįstate ispanišką krepšinį. Ko galima tikėtis iš oponentų rinktinės?

– Ispanija turi savybę, kad labai skaudžiai baudžia už klaidas. Jeigu padarysi 2–3 klaidas iš eilės, leisi jiems atitrūkti, o vėliau pasivyti bus labai sunku, kaip kad nutiko pernai finale. Svarbiausia neįsivelti į jų žaidimą, žaisti savąjį krepšinį ir stengtis kaip įmanoma mažiau daryti klaidų.

– Sieksite revanšo už pernai patirtą nesėkmę Europos čempionato finale?

– Nuoskauda yra, bet nepasakyčiau, jog čia kažkoks revanšas. Smagu susitikti su viena stipriausių pasaulio krepšinio rinktinių.

– Kokia didžiausia šiuo metu rinktinės problema žaidime?

– Kaip privalumą įvardyčiau mūsų energiją, bet tuo pačiu iš tos energijos atsiranda nemažai klaidų, broko ar nesusikalbėjimo. Dar sunku daryti išvadas po pirmųjų sužaistų rungtynių. Po mačo rytoj ir Ispanijoje išryškės mūsų minusai.

– Ar treneriui paskelbus dvyliktują juntamas palengvėjimas?

– Kadangi traumos atveju dar yra galimybė kažką keisti, todėl nėra nei palengvėjimo, nei pasunkėjimo – dirbame, kaip ir dirbome.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.