EUROLYGA 2023

Treneris Jonas Kazlauskas pasakė, ką mano apie rinktinę

Sekmadienį po treniruotės Kauno „Žalgirio“ arenoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas kalbėjo apie rytojaus rungtynes su ispanais ir atskleidė, ko dar trūksta Lietuvos svajonių komandai.

J.Kazlauskas džiaugėsi, kad vėl galėjo padirbėti su visa komanda.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Kazlauskas džiaugėsi, kad vėl galėjo padirbėti su visa komanda.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jul 17, 2016, 12:40 PM, atnaujinta May 18, 2017, 3:58 PM

J.Kazlauskas sakė, kad rinktinė yra pakankamai susižaidusi. „Dar turime penkerias rungtynes priekyje ir tų rungtynių pakanka, kad susižaistume ir kad išryškintų mūsų blogybes, dar yra laiko pakoregavimui. Kol kas jaučiamės labai normaliai“, – sakė treneris.

Kaip didžiausias problemas jis mato Manto Kalniečio ir Jono Valančiūno dublerių stygių. „Nesugalvojome, kas bus Kalniečio dubleris. Yra visokių variantų, dar labai blaškomės. Norėtųsi stipresnio pakaitalo ir Valančiūnui po krepšiais. O šiaip kitos pozicijos daugiau mažiau (aišku)“, – kalbėjo J.Kazlauskas.

Debiutantus treneris gyrė už drąsą. „Jie labai daug įneša energijos. Mums tai patinka. Jie visiškai skirtingi“, – džiaugėsi jis.

Apie pirmadienio dvikovą su ispanų rinktine treneris sakė, kad ji bus kitokia nei iki šiol buvusios rungtynės. „Ispanai su dabartine sudėtimi – antra komanda pasaulyje po JAV. Ir kitos komandos – tiek Brazilija, tiek Argentina – labai stiprios. Tuo labiau kad žaisime pas juos, tad rungtynės nebebus tokios, kokios buvo, nebebus tokio skirtumo. Išaiškės, kas yra kas“, – sakė treneris.

Jis žadėjo leisti žaisti patyrusiems žaidėjams. „Eksperimentų su kiekvienomis rungtynėmis mažės. Jau reikia galvoti apie pagrindinius žaidėjus. Geriau vienose rungtynėse duoti pažaisti vienam žaidėjui, kitose kitam, negu kad keleriose rungtynėse keliems žaidėjams po kelias minutes“, – apie rytojaus rungtynes su Ispanijos rinktine kalbėjo J.Kazlauskas.

Antanas Kavaliauskas sekmadienį dar nesitreniravo. „Jis gydysi. Rytoj jis nežais. Tikimės, kad greitai prisidės prie mūsų“, – sakė treneris.

Šeštadienį Kaune Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris J.Kazlauskas paskelbė dvylika žaidėjų, kurie bus registruoti į Rio olimpines žaidynes, ir du atsarginius, kurie keliaus kartu su komanda toliau rengtis olimpiadai.

Jis paaiškino, kad skubėti atrinkti 12 žaidėjų vertė aplinkybės – jei Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) nebūtų reikalavęs, jis nebūtų taip anksti pasakęs rinktinės sudėties. „Kas tą dieną buvo geriausi, mes taip ir nusprendėme – dėl LTOK“, – aiškino treneris.

Jam apmaudu dėl Donato Motiejūno. „Laikome, kad jis stiprus žaidėjas. Turime problemų su kai kuriais žaidėjais, jų sveikata“, – sakė J.Kazlauskas.

Galutinis rinktinės dvyliktukas: Mantas Kalnietis, Adas Juškevičius, Renaldas Seibutis, Marius Grigonis, Mindaugas Kuzminskas, Edgaras Ulanovas, Jonas Mačiulis, Domantas Sabonis, Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas, Jonas Valančiūnas ir Robertas Javtokas.

Atsarginiai žaidėjai bus Artūras Milaknis ir Vaidas Kariniauskas. Jie su komanda keliaus į Ispaniją, Argentiną ir Braziliją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.