EUROLYGA 2023

T. Pačėsas laimingas: „Lietuvos rytas“ įsigijo pažįstamą gynėją

Tomas Pačėsas laimingas. Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris jau sveikina puikiai pažįstamą krepšininką, kuris turi puikų šansą tapti sostinės klubo lyderiu. „Lietuvos rytas“ penktadienį sukirto rankomis su 33 metų 185 cm ūgio Davidu Loganu.

T.Pačėsas įsitikinęs – D.Loganas gali tapti labai svarbia komandos dalimi.<br>lrytas.lt montažas
T.Pačėsas įsitikinęs – D.Loganas gali tapti labai svarbia komandos dalimi.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2016, 11:38 AM, atnaujinta May 18, 2017, 3:10 AM

2009 metais Lenkijos pilietybę gavęs D.Loganas ir T.Pačėsas – puikiai pažįstami. „Lietuvos ryto“ treneris šį krepšininką turėjo Gdynės „Asseco“ klube.

„Jis pas mane žaidė dvejus metus. Puikiai pažįstu ir jo savybes, ir kaip jas pritaikyti, todėl ir norėjau šio žmogaus. Jo fiziniai duomenys – labai geri, didelė ištvermė. Žinome jo amžių, bet jis dar tikrai gali būti naudingas. Aš jį labai gerai pažįstu“, – lrytas.lt sakė T.Pačėsas.

„Lietuvos rytas“ ir D.Loganas sutartį pasirašė vieniems metams.

Nuo 2014 metų Italijos Sasario klube „Dinamo“ žaidęs D.Loganas gali rungtyniauti ir įžaidėjo, ir atakuojančio gynėjo pozicijose. T.Pačėsas jį įsivaizduoja kaip antrąjį numerį.

„Jis gali tapti mūsų pagrindiniu taškų pelnytoju. Aš jį matau kaip atakuojantį gynėją. Jis pas mane žaidė šioje pozicijoje. Taip žaidė ir kituose klubuose. D.Loganas gerai žaidžia vienas prieš vieną ir puikiai ginasi. Jis turi daug pliusų“, – kalbėjo treneris.

„Lietuvos ryto“ klubas po bronzinio sezono Lietuvos čempionate atsisveikino su šešiais krepšininkais. Išvyko Denisas Lukašovas, Kendrickas Brownas, Adas Juškevičius, Marius Runkauskas, Gediminas Orelikas.

„Lietuvos ryto“ komanda, be naujoko, dabar turi Roką Giedraitį, Artūrą Gudaitį, Antaną Kavaliauską, Julių Juciką, Deividą Gailių, Karolį Guščiką, Aistį Pilauską ir Artūrą Jomantą.

„Tai pirmas įsigytas užsienietis. Dar laukia daug darbo. Tai tik pradžia. Sezonui ruošiamės rimtai ir kruopščiai renkamės krepšininkus. Tai tik kelio pradžia“, – sakė T.Pačėsas.

Jis tikisi, kad D.Loganas į Vilnių atveš ir pergales. Krepšininkas Italijoje 2015 metais tapo taurės rungtynių naudingiausiu žaidėju bei iškovojo trofėjų. Jis su Sasario „Dinamo“ tapo ir Italijos čempionu. Su Tel Avivo „Maccabi“ komanda D.Loganas laimėjo Izraelio taurę, o Graikijoje taurę laimėjo su Atėnų „Panathinaikos“ ekipa.

Su Gdynės „Asseco“ ekipa jis dukart tapo Lenkijos čempionu.

„Per karjerą jis yra tapęs šalių čempionu ir turi daug patirties. Jis moka laimėti ir sugeba pelnyti taškus“, – teigė T.Pačėsas.

***

D.Loganas praėjusį sezoną žaidė ir Eurolygoje, ir Europos taurėje.

Eurolygoje per 8 mačus jis vidutiniškai rinko 11,4 taško, atkovojo 1,2 kamuolio, atliko 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir perėmė po 2 kamuolius.

Europos taurės turnyre jis žaidė 6 mačus. Vidutiniškai pelnė 12,3 taško, atkovojo 2,8 kamuolio ir perimdavo 1 kamuolį. D.Loganas atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

D.Loganas JAV žaidė Indianapolio universitete. 2005 metais jis nebuvo pašauktas per NBA naujokų biržą ir prisidėjo prie italų „Pallacanestro Pavia“ ekipos.

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galintis žaisti krepšininkas 2007–2008 metais žaidė Zgoželeco „Turow“ komandoje, o tada porą metų praleido Gdynės „Asseco“ ekipoje. 2011–2012 metų sezoną jis žaidė Atėnų „Panathinaikos“ klube, o kitą sezoną rungtyniavo Tel Avivo „Maccabi“ komandoje.

Prieš atvykdamas į Sasario „Dinamo“ jis metus žaidė Berlyno ALBA ekipoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.