EUROLYGA 2023

Kraujas gatvėse Michaelui Jordanui priminė tėvo nužudymą

Michaelas Jordanas negali tiesiog stebėti įtemptos situacijos JAV tarp afroamerikiečių ir teisėsaugos pareigūnų. Krepšinio legenda nusprendė veikti. Geriausias NBA krepšininkas ir dabartinis „Charlotte Hornets“ savininkas paskelbė, kad aukoja 2 milijonus JAV dolerių.

M.Jordanas aukojo pinigus.<br>AP nuotr.
M.Jordanas aukojo pinigus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2016, 2:28 PM, atnaujinta May 17, 2017, 6:13 PM

Vieną milijoną – Policijos ir bendruomenės santykių institutui, kitą – NAACP teisinės gynybos fondui.

M.Jordanas taip nori padėti kurti pasitikėjimo pamatus, kuriuos sudrebino šūviai Amerikoje.

„Kaip tikras amerikietis ir tėvas, kuris prarado savo tėtį dėl bereikšmio smurto protrūkio, kaip juodaodis, stipriai nerimauju dėl afroamerikiečių mirčių nuo teisėsaugos rankos. Mane taip pat pykdo bailus ir neapykantos kupinas policininkų žudymas, – pranešime cituojamas M.Jordanas. – Aš gedžiu kartu su šeimomis, kurios prarado mylimus žmones. Pernelyg gerai pažįstu jų skausmą.“

M.Jordano tėvas buvo nužudytas 1993 metais per automobilio apiplėšimą. Dėl 56-erių Jameso Jordano nužudymo buvo nuteisti Danielis Greenas ir Larry Demery. Pastarieji J.Jordaną nužudė Šiaurės Karolinoje, o kūną išmetė Pietų Karolinoje.

Abu buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos.

„Mane augino tėvai, kurie mokė mylėti ir gerbti žmones, nepaisant jų rasės ar kilmės. Man liūdna ir mane skaudina skirianti retorika ir rasinė įtampa, kuri, atrodo, vis blogėja. Žinau, kad ši šalis – daug geresnė. Aš daugiau negaliu tylėti. Privalome rasti būdus, kurie užtikrintų garbingą ir lygų elgesį su spalvotaisiais ir, kad pareigūnai – kurie dėl mūsų saugumo rizikuoja gyvybėmis – būtų gerbiami ir remiami.“

Šešiskart NBA čempionu su „Chicago Bulls“ tapęs M.Jordanas paaiškino, kodėl pasirinko būtent minėtas organizacijas. Policijos santykių su bendruomenei institutui pinigus skyrė tam, kad ši galėtų efektyviau dirbti su žmonėmis.

Kita organizacija – seniausia civilinių teisių gynimo organizacija JAV.

M.Jordanas tikisi, kad pinigai leis palaikyti reformas, kurios susijusios su bendruomenės ir teisėsaugos bendradarbiavimu.

„Problemos, su kuriomis susidūrėme, neišsispręs per naktį. Jos nebus išspręstos ir rytoj, bet jeigu visi kartu dirbsime, sukursime geresnį supratimą, teigiamą pokytį ir pasaulyje atsiras daugiau gėrio mums, vaikams, šeimoms ir bendruomenėms“, – sakė M.Jordanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.