EUROLYGA 2023

Krepšinio legendų sumaltas Artūras Milaknis praleido šansą?

Artūras Milaknis sulaukė daug kritikos, kai nutarė atsisakyti Jono Kazlausko pasiūlymo tapti 14-uoju krepšininku, keliaujančiu su rinktine. 30 metų krepšininkas, kurį savo komandoje nori matyti Kauno „Žalgiris“, nebuvo įtrauktas į J.Kazlausko dvyliktuką, kurį treneris išsiuntė olimpinių žaidynių organizatoriams.

R.Kurtinaitis (kairėje) ir A.Sabonis (dešinėje) kritikavo A.Milaknio sprendimą.<br>„Lrytas.lt“ montažas
R.Kurtinaitis (kairėje) ir A.Sabonis (dešinėje) kritikavo A.Milaknio sprendimą.<br>„Lrytas.lt“ montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2016, 12:36 PM, atnaujinta May 17, 2017, 9:08 AM

J.Kazlauskas tuomet jam ir Vaidui Kariniauskui pasiūlė toliau žaisti su rinktine. V.Kariniauskas sutiko ir šeštadienį Brazilijoje dirbo su komanda, o A.Milaknis tokiam pasiūlymui tarė „ne“.

Krepšininkas tiesiog nematė reikalo būti su rinktine, jeigu nėra įtrauktas į dvyliktuką.

„Blogiausias jo gyvenimo sprendimas“, – tokius žodžius liepos viduryje ištarė Arvydas Sabonis. Lietuvos krepšinio legenda įsitikinęs, kad A.Milaknis privalėjo būti su rinktine.

Krepšinio gerbėjai A.Milaknio klausimu pasidalijo į dvi stovyklas. Vieni sutiko su A.Saboniu ir tikino, kad A.Milaknis tiesiog privalėjo padėti komandai.

Kiti tikino, kad tokio amžiaus krepšininkas neturėtų eikvoti jėgų, jeigu nėra tikras, ar galės žaisti Rio.

Prie A.Milaknio kritikų prisijungė ir Rimas Kurtinaitis.

„Nereikia jam galvoti apie save – jis yra mūsų, Lietuvos, vaikas, jis turi grąžinti skolą. Aš nepateisinu ir Žydrūno Ilgausko nežaidimo rinktinėje per visus tuos metus. Tai didis žmogus, daug pasiekęs, bet pasakyti – „ką man davė Lietuva?“. Viską davė tau Lietuva. Tokie atsisakymai žaisti Lietuvos rinktinėje, nes „turėsiu vasarą stumdyti baldus Amerikoje, su žmona nusipirkom namą, todėl nedalyvausiu Lietuvos rinktinės stovyklose, nežaisiu olimpiadoje ir pasaulio čempionate“, man nėra pasiteisinimas“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Vasara tiesiogiai su Daiva Žeimyte“ piktinosi R.Kurtinaitis.

R.Kurtinaitis žodžių į vatą nevyniojo. Jis iškart pareiškė, kad A.Sabonis ir J.Kazlauskas apie A.Milaknį pasisakė gerokai per švelniai. Vienas geriausių Lietuvos trenerių, garsėjantis drąsa griežtai kalbėti ir su didžiausiomis komandų žvaigždėmis, A.Milaknio poelgį vadino „nevyrišku“.

„Jis negalėjo pabėgti iš skęstančio laivo, nors laivas neskęsta. Tik pasirodė kalbos, kad gal jis konkuruoja su kažkuo, gal pateks į komandą, gal nepraeis, jis spruko iš laivo. Gerai, kad spruko, nes tokie žmonės gali ir iš aikštelės laivo pasprukti, – sakė R.Kurtinaitis. – Jis laiku tai padarė, bet pasielgė labai nevyriškai, neteisingai. Čia lyg ateitum į barą, kiltų muštynės, paliktum draugus ir pabėgtum, kad išsaugotum savo kailį. Tai yra neteisinga.“

A.Milaknio sprendimas dar bus aptarinėjamas ilgai. Bet jau dabar Lietuvos rinktinės sirgaliai atidžiai stebi 13-ąjį rinktinės žaidėją V.Kariniauską ir svarsto, ar jis dar gali patekti į rinktinę. J.Kazlauskas dar gali keisti sąrašą, jeigu krepšininkai patiria traumą ar negali žaisti dėl ligos.

Būtent klaustukas kybo virš Mariaus Grigonio, kuriam skilo rankos pirštas. Krepšininkas jau dirba su rinktine, bet girdėti kalbų, kad J.Kazlauskas gali nuspręsti jį pakeisti.

Tada šansą gautų V.Kariniauskas. Galbūt jį gauti galėjo ir A.Milaknis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.